Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστήρια για ενήλικες και δραστηριότητες για παιδιά και φέτος στο Θέατρο της Ημέρας

Εργαστήρια για ενήλικες και δραστηριότητες για παιδιά και φέτος στο Θέατρο της Ημέρας

Το Θέατρο της Ημέρας ξεκινά και φέτος τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, τόσο για τους ενήλικες με τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, όσο και για τους μικρούς του φίλους με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι και δημιουργική έκφραση.

Πιο αναλυτικά:

Α). Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες για ενήλικες

Συνεχίζονται, με τη υπογραφή του δημιουργού της μεθόδου του Θεατρικού παιχνιδιού κ. Λάκη Κουρετζή, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ενήλικες στο Θέατρο της Ημέρας:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Έναρξη Τετάρτη 30/9/2015

Τριετούς φοιτήσεως. Παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις και εξειδίκευση υψηλού επιπέδου στις σπουδές ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ και καταρτίζει ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ, ικανούς ν’ ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις που θέτει η σημερινή εκπαιδευτική και πολιτιστική πραγματικότητα. Λειτουργεί από το 1987 αποτελώντας τον πρώτο και πλέον έγκυρο φορέα εκπαίδευσης Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση και σε όσους προβαίνουν σε μια Θέαση του κόσμου, υποκειμενικού και αντικειμενικού.

ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
«Το θεατρικό παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία»
Έναρξη 3/10/2015

Διάρκεια 90 ώρες. Κάθε1ο Σαββατοκύριακo του μήνα από Οκτώβριο έως Ιούνιο.
(Σάββατο & Κυριακή 10:00π.μ.-15:00μ.μ)

Βασικό σεμινάριο εισαγωγής και ευαισθητοποίησης στο Θεατρικό παιχνίδι. 
Δομή, τεχνικές και η εφαρμογή του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων,  ξένων γλωσσών, ηθοποιούς, θεατρολόγους,  ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς, κ.α.

Β. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣΕΚΦΡΑΣΗΣ για παιδιά & ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για εφήβους
Εργαστήρια της Παρασκευής
για παιδιά 2,5 - 4 ετών
4 - 7 ετών
& 8 - 12 ετών
ώρα 6:30μ.μ.-7:45μ.μ.

Στα Εργαστήρια, μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα, τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους,  αναπτύσσουν τη δημιουργική έκφραση και φαντασία και καλλιεργούνται αισθητικά δια μέσου του Θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου.

Για εφήβους 12 - 17 ετών, ώρα 7: 45μ.μ.-9:00μ.μ.

Η προσέγγιση δια μέσου του παιχνιδιού των ρόλων, της επικοινωνίας στη θεατρική πράξη και του μυστηρίου της παράστασης.

Κατά τη διάρκεια του έτους θα γίνονται συχνές ενημερωτικές συναντήσεις για τους γονείς των παιδιών των Εργαστηρίων και άλλες δραστηριότητες.

Σχετικές ειδήσεις
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.
Θερινά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες από το Εθνικό Θέατρο
31.05.2016 17:02
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων συνεχίζει τα παιδικά εργαστήρια και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο κτίριο Τσίλλερ.
Art - Athina: Κάλεσμα εθελοντών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του KIDS LAB
21.04.2016 16:18
Θέλεις να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου συμμετέχοντας ενεργά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της φετινής Art-Athina;
Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου 2016 στη Στέγη
31.03.2016 16:23
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί στα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες και τον μήνα Απρίλιο, με νέες δραστηριότητες.
Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016: Οι υποψηφιότητες
02.03.2016 13:09
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.