Από τις εκδόσεις Αγγελάκη, κυκλοφορεί το μυθιστόρημα, Πάμπλο και Ηλέκτρα του Φαίδωνα Θεοφίλου.


«Έρωτας: Κραταιός, γλυκύς, δαίμονας και άγγελος εκπεσών, που δεν εγκλωβίζεται, αλλά μετουσιώνεται… Βρίσκει πεδίο δράσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μέσω του τριαντάχρονου Πάμπλο από τη Λισαβόνα που έρχεται για μεταπτυχιακή στο Αριστοτέλειο και της σαρανταπεντάχρονης Ηλέκτρας. Ένας έρωτας κεραυνοβόλος γεννιέται, εξελίσσεται σε παράφορο, γεμάτος από ανατροπές, απρόοπτα γεγονότα, συγκρούσεις, διαψεύσεις και διαφαινόμενες προδοσίες.
Παράλληλα με τον μεγάλο έρωτα των κεντρικών ηρώων του μυθιστορήματος, που η κατάληξή του διαφαίνεται αβέβαιη, ξεδιπλώνονται και άλλοι έρωτες των προσώπων που πλαισιώνουν τον Πάμπλο και την Ηλέκτρα ως φίλοι του κύκλου τους, δημιουργώντας έτσι κι άλλα παράθυρα με θέα τον έρωτα σε μια πολυοπτική θέαση των ανθρώπινων σχέσεων, που κουβαλούν σημαντικά μηνύματα και προτάσεις ζωής.
To μυθιστόρημα «Πάμπλο και Ηλέκτρα» είναι έργο εξαιρετικά ευανάγνωστο και συναρπαστικό σε όλα του τα κεφάλαια, με διάχυτο το «άρωμα» των ανθρώπων, με πλούτο διαλόγων και εικόνων και γραφή σε ρυθμό κινηματογραφικό.»

Ο Φαίδων Θεοφίλου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1947. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες. Εργάζεται στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας ως στέλεχος ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας. Γράφει πεζογραφία και ποίηση. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες, ενώ αποσπάσματα από τη δουλειά του φιλοξενούνται σε πολλές ελληνικές και ξένες ανθολογίες. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαυστριακού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Ινστιτούτου και του Θουκυδίδειου Κέντρου Επιστημών. Αρθρογραφεί στον επαρχιακό και τον αθηναϊκό Tύπο, είναι μόνιμος λογοτεχνικός συνεργάτης του περιοδικού “Έρευνα” και, τα τελευταία χρόνια, συντάκτης του http://theofilou.blogspot.com. “Ο τρόφιμος” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Άλλα έργα του είναι: “Το δαχτυλίδι του ήλιου” (διηγήματα – Βραβείο πεζογραφίας για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς, 1983, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών), “Ο Μικρός Ελληνικός” (τρεις λόγοι), “Επίμονο θεώρημα” (25 ποιήματα κι ένα επίγραμμα), “Νοστάνθη” (διηγήματα – Βραβείο Μ. Λουντέμη της Ε.Ε.Λ.), “Νυχτερινή συμφωνία” (ποιητική σύνθεση -Βραβείο Λ. Ιακωβίδη), “Ο Θεός στο καφενείο” (διηγήματα), “Η λειτουργία της Μήθυμνας” (ποιητική σύνθεση που μελοποιήθηκε σε μορφή λαϊκού ορατόριου από τον συνθέτη Σπύρο Καζιάνη), “Επταφωνίας αναγνώσματα” (διηγήματα -συμμετοχή με άλλους συγγραφείς).