Από τις Εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το βιβλίο Ο ιδανικός υποψήφιος του Δημήτρη Κοτζιά.

Ο Ν.Κ. έφτασε εκεί που τον ήθελαν να φτάσει. Έγινε πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός. Γι’ αυτούς, για το σύστημα, ο ιδανικός υποψήφιος. Ο κατάλληλος άνθρωπος για να εφαρμόσει πιστά τις εντολές τους και μια συγκεκριμένη πολιτική, την πολιτική τους. Ώσπου κατάλαβαν ότι αυτός, ο δικός τους άνθρωπος, αποφάσισε να χαράξει τον δρόμο του μόνος του, ότι έχει όραμα και στέκεται απέναντι στον συμβιβασμό και στην ήττα.

Το σύστημα αρέσκεται σε σύμβολα όταν εξυπηρετούν τα συμφέροντά του και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του. Αλλιώς… τα καταστρέφει, τα εξαφανίζει, τα αντικαθιστά. 

Ο Δημήτρης Κοτζιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε χημεία στο πανεπιστήμιο της Βόννης όπου έκανε και τη διδακτορική του διατριβή. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Οικολογικής Χημείας στo Helmholtz Centre for Environment and Health στο Μόναχο και κατόπιν στο Κοινό Κέντρο Ερευνών (Joint Research Centre) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ίσπρα της Ιταλίας, αρχικά στο Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και αργότερα στο Ινστιτούτο Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή. Ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών πρόεδρος της Μεσογειακής Επιστημονικής Οργάνωσης για την Προστασία του Περιβάλλοντος (MESAEP). Έχει δημοσιεύσει περί τις 250 ερευνητικές εργασίες και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά.
Ο ιδανικός υποψήφιος είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του μετά από το Μέρες που έφυγαν, μέρες που έρχονται (εκδ. Οσελότος).
e-mail: dkotzias10@gmail.com