Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

HOME(less) του Διονύση Χριστοφιλογιάννη στο Ίδρυμα Η άλλη Αρκαδία

HOME(less) του Διονύση Χριστοφιλογιάννη στο Ίδρυμα Η άλλη Αρκαδία

Το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» φιλοξενεί τον Διονύση Χριστοφιλογιάννη στη Φωκίωνος Νέγρη 16 με μία εικαστική εγκατάσταση όπου γλυπτική, ζωγραφική και performance συνδιαλέγονται.

Ο Χριστοφιλογιάννης επαναχρησιμοποιεί κομμάτια παλιών ξύλινων επίπλων που βρίσκει στους δρόμους της Αθήνας και τα καλύπτει με λευκό κεντητό βελονάκι και λευκό γύψο. Με τα κατάλευκα γλυπτά συνομιλεί η video performance, που επιτελεί ο χορογράφος Γιάννης Αντωνίου , φορώντας μια ολόσωμη περιβολή από λευκό βελονάκι και καταγράφει ο Χριστοφιλογιάννης (κάμερα-μοντάζ: Γιάννης Μυρωνίδης). Ενώ η in situ performance της μαύρης Βρετανίδας περφόρμερ Harriet Summer, έρχεται σε αντίθεση με την ηγεμονία του λευκού, θίγοντας, συγχρόνως ζητήματα έμφυλων και εθνικών ταυτοτήτων.

Η εγκατάσταση HOME(less) μια έμμεση αναφορά στο λευκό μοντερνισμό του Λε Κορμπυζιέ, σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Αργιανά, αποτελεί ένα σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνική, οικονομική και πολιτική συνθήκη, όπου ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα – το δικαίωμα στην κατοικία, τίθεται υπό διαρκή αμφισβήτηση.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τριανταφύλλου

Στο πλαίσιο του project Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης | SCALE # 2:100: ένα art project για την περιοχή της Κυψέλης

Σχετικές ειδήσεις
«Code Red»: Εικαστική έκθεση του Χρήστου Προσύλη
01.11.2016 11:47
Η νέα εικαστική έκθεση του σκηνοθέτη, συγγραφέα, performer και new media artist Χρήστου Προσύλη με τίτλο «Code Red» που περιλαμβάνει digital art, ζωγραφική, video art installation, sound art και performance, πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», στο διάστημα 1-11 Νοεμβρίου 2016.
Συναισθησία - Solomon's Case: η εγκατάσταση του μastroKristo στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.06.2016 13:54
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, φιλοξενεί τη διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση "Συναισθησία - Solomon's Case" σε Έρευνα – Visuals – Μουσική: μastroKristo, κατά την διάρκεια της οποίας, ο επισκέπτης θα κληθεί να χρησιμοποιήσει όλες του τις αισθήσεις.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
Το κριθάρι: ο θερισμός: Μια ομαδική εικαστική εγκατάσταση στο Αθήνεο
31.05.2016 14:42
Μια ομαδική εικαστική εγκατάσταση με τίτλο "Το κριθάρι: ο θερισμός" εγκαινιάζεται στο Αθήνεο τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016.
Ο πόνος των άλλων: Έκθεση του ΣΤ' Εργαστήριου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ στη Φωκίωνος Νέγρη 16
09.05.2016 13:38
To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το ΣT΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, την έκθεση «Ο πόνος των άλλων» με έργα 20 φοιτητών.