Από τις εκδόσεις Ωκεανίδα κυκλοφορεί το βιβλίο, Ζωνιανά Gold του Παρασκευά Ακαμάτη.


Επιτέλους βρισκόμαστε στο μέλλον. Κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικό αέριο, φωτοβολταϊκά πάρκα, ανεμογεννήτριες, ξένοι επενδυτές; Όσοι ήπιαν τεκίλα, ξέρουν ότι δεν μπορεί να είναι αυτές οι λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας. Πώς όμως τελικά οι Έλληνες μετατρέπονται σε βασιλιάδες μιας νέας, πάμπτωχης πια Ευρώπης; Το θαύμα έχει όνομα: “Ζωνιανά Gold”. Πρόκειται για ένα βιβλίο αιχμηρό (στις άκρες), προφητικό (αν διαβαστεί από πίσω προς τα εμπρός) και επικίνδυνο (μπορεί να σου γλιστρήσει απ’ τα χέρια ανά πάσα στιγμή). Ας πούμε την αλήθεια. Είναι ένα βιβλίο που παραλίγο να ονομαστεί “Χωρίς ψεύτικα βυζιά”.


Ο Παρασκευάς Ακαμάτης γεννήθηκε μετά από μια σειρά αυθαίρετων ενεργειών και επιπόλαιων σφαλμάτων, για τα οποία ουδείς δέχτηκε να αναλάβει την τελική ευθύνη. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πήγε σχολείο, ενώ κάποιοι κακόβουλοι διέδωσαν ότι πέρασε και από το πανεπιστήμιο.
Εργάστηκε ως σερβιτόρος, συσκευαστής αυτοκόλλητων πλαστικών για τραπέζια και παράθυρα, μικροέμπορος και μεγάλος ψεύτης.
Το μυθιστόρημά του “Παραισθησιογόνα Σουβλάκια” μεταφράστηκε αμέσως στα Αρχαία Ελληνικά, στα Αραμαϊκά και στα Σουαχίλι και έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές από τη διεθνή κριτική. Το δεύτερο βιβλίο του “Το Μυστικό του Χαμένου Στρινγκ” θα μεταφερθεί σύντομα στο σινεμά, αφού γνωστός Χολιγουντιανός σκηνοθέτης εξασφάλισε τα πνευματικά του δικαιώματα. 
Τώρα τελευταία αισθάνθηκε την ανάγκη να αποτραβηχτεί από τα εγκόσμια και ζει απομονωμένος στο L.A. μαζί με τα οκτώ άγρια σκυλιά του και ορισμένες έμπειρες αλλά άπιστες συνεργάτιδές του.