Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Εθνικό Θέατρο: Θέατρο ανοιχτό σε όλους με νέα εργαστήρια

Εθνικό Θέατρο: Θέατρο ανοιχτό σε όλους με νέα εργαστήρια

Το Εθνικό Θέατρο ξεκινάει τους νέους κύκλους σπουδών σε τεχνικές και ειδικά χαρακτηριστικά που αφορούν στη Σκηνογραφία, Μουσική και Φωτισμούς και στα οποία θα διδάξουν καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρου τους.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Σχολείον – Ειρήνης Παπά, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν έως και 30 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά:

Εργαστήριο εισαγωγής στους φωτισμούς:
Διδάσκουν: Αλέκος Αναστασίου, Σάκης Μπιρμπίλης
Διάρκεια: 3 Δεκεμβρίου 2015 – 1 Ιουνίου 2016
Πότε: Κάθε Τετάρτη 13.00-17.00
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
Κόστος συμμετοχής: €300  (€50 τον μήνα)

Προϋποθέσεις: βιογραφικό σημείωμα και ένα μικρό κείμενο όπου θα αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο θέλει κάποιος να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο εργαστήριο .
Θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις.

Εργαστήριο σύνθεσης μουσικής για το Θέατρο
Διδάσκουν: Νίκος Κυπουργός , Κορνήλιος Σελαμσής
Διάρκεια: 4 Δεκεμβρίου 2015 – 2 Ιουνίου 2016
Πότε: Κάθε Πέμπτη 13.00-17.00 (16.00-20.00)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
Κόστος συμμετοχής: €300  (€50 τον μήνα)

Προϋποθέσεις: βιογραφικό σημείωμα  (όπου θα αναφέρονται οι βασικές μουσικές σπουδές) και ένα μικρό κείμενο όπου θα αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο θέλει κάποιος να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο εργαστήριο. Επίσης θα πρέπει να στείλει μια ολιγόλεπτη μουσική σύνθεση είτε σε παρτιτούρα είτε σε ηχογράφηση (audio ήmidi), η διάρκεια του οποίου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5 λεπτά. Θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις μετά από επιλογή

Εργαστήριο εισαγωγής στη σκηνογραφία-ενδυματολογία
Διδάσκουν: Ελένη Μανωλοπούλου, Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Διάρκεια: 1 Δεκεμβρίου 2015 – 1 Ιουνίου 2016
Πότε: Κάθε Τρίτη 16.00-20.00
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
Κόστος συμμετοχής: €300  (€50 τον μήνα)

Προϋποθέσεις:  βιογραφικό σημείωμα και ένα μικρό κείμενο όπου θα αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο θέλει κάποιος να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο εργαστήριο. Θα ακολουθήσουν προσωπικές  συνεντεύξεις μετά από επιλογή.
Με την ευκαιρία σημειώνεται  ό,τι στο  πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Εθνικού Θεάτρου, οι πρώτες δυο εβδομάδες παραστάσεων (Τρίτη έως Παρασκευή) του Σιμιγδαλένιου, έχουν παραχωρηθεί σε οργανισμούς φροντίδας παιδιών, σε παιδιά μεταναστών, σε παιδιά που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση καθώς και σε παιδιά  ειδικών κοινωνικών ομάδων, τα οποία την παρακολουθούν με ενθουσιασμό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι «Ανοιχτές Πρόβες», όσο και το Studio συγγραφής, «αγκαλιάστηκαν» άμεσα από τον κόσμο, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Σχετικές ειδήσεις
Ανοιχτό Μουσείο: Τα εργαστήρια συντήρησης αποκαλύπτουν τα μυστικά τους
14.02.2017 11:47
Το Ανοιχτό Μουσείο είναι η δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με στόχο να γνωρίσει στο ευρύ κοινό τις πολύπλευρες εργασίες που διενεργούνται για την έρευνα, τη συντήρηση και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων.
Εξηνταβελόνης, του Κωνσταντίνου Οικονόμου στο Εθνικό Θέατρο
05.12.2016 17:19
Η κωμωδία του Κωνσταντίνου Οικονόμου Εξηνταβελόνης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, με τον Χρήστο Βαλαβανίδη στον ομώνυμο ρόλο, από τις 22 Δεκεμβρίου.
Οιδίπους τύραννος από το Εθνικό Θέατρο στο θέατρο Βαχτάνγκοφ
07.11.2016 16:22
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασίες τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το φημισμένο θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας.
Θερινά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες από το Εθνικό Θέατρο
31.05.2016 17:02
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων συνεχίζει τα παιδικά εργαστήρια και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο κτίριο Τσίλλερ.
Θερινό εργαστήριο Αρχαίου Δράματος από το Εθνικό Θέατρο
25.04.2016 13:49
Το καλοκαίρι, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου 2016 το Εθνικό Θέατρο, με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, θα πραγματοποιήσει στους Δελφούς διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με θέμα την «Αντιγόνη», υπό τη διεύθυνση της σκηνοθέτριας και ηθοποιού Λυδίας Κονιόρδου.