Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Μυστικός Έρωτας: Ο Δημήτρης Μαραμής στον Ρυθμό Stage

Μυστικός Έρωτας: Ο Δημήτρης Μαραμής στον Ρυθμό Stage

Ο συνθέτης - πιανίστας Δημήτρης Μαραμής, ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης και ο ταλαντούχος πατήρ Δανιήλ μετά τις πετυχημένες sold out μουσικές παραστάσεις του Μυστικού Έρωτα που έδωσαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Πολυχώρο Φίλων της Μουσικής), στη Λωζάνη της Ελβετίας, στην Αθηναΐδα και στο Φεστιβάλ Σερίφου, εμφανίζονται στη μουσική σκηνή του Ρυθμού Stage την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015. Μαζί τους συμμετέχουν η ερμηνεύτρια Αλίκη Ζωγράφου και ο σολίστ στο τσέλο Αλέξανδρος Μποτίνης.

 

Ο Μυστικός Έρωτας είναι ένα ρεσιτάλ-σπουδή στον έρωτα.

 

Στο ανανεωμένο πρόγραμμα ο συνθέτης επιλέγει να παρουσιάσει τραγούδια από τον παγκόσμιο χάρτη παραδοσιακής-έθνικ μουσικής σε δικές του διασκευές και σε ένα ζωντανό διάλογο με τραγούδια του από την πλούσια εργογραφία του. Οι συνδετικοί κρίκοι των τραγουδιών αυτών είναι η ίδια η μουσική, ο έρωτας και η νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες.

 

Η μουσική δεν έχει σύνορα και αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα. Η συγκινησιακή της δύναμη, από όποια χώρα κι αν προέρχεται, μπορεί να αγγίξει κάθε άνθρωπο οποιασδήποτε φυλετικής ταυτότητας. Για αυτό και η μουσική έχει την ιδιότητα να ενώνει και να συνδέει τους λαούς αλλά και να αναδεικνύει τις συγγένειες και τις κοινές ρίζες τους.

 

Η επιλογή των ερμηνευτών έχει γίνει με κριτήριο το πάντρεμα διαφορετικών φωνών. Διαφορετικές μουσικές ιδιοσυγκρασίες συναντιούνται σε ένα πολυεθνικό μουσικό σύμπαν κάτω από την μπαγκέτα του συνθέτη.

 

Ερμηνευτής:

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ

Σολίστ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΤΙΝΗΣ

Συμμετέχουν:

ΑΛΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

και

ΠΑΤΗΡ ΔΑΝΙΗΛ

Σχετικές ειδήσεις
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης σε ύλη Δημήτρη Μαραμή στο Beton 7
03.02.2017 16:27
Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης συναντιούνται στο θεατρικό χώρο του Beton7 για ένα ρεσιτάλ ερμηνειών πάνω σε μουσικές του συνθέτη.
Παραδοσιακά και όχι μόνο..., με τον Αποστόλη Βαγγελάκη στο Ρυθμός Stage
27.05.2016 10:00
Ένας από τους σπουδαιότερους, σύγχρονους μουσικούς πνευστών στην Ελλάδα, ο Αποστόλης Βαγγελάκης, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Ρυθμό Live Stage στην Ηλιούπολη τη μουσική παράσταση Παραδοσιακά και όχι μόνο...
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Ο Δημήτρης Μπάσης με τη Σοφία Κουρτίδου στο
18.03.2016 12:37
Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Κουρτίδου συμπράττουν σε μια μουσική παράσταση με ήχους μοντέρνους, έντεχνους αλλά και λαϊκούς, για δύο παραστάσεις στον "Ρυθμός Stage" τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου.
Ο Έρωτας στα χρόνια της Οπερέτας: Το Trio Lirico στη Μουσική Βιβλιοθήκη
23.02.2016 13:58
Ο πολιτιστικός φορέας «ΛΙΤΡΙΒΙ – Κοιν.Σ.ΕΠ.» σας προσκαλεί να ταξιδέψετε μαζί του στη μουσική παράσταση με τίτλο «Ο Έρωτας στα χρόνια της Οπερέτας» την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 20:30, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη».