Μια μοναδική μουσική βραδιά υπόσχονται ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας με συνοδοιπόρους τους συνεργάτες του ερμηνευτές Θάνο Ολύμπιο και Fide Koksal το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στην παραλία Αναβύσσου στο KOUROS CLUB και ώρα 20:30 υπό την συνοδεία δύο αξιόλογων μουσικών του Γιώργου Παχή στο μπουζούκι, του Νάσσου Σωπύλη στα πλήκτρα και φυσικά του ίδιου του μαέστρου Μίμη Πλέσσα στο πιάνο. H συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού.

   

Ο Μίμης Πλέσσας είναι ένας από τους κορυφαίους συνθέτες της Ελλάδας με πολλές και διαχρονικές επιτυχίες τραγουδιών από τον Ελληνικό Κινηματογράφο αλλά και από την Ελληνική Δισκογραφία. Στο ενεργητικό του έχει συνθέσει μουσική για 104 ταινίες και για 70 θεατρικές παραστάσεις. Έχει διευθύνει πολλές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο, σε έργα του και πρωτο-διακρίθηκε αφενός για τη θεατρική του προσφορά στο Παρίσι το 1958, και για την κινηματογραφική του στο Εδιμβούργο και τις ΗΠΑ το 1964 και 1965 αντίστοιχα. Αυτών ακολούθησαν πάμπολλες διακρίσεις ελληνικές και ξένες. Ο ιστορικός δίσκος με τον τίτλο “Ο δρόμος” όπου η μουσική είναι του Μίμη Πλέσσα και οι στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου και που τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Γιάννης Πουλόπουλος ως κεντρικός ερμηνευτής, η Ρένα Κουμιώτη και η Πόπη Αστεριάδη, είναι ο εμπορικότερος δίσκος όλων των εποχών μέχρι και σήμερα με περισσότερες από ένα εκατομμύριο πωλήσεις. 

  

Ο Θάνος Ολύμπιος ο οποίος είναι πτυχιούχος του Μουσικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα ερμηνεύσει γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες του συνθέτη καθώς και  κομμάτια από την πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία του με καινούρια τραγούδια που του εμπιστεύτηκε ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας και σε στίχους σπουδαίων στιχουργών όπως ο κορυφαίος Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Λουκίλα Καρρέρ κ.α.

Η Fide Koksal η οποία σπούδασε στο Musical Theater in Istanbul University Conservatory, θα ερμηνεύσει γνωστά διαχρονικά τραγούδια του συνθέτη που έχουν πρωτοερμνηνεύσει η Μαρινέλλα, η Τζένη Βάνου, η Ρένα Κουμιώτη κ.α. Έχει συνεργαστεί και δισκογραφικά με τον σπουδαίο συνθέτη Μίμη Πλέσσα σε τραγούδια όπου τους Τουρκικούς στίχους σε ελεύθερη προσαρμογή υπογράφει και ερμηνεύει η ίδια.