Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία του Μίμη Πλέσσα στην Ανάβυσσο

Συναυλία του Μίμη Πλέσσα στην Ανάβυσσο

Μια μοναδική μουσική βραδιά υπόσχονται ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας με συνοδοιπόρους τους συνεργάτες του ερμηνευτές Θάνο Ολύμπιο και Fide Koksal το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στην παραλία Αναβύσσου στο KOUROS CLUB και ώρα 20:30 υπό την συνοδεία δύο αξιόλογων μουσικών του Γιώργου Παχή στο μπουζούκι, του Νάσσου Σωπύλη στα πλήκτρα και φυσικά του ίδιου του μαέστρου Μίμη Πλέσσα στο πιάνο . H συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού.

   

Ο Μίμης Πλέσσας είναι ένας από τους κορυφαίους συνθέτες της Ελλάδας με πολλές και διαχρονικές επιτυχίες τραγουδιών από τον Ελληνικό Κινηματογράφο αλλά και από την Ελληνική Δισκογραφία . Στο ενεργητικό του έχει συνθέσει μουσική για 104 ταινίες και για 70 θεατρικές παραστάσεις. Έχει διευθύνει πολλές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο, σε έργα του και πρωτο-διακρίθηκε αφενός για τη θεατρική του προσφορά στο Παρίσι το 1958, και για την κινηματογραφική του στο Εδιμβούργο και τις ΗΠΑ το 1964 και 1965 αντίστοιχα. Αυτών ακολούθησαν πάμπολλες διακρίσεις ελληνικές και ξένες. Ο ιστορικός δίσκος με τον τίτλο "Ο δρόμος" όπου η μουσική είναι του Μίμη Πλέσσα και οι στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου και που τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Γιάννης Πουλόπουλος ως κεντρικός ερμηνευτής, η Ρένα Κουμιώτη και η Πόπη Αστεριάδη, είναι ο εμπορικότερος δίσκος όλων των εποχών μέχρι και σήμερα με περισσότερες από ένα εκατομμύριο πωλήσεις. 

  

Ο Θάνος Ολύμπιος ο οποίος είναι πτυχιούχος του Μουσικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα ερμηνεύσει γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες του συνθέτη καθώς και  κομμάτια από την πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία του με καινούρια τραγούδια που του εμπιστεύτηκε ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας και σε στίχους σπουδαίων στιχουργών όπως ο κορυφαίος Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Λουκίλα Καρρέρ κ.α.

 

Η Fide Koksal η οποία σπούδασε στο Musical Theater in Istanbul University Conservatory, θα ερμηνεύσει γνωστά διαχρονικά τραγούδια του συνθέτη που έχουν πρωτοερμνηνεύσει η Μαρινέλλα, η Τζένη Βάνου, η Ρένα Κουμιώτη κ.α. Έχει συνεργαστεί και δισκογραφικά με τον σπουδαίο συνθέτη Μίμη Πλέσσα σε τραγούδια όπου τους Τουρκικούς στίχους σε ελεύθερη προσαρμογή υπογράφει και ερμηνεύει η ίδια.  

Σχετικές ειδήσεις
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
Δημήτρης Λιόλιος,
20.10.2016 12:49
Ο Δημήτρης Λιόλιος έπειτα από τις συνεργασίες του με τη Σοφία Βόσσου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Πάνο Μουζουράκη, επιστρέφει, γράφοντας τη μουσική και ερμηνεύοντας μέσα από τους στίχους που έγραψε η Ζωή Γρυπάρη , γνωστή για τις επιτυχίες της με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές.
Τραγούδια για την Άνοιξη από τον Βαγγέλη Δούβαλη στο Black Duck
26.04.2016 10:14
Τον δικό του «περίπατο» στην Άνοιξη κάνει ο Βαγγέλης Δούβαλης, ένας νέος λαϊκός ερμηνευτής, και έρχεται στο Black Duck, την Παρασκευή 6 Μαΐου, έχοντας στις αποσκευές του σπουδαία τραγούδια που έγραψαν την δική τους ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή.
«Νέοι έλληνες δημιουργοί σήμερα»: Συναυλία με το ΕΣΣΜ στο Μέγαρο
25.04.2016 14:45
Τα έργα 6 νέων δημιουργών θα ερμηνεύσει το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Σύνθεσης «Νέοι έλληνες δημιουργοί σήμερα».
Ο Ηλίας Μαρούδας live στο Passport Art
21.04.2016 16:08
Ο Ηλίας Μαρούδας, ένα μήνα μετά την υπέροχη βραδιά του Μαρτίου, επιστρέφει στην σκηνή του PassPort ART, με την μουσική παράσταση "ΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟ ΒΥΘΟ", με τραγούδια και συνθέτες που στιγμάτισαν την ελληνική μουσική στο πέρασμα των χρόνων.