Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Το Παραμυθοσέντουκο

Το Παραμυθοσέντουκο
Η ομάδα αφήγησης λαϊκών παραδοσιακών παραμυθιών Παραμυθοσέντουκο, που αποτελούν η Νίκη Κάπαρη και ο Γιάννης Ψειμάδας, ταξιδεύει τα παιδιά ηλικίας 5 με 10 χρονών στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα…

Σάββατο 10 Ιανουαρίου
...Κι ο δράκος τότε μούγκρισε και βγήκε απ’ τη σπηλιά του...Η Νίκη Κάπαρη αφηγείται λαϊκά παραμύθια από την Κίνα, τη Μ. Ασία, τη Μάνη, για δράκους της γης και δράκοντες της θάλασσας. Στα μαγικά τους λημέρια θα μας οδηγήσει με τις μουσικές του ο Γιάννης Ψειμάδας με κρουστά και έγχορδα όργανα φερμένα από μακρινές γωνιές του κόσμου.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου
Η Νίκη Κάπαρη θα μας ταξιδέψει σε καιρούς αλλοτινούς με παραμύθια για πεντάμορφες και αντρειωμένα παλικάρια. Το ταξίδι θα το κάνει ακόμα πιο μαγικό ο Γιάννης Ψειμάδας με τις μουσικές και τους ήχους του με κρουστά και έγχορδα όργανα φερμένα από μακρινές γωνιές του κόσμου.

Σάββατο 14 Μαρτίου
Παράξενος μήνας ο Μάρτης! Κι εμείς θα τον συναντήσουμε με αλλόκοτα παραμύθια που θα αφηγηθεί η Νίκη Κάπαρη, αλλά και με χελιδονίσματα και τραγούδια που ο Γιάννης Ψειμάδας θα τραγουδήσει μαζί με τους μικρούς και μεγάλους φίλους συντροφιά με παράξενα κρουστά και έγχορδα όργανα από μακρινές γωνιές του κόσμου μαζεμένα.

Σάββατο 11 Απριλίου
Μύθους της Πασχαλιάς και παραμύθια υφασμένα με κόκκινη Λαμπρή κλωστή θα αφηγηθεί η Νίκη Κάπαρη στο ΜΚΗΛ και ο Γιάννης Ψειμάδας θα μας ταξιδέψει σε μουσικά μονοπάτια με κρουστά και έγχορδα όργανα φερμένα από μακρινές γωνιές του κόσμου.

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια από τον Ηρόδοτο - Σμαράγδα Μανταδάκη
09.08.2016 10:12
Από τις εκδόσεις Απόπειρα και την σειρά Του Κόσμου τα Παραμύθια κυκλοφορεί το βιβλίο Παραμύθια από τον Ηρόδοτο της Σμαράγδας Μανταδάκη.
Ο Πέτρος Σαριδάκης ταξιδεύει με το «Νάμι» στην Καλαμάτα!
14.07.2016 09:42
Με το ολοκαίνουριο album «Το Νάμι» στις αποσκευές του, ο Πέτρος Σαριδάκης συνεχίζει να μας ταξιδεύει σε τόπους μουσικούς κάνοντας στάσεις σε όλη την Ελλάδα.
Παραμύθια με την Ξένια στο θέατρο Πόρτα
15.06.2016 11:39
Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στο θέατρο Πόρτα θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου, Παραμύθια με την Ξένια, σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη.
16.11.2015 16:59
Σε ηλικία 69 ετών έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο συγγραφέας και επικοινωνιολόγος Γιάννης Κακουλίδης.
Παραμύθια για μεγάλους με τον Δημήτρη Προύσαλη στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων
03.11.2015 14:49
Την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και ο αφηγητής λαϊκών παραμυθιών Δημήτρης Προύσαλης υποδέχονται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων τα «μεγάλα» παιδιά, που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί του ιστορίες ειπωμένες απ’ τις γωνιές του κόσμου και απ’ τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής για όλα αυτά, που ισορροπούν ανάμεσα στα ψέματα των παραμυθιών και τις αλήθειες της ζωής. Αφηγήσεις γλυκών και πικρών ιστοριών για των ανθρώπων τα ανείπωτα καμώματα.