Από τις Edition Orpheus – Μάριος Νικολαΐδης κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, 15 Μουσικές Εικόνες Από  Ένα Καλοκαίρι. Μικρές μελωδίες για πιάνο με 5 νότες για 4 χέρια της Στέλλας Τζίβα.


Με όχημα 5 νότες, τη φαντασία, την αγάπη για τα παιδιά, τις όμορφες μελωδίες και τη νοσταλγία για ένα καλοκαίρι που πέρασε, η συγγραφέας Στέλλα Τζίβα συνέθεσε 15 μελωδίες για να περιγράψει  μουσικά, καλοκαιρινές εικόνες από τη ζωή στο χωριό και τα συναισθήματα που αυτές δημιουργούν.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 15 μικρές μελωδίες  για πιάνο, σε τονικότητες μείζονες και ελάσσονες, με έκταση 5 νότες για 4 χέρια, για τους μαθητές και τους δασκάλους ή τους συνοδούς τους.  Ωστόσο, οι μελωδίες είναι αυτόνομες και μπορούν να παιχτούν  χωρίς τη συνοδεία.

Συνοδοιπόροι της συνθέτριας, Στέλλας Τζίβα, στη διήγηση των 15 Εικόνων –αποτυπωμάτων που άφησε ένα καλοκαίρι-, με μουσικούς όρους, είναι η εξαιρετική εικονογράφηση της Κατερίνα Παϊσίου και οι συνοδείες του καταξιωμένου συνθέτη, Γιώργου Ψυχογιού.

Το βιβλίο  15 Μουσικές Εικόνες Από Ένα Καλοκαίρι Μικρές μελωδίες για πιάνο με 5 νότες για 4 χέρια, απευθύνεται σε όλους όσοι  φοιτούν στην προκαταρκτική σχολή του πιάνου, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να νιώσουν τη χαρά της μουσικής συντροφιάς.

Η Στέλλα Τζίβα γεννήθηκε στην Αθήνα. Απέκτησε Πτυχίο Πιάνου και συνέχισε τις ανώτερες σπουδές της αποκτώντας και το Δίπλωμα Πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο δίπλα στη Σολίστ και Συγγραφέα Ανθούλα Παπαδοπούλου. Είναι κάτοχος Πτυχίου Ωδικής και Αρμονίας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Αντίστιξης και μελέτησε Μοντέρνο Πιάνο με τον Σολίστ Γιώργο Ψυχογιό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, όπως «Σύγκριση της Τονικής Μουσικής με τη Λογοτεχνία» από το Ελληνικό Ωδείο, «Μουσική Πληροφόρηση και Αναζήτηση της Μουσικής Πληροφορίας» από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ.α. Εργάζεται ως Καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και ως Συντάκτρια συνεργάζεται με τα ηλεκτρονικά περιοδικά  www.culturenow.gr και ΗΧΟΔΙΑΣΤΑΣΙΣ magazine. Έχει γράψει στίχους για τους συνθέτες Τατιάνα Ζωγράφου, Πηγή Λυκούδη, Κωστή Κριτσωτάκη και Πάρη Μάμμα. Είναι μέλος της ΑΕΠΙ. Έχει εκδώσει τα βιβλία «Ο Λύκος που μαθαίνει πιάνο» (ένα εγχειρίδιο για τα παιδιά που θέλουν να μάθουν πιάνο), «15 Μουσικές Εικόνες Από  Ένα Καλοκαίρι» (Μικρές μελωδίες για πιάνο με 5 νότες για 4 χέρια) και «15 Μουσικές Εικόνες Από  Ένα Καλοκαίρι» (Μικρές μελωδίες για πιάνο και φλάουτο ή βιολί, όμποε, μαντολίνο). Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το τελευταίο της βιβλίο, το μουσικό παραμύθι «Το φύλλο που ήθελε να ταξιδέψει». Είναι εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο Ίδρυμα Μιμηκοπούλου, ενώ συνεχίζει να ονειρεύεται και να ελπίζει για έναν καλύτερο κόσμο…

e-mail: stellamatina@yahoo.gr