Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Το Όνειρο του Σολωμού από την oμάδα 9 παρά στο Bios

Το Όνειρο του Σολωμού από την oμάδα 9 παρά στο Bios

Η ομάδα 9 παρά κάνει το ντεμπούτο της με Το όνειρο του Σολωμού, μία πρωτότυπη παράσταση , εμπνευσμένη από τους καθημερινούς μας υπαρξιακούς προβληματισμούς.

Είναι ο προορισμός του ανθρώπου να κάνει παιδιά και να πεθάνει;

Η παράσταση αφηγείται το ταξίδι ενός σολομού, του Διονύση. Ο σολομός ως είδος γεννιέται σε γλυκά νερά, μεταναστεύει στον ωκεανό κι επιστρέφει αργότερα εκεί όπου γεννήθηκε για να γονιμοποιηθεί. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξαντλείται  και πεθαίνει.

Τη διαδρομή αυτή ακολουθεί και ο Διονύσης και κατά τη διάρκειά της, συναντά διάφορα πλάσματα του βυθού που επηρεάζουν την πορεία του. Σε αυτό το φανταστικό ταξίδι, ο σολομός μας θα αναζητήσει απαντήσεις στις υπαρξιακές του ανησυχίες του από μεγάλες προσωπικότητες της Ιστορίας, όπως ο Άλμπερτ Άινσταιν – το δελφίνι, ο Σίγκμουντ Φρόιντ- το χέλι, η Μητέρα Τερέζα – η αρκούδα, ο Ρωμαίος – το λαβράκι και πολλοί άλλοι, αλλά και την απάντηση στο ερώτημα πώς κάνεις δικές σου όλες αυτές τις θέσεις που προβάλλονται σαν απαντήσεις από σοφούς ανθρώπους;

Το κείμενο είναι μία σύλληψη της ομάδας 9 παρά και η ζωντανή πρωτότυπη μουσική της περφόρμανς είναι γραμμένη ειδικά για την παράσταση.

Σύλληψη: Φένια Σχοινά - Λιανού Μαριάννα
Κείμενο: Μαριάννα Λιανού
Σκηνοθεσία: ομάδα 9 παρά
Σκηνογραφία: Μάριος Ράμμος
Μουσική επιμέλεια: Σπύρος Λιβάνης
Βίντεο: Κλείτος Κυριακίδης, Νίκος Παπαγγελής
Τραγούδι: Nalyssa Green


Παίζουν: Φένια Σχοινά, Λιανού Μαριάννα


Σχετικές ειδήσεις
Μία μέρα και Ενάμισης χρόνος στο BlackBox
29.12.2016 10:48
Η παράσταση «Μία μέρα και Ενάμισης χρόνος» είναι εμπνευσμένη από την ιστορία Εκείνος κι Εκείνη του Ταϊβανού εικονογράφου και συγγραφέα Jimmy Liao. Η πρωτότυπη δουλειά του Eilon Morris και της Ζωής Κατσιλέρου που έκανε πρεμιέρα στην Σκωτία τον Σεπτέμβρη του 2016, έρχεται στο BlackBox στη Θεσσαλονίκη, για τρεις μόνο παραστάσεις στις 4, 5 & 6 Ιανουαρίου 2017.
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
Ο Κρητικός του Διονύσιου Σολωμού από τον Μάριο Ιορδάνου στα Αισχύλεια 2016
15.07.2016 14:24
Τα Αισχύλεια 2016 φιλοξενούν στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο του θεσμού «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», την παράσταση Ο Κρητικός, το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016.
Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου: ο τελευταίος μονόλογος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
25.04.2016 11:40
Το Φεστιβάλ Μονολόγων, "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι" ολοκληρώνεται με το έργο Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου του Ντοστογιεφσκι, με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.