Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Άσκηση σχεδίου: έκθεση του Απόστολου Καραστεργίου στην Eleftheria Tseliou gallery

Άσκηση σχεδίου: έκθεση του Απόστολου Καραστεργίου στην Eleftheria Tseliou gallery

Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική  έκθεση του Απόστολου Καραστεργίου με τίτλο Άσκηση Σχεδίου. Η έκθεση ξεκινά τη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2015. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν σχέδια, κατασκευές και ζωγραφικά έργα.

"…Αυτό είναι ακριβώς το καίριο σημείο αυτής της έκθεσης: Νόημα και αίσθηση δεν επαφίενται απλά στους θεατές κάτω από την αιγίδα της πολυσημίας, με ένα τρόπο τέτοιον ώστε ο καλλιτέχνης να είναι ο προμηθευτής αισθητηριακών ερεθισμάτων και νοηματικών γρίφων, αλλά είναι μια βαθιά συναρπαστική και προσωπική διερεύνηση καλλιτεχνικών μέσων ως οχήματα για αναπαράσταση που παρατίθενται –αντιδιαστέλλονται στα αντίστοιχα αναφερόμενα και σημαινόμενα (νοήματα) τους, τα οποία αναφέρονται σε φόβους, προσκολλήσεις και αμφίσημες αλλά πάντα παρούσες πλευρές ή στοιχεία που παραμένουν επίμονα στην καθημερινή ζωή. Αυτή είναι μια διπλή αναπαράσταση: μια που προσκαλεί τους θεατές να νιώσουν, να σκεφτούν, να δημιουργήσουν νόημα μέσα στον χώρο που προκύπτει ανάμεσα σε διαφορετικούς αναπαραστατικούς τρόπους, εξυπηρετημένους με εξαιρετική χρήση των εικαστικών μέσων, καλλιτεχνική ενάργεια και δεινότητα, και μια άλλη αναπαράσταση, που αποσκοπεί στο να συμπυκνώσει, να αντικειμενοποιήσει το προσωπικό, το υποκειμενικό, το ανησυχητικό, σε μια προσπάθεια όχι τόσο να τα παραστήσει με ένα νοηματικά συνεκτικό τρόπο, όσο να εκθέσει την αδυναμία της παραγωγής νοήματος ως μιας χωρίς απώλειες επικοινωνία ή και μορφοποίηση νοημάτων μέσα στα πλαίσια της γλώσσας, των εικαστικών τεχνών ή άλλων σημειωτικών τρόπων αναπαράστασης."

Απόσπασμα από το κείμενο του Δρ. Παναγιώτη Δαφιώτη που συνοδεύει την έκθεση.

Σχετικές ειδήσεις
Χασμωδίες, έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου στην  Eleftheria Tseliou gallery
23.01.2017 13:24
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου με τίτλο "Χασμωδίες". Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2017.
Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά: Έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
12.12.2016 15:00
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Ευσταθίου με τίτλο 'Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά'. Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2017.
Αυτόπτες: έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου στην Eleftheria Tseliou gallery
21.11.2016 14:44
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου με τίτλο "Αυτόπτες". Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2016.
Tom Sawyer: έκθεση της Μαργαρίτας Μυρογιάννη και του Γιώργου Χατζημιχάλη στην Eleftheria Tseliou gallery
28.09.2016 13:29
Η Eleftheria Tseliou gallery εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την έκθεση 'Tom Sawyer', μια συνεργασία της Μαργαρίτας Μυρογιάννη με τον Γιώργο Χατζημιχάλη. Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2016.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.