Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Alma - Αναβάλλεται

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Alma - Αναβάλλεται

Στη gallery alma εκθέτουν την δουλειά τους σε μία κοινή έκθεση ζωγραφικής οι εικαστικοί Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Μάρια Μπαχά, Αχιλλέας Ραζής και Στέφανος Ρόκος.  Αναβάλλεται

Οι εικαστικοί Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Μάρια Μπαχά, Αχιλλέας Ραζής και Στέφανος Ρόκος, πραγματεύονται, ο καθ’ ένας με το ιδιαίτερο οπτικό λεξιλόγιό του, μορφές, χώρους και περιστάσεις που δεν διασαφηνίζονται αλλά περιγράφονται αποσπασματικά. Στα έργα της έκθεσης, παρουσιάζονται τοπογραφίες αγνώστων πόλεων, μεταβαλλόμενες φιγούρες, παράδοξοι βιότοποι, αφηγήσεις χωρίς συνοχή ή χρονολογικό πλαίσιο και λογική ερμηνεία.

Ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος με έμφαση στην απόδοση των λεπτομερειών και εξαιρετική σχεδιαστική λεπτομέρεια, φτιάχνει μια ολόκληρη προσωπική εικονογραφία. Στα έργα του δημιουργεί κόσμους στο μεταίχμιο φαντασίας και πραγματικότητας. Επαναδιατυπώνει με την εικονοπλασία του, την αληθοφάνεια της αναπαράστασης με μία προσδοκία για το πέρα από το πραγματικό.

 Στη σκέψη απορροφημένες, οι φιγούρες της Μάριας Μπαχά, ενσωματώνονται στον περιβάλλοντα χώρο, φανερώνοντας στα μάτια του θεατή την υπαρξιακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Είτε σε εσωτερικό δωματίου, είτε σε αφηρημένο χώρο, εμπνέουν στοχασμό και ερμηνεύονται ως ‘εσωτερικά τοπία’, τοπία της ανθρώπινης ψυχής.

 

Ο Αχιλλέας Ραζής διαπραγματεύεται με παραστατικότητα το φυσικό τοπίο γύρω μας και τον νεοελληνικό τρόπο ζωής . Η αναπαράσταση της πεζής πραγματικότητας σε μια αντιθετική σχέση με το φυσικό στοιχείο και την ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτό, αποτελεί το βασικό προβληματισμό του.

 Στα ζωγραφικά έργα του Στέφανου Ρόκου, τα όρια των φυσικών μορφών είναι μια οφθαλμαπάτη. Τα τοπία που δημιουργεί, μέσα από τη χρήση και τη σημειολογία του χρώματος διαρθρώνονται σε επίπεδα φορμαλιστικά, δίνοντας την αίσθηση της ιδανικής, αρχέγονης φύσης, σε συνύπαρξη με την ανθρώπινη παρέμβαση. Στα έργα του η φόρμα αποδομείται και η εικόνα ανατρέπεται.Στις δημιουργίες των τεσσάρων εικαστικών που παρουσιάζονται στη gallery alma, οι αναλογίες τροποποιούνται, εκτείνονται ή μεταμορφώνονται σε κάτι αλλότριο, με τους πρωταγωνιστές των έργων σε μια αέναη κατάσταση προσμονής, αδράνειας και ταυτόχρονα εγρήγορσης για ότι έπεται.

Γατσά Ελένη
Ιστορικός Τέχνης


Έργα:

Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, General Warlock, Μελάνι σε χαρτί, 17,5 x 22 cm, 2015
Μάρια Μπαχά, Το Μπαλκόνι, Μολύβια & ακρυλικά σε χαρτί, 100 x 100 cm, 2015
Στέφανος Ρόκος, Στο Σπίτι, Μικτή τεχνική, 66,5 x 101 cm, 2015
Αχιλλέας Ραζής, Πανηγύρι, Λάδι σε ακρυλικό, 90 x 140 cm, 2015

Σχετικές ειδήσεις
Προσοχή στο κενό: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Alma
23.11.2016 15:50
Η αίθουσα τέχνης ALMA παρουσίαζει την ομαδική έκθεση «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ», σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Tρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, στις 20:00.
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Έκθεση του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στην Artis Causa
06.06.2016 10:15
Καλλιτέχνες - φοιτητές (4ου-5ου έτους) του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκθέτουν στη γκαλερί Artis Causa.
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.
A Sound Mind in a Sound Body: ομαδική έκθεση στην Alma gallery
06.04.2016 12:30
Η Alma Gallery στην Αθήνα υποδέχεται την ομαδική έκθεση “A Sound Mind in a Sound Body”: τέσσερις νέοι εικαστικοί παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική ζωγραφική μέσα από έργα και σχέδια με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο.