Η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos επιστρέφουν τον Οκτώβριο στη σκηνή του Σταυρού του Νότου plus, εκεί που πρωτοπαρουσίασαν πέρσι με μεγάλη επιτυχία το “Play”.

Ένα μουσικό παιχνίδι χωρίς κανόνες, απεριόριστη διάθεση αυτοσχεδιασμών και ξεχωριστές επιλογές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο. Μια συνάντηση γεμάτη απρόοπτα και διαδραστικό χαρακτήρα, όπου βρίσκουμε την Έλλη, εκτός από το τραγούδι, στο πιάνο και τα κρουστά και τον Vassilikos στο τραγούδι, την κιθάρα, το μπάσο, αλλά και τα τύμπανα.

Το “Play” έφερε ξανά κοντά τους δύο ερμηνευτές,  δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση / συνεργασία στα Reflections του Μάνου Χατζιδάκι, όπως τα διασκεύασαν οι Raining Pleasure.

Συμπαίκτες στο μαγικό παιχνίδι, δύο σπουδαίοι μουσικοί, ο David Lynch στα πνευστά (και όχι μόνο…) και ο Τάκης Φαραζής στα πλήκτρα, που δέχτηκαν να «παίξουν» μαζί τους με την ευρύτερη έννοια του πρωτότυπου μουσικού παιχνιδιού, που στήθηκε για να χωρέσει τραγούδια από Χατζιδάκι και Beatles, Αττίκ και Tσιτσάνη αλλά και Joni Mitchell. Είναι και οι δύο παλιοί συνεργάτες της Πασπαλά, οι οποίοι έχουν στιγματίσει τη μουσική της πορεία και εξέλιξη.

Η Πασπαλά υπήρξε από τα αγαπημένα παιδιά του Μάνου Χατζιδάκι, αφού η δισκογραφική τους συνάντηση ξεκίνησε παλιότερα και από την εποχή του Σείριου και  συνεχίστηκε και αργότερα με τη συμμετοχή της στην ηχογράφηση σπουδαίων έργων του. Ο Vassilikos μπορεί να μην πρόλαβε μια τέτοια συνεργασία, τον «συνάντησε» όμως αργότερα, όταν διασκεύασε εξαιρετικά τα Reflections, μαζί με τους Raining Pleasure.

Η νέα τους συνάντηση τους βρίσκει πιο ώριμους και γεμάτους έμπνευση για ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από απρόβλεπτες μουσικές στάσεις, σε τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Οι ζωές τους άλλωστε μοιράζονται στο «εδώ» και στο «εκεί».

Η Έλλη Πασπαλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ αλλά επέλεξε να ζει στην Ελλάδα, ενώ ο Vassilikos γεννήθηκε εδώ αλλά επέλεξε να ζει και να δημιουργεί στην Ευρώπη, με τελευταίο, σημερινό σταθμό το Λονδίνο.