Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο Jeru the Damaja και οι Beatnuts live στο ΑΝ Club

Ο Jeru the Damaja και οι Beatnuts live στο ΑΝ Club

Δύο ονόματα θρύλοι του Νεοϋορκέζικου rap, Jeru the Damaja & The Beatnuts, αναπόσπαστα κομμάτια της χρυσής εποχής του hip hop, ενώνουν τις δυνάμεις τους την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 για αυτό που προμηνύεται να είναι μία εκρηκτική συναυλία στον αγαπημένο χώρο του An Club.

 

Μαζί τους ο ΛΕΞ, τα live του οποίου έχουν “γκρεμίσει” συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, με το τελευταίο του album να συγκαταλέγεται στα πιο αγαπημένα των Eλλήνων hiphoppers.

 

Jeru The Damaja

 

Γεννημένος στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, γνώρισε το hip hop στα εφτά του χρόνια στα πάρκα της γειτονιάς του και έγραψε τις πρώτες του ρίμες σε ηλικία δέκα ετών. Σύντομα γνώρισε τους Dj Premier και Guru (Gangstarr) και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δίσκο τους Daily Operation το 1992. To πρώτο του album το 1993, The Sun Rises in the East, περιείχε το κλασσικό πλέον “Come Clean” ενώ πολλοί το κατατάσσουν σε ένα από τα 100 καλύτερα albums όλων των εποχών. To επόμενο album του, Wrath of the Math (1996), κυκλοφόρησε εξολοκλήρου σε παραγωγή του Dj Premier και περιείχε μεταξύ άλλων, τα hit sinlges “Ya Playin’ Yaself” και “Me or the Papes”. Τα επόμενα χρόνια συνεχίζει ακούραστα να κυκλοφορεί albums, πιστός πάντα στο ραντεβού του με τους fans του, με πιο πρόσφατη κυκλοφορία του το The Hammer(2014), το οποίο περιλάμβανε παραγωγές από θρυλικούς rap παραγωγούς όπως οι Large Professor, The Beatnuts και PF Cuttin.

    

Το 2012 συνεργάστηκε με τους Chinese Man στο album τους Remix with the Sun. Άλλες συνεργασίες του περιλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως οι Βρετανοί Groove Armada, Dj Honda, Kabuki, Dj Dut Killa, ενώ κομμάτια του έχουν συμπεριληφθεί στα video games Tony Hawk’s Pro Skater 4, GTA IV. Τέλος, ο θρυλικός Kool Moe Dee τον συμπεριλαμβάνει στους 50 καλύτερους MCs όλων των εποχών στο βιβλίο του “There is a God on the Mic”.

 

Δισκογραφία

-The Sun Rises in The East (1994)

-Wrath of the Math (1996)

-Heroz4Hire (1999)

-Divine Design (2003)

-Still Rising (2007)

-The Hammer (2014)

 

The Beatnuts

 

Οι Beatnuts (Juju και Psycho Les), γέννημα θρέμμα του Queens της Νέας Υόρκης, ξεκίνησαν να φτιάχνουν beats όταν ήταν ακόμη στο γυμνάσιο. Εκεί σύντομα γνωρίστηκαν με τον Afrika Bambaataa, o οποίος με τη σειρά του τους σύστησε στην κολλεκτίβα των Native Tongues (A Tribe Called Quest, De La Soul, Jungle Brothers), της οποίας έγιναν μέλη. Μπήκαν στη δισκογραφία το 1990 κάνοντας παραγωγές σε κομμάτια των Stereo MCs, ενώ τα αμέσως επόμενα χρόνια συνέχισαν να παράγουν beats για ονόματα όπως οι Common, Fat Joe, Supreme NTM. Έκαναν επίσης μεγάλο όνομα με τα remix που κυκλοφορούσαν για MC Lyte, Naughty By Nature και πολλούς άλλους. Η πρώτη τους κυκλοφορία έρχεται το 1993 με το Intoxicated Demons: The EP, ενώ συνέχισαν με το LP The Beatnuts: Street Level, δύο κυκλοφορίες οι οποίες στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Ακολουθούν τα albums Stone Crazy και Musical Massacre τα οποία περιλαμβάνουν κομμάτια όπως το θρυλικό πλέον “Off The Books” με τον Big Pun και “Watch Out Now”, κυκλοφορίες που χάρισαν στο δίδυμο των Beatnuts υψηλές θέσεις στα charts. Τα επόμενα χρόνια συνεχίζουν την πορεία τους κυκλοφορώντας albums τα οποία σταθερά παράγουν hits, όπως το “No Escapin’ This “ του Take It Or Squeeze It και το “Hot” του Milk Me, ενώ πρόσφατα σχημάτισαν με τους Alkaholiks από το Los Angeles το super group Liknuts.

 

Δισκογραφία

-Intoxicated Demons: The EP (1993)

-The Beatnuts: Street Level (1994)

-Stone Crazy (1997)

-Hydra Beats, Vol. 5 (1997)

-Remix EP: The Spot (1998)

-A Musical Massacre (1999)

-World Famous Classics (1999)

-Take It Or Squeeze It (2001)

-Beatnuts Forever (2001)

-Classic Nuts, Vol. 1 (2002)

-The Originators (2002)

-Milk Me (2004)

-U.F.O. Files (2008)

Σχετικές ειδήσεις
Οι Allah - Las live στο Piraeus 117 Academy
09.11.2016 12:16
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Allah-Las, όπως συνηθίζουν πάντα μετά την κυκλοφορία νέου τους άλμπουμ, έρχονται στη χώρα μας, για να μας το παρουσιάσουν. Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του "Calico Review" θα δώσουν 3 club shows, σε μια μίνι περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα... και κάπως έτσι, η παράδοση συνεχίζεται...
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Οι Tardive Dyskinesia για ένα επετειακό live στο An Club
25.04.2016 17:03
Οι Tardive Dyskinesia θα ανέβουν στη σκηνή του An Club για να γιορτάσουν 10 χρόνια από την κυκλοφορία του “Distorting Point of View”.
The Cave Children live @ An Club
16.02.2016 15:04
Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, το συγκρότημα THE CAVE CHILDREN θα πραγματοποιήσει το πρώτο του μεγάλο live επιστρέφοντας στο An Club, ως headliner αυτή τη φορά, με νέα κομμάτια από την επερχόμενη τους δουλειά.
Οι Acid Death live στο Κύτταρο
31.12.2015 16:21
10 Γενάρη 2011-10 Γενάρη 2016. Οι Acid Death, οι Έλληνες εκπρόσωποι του Prog/Tech Death Metal κλείνουν 5 χρόνια επιστροφής στα μουσικά δρώμενα. Μετά την κυκλοφορία τους πρόσφατου album “Hall Of Mirrors”, 6η επίσημη κυκλοφορία της μπάντας και πριν τη mini περιοδεία με τους βετεράνους Coroner το Φεβρουάριο του 2016, θα παρουσιάσουν στο club Κύτταρο ένα full headline anniversary set διάρκειας 1 ½ ώρας με κομμάτια από όλες τις δουλειές τους.