Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Δωρεάν θεατρικό εργαστήριο για παιδιά και γονείς στο Life n' Art theater

Δωρεάν θεατρικό εργαστήριο για παιδιά και γονείς στο Life n' Art theater

To Life n' Art theater πραγματοποιεί ένα δωρεάν θεατρικό εργαστήριο για παιδιά 3- 12 ετών και τους γονείς τους, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015.


…για τα παιδιά που θέλουν να παίξουν με τους γονείς τους

για τους γονείς που θέλουν να επικοινωνήσουν ποιοτικά με τα παιδιά τους…

 

Ο σκηνοθέτης και δάσκαλος θεάτρου, Θοδωρής Οικονομίδης με την στήριξη επιστημονικής ομάδας λογοθεραπευτή, ψυχολόγου και εργοθεραπευτή, προτείνουν την βιωματική αυτή δράση που αφορά την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και των γονιών τους μέσω των τεχνών του Θεάτρου , της Μουσικής και της Ποίησης.


Η δράση "Ας παίξουμε" χωρίζεται σε δύο βασικές ενότητες:


Η πρώτη ενότητα αφορά...

επαφή των συμμετεχόντων με τις πέντε βασικές αρχές του Θεάτρου: αισθήσεις, συναισθήματα, χαρακτήρες, ατομικές δράσεις και δράσεις συνόλου.
Παιχνίδια αυτοσχεδιασμού και φαντασίας.
Αρχές  χρήσης θεατρικής μάσκας και κούκλας.

και στη δεύτερη ενότητα…

χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω θεατροποιούμε μια ιστορία , ένα παραμύθι , ένα μικρό θεατρικό… που η ομάδα θα εμπνευστεί και θα αγαπήσει…
με αποτέλεσμα μια παράσταση… που αν η ομάδα θελήσει…μπορεί να παρουσιαστεί στους φίλους και τους συγγενείς …


Αφήστε λοιπόν να σκονιστούν οι οθόνες των υπολογιστών…
να ξεχαστούν αφόρτιστα τα tamplets και τα κινητά…
να κλείσει η τηλεόραση… και
Ας Παίξουμε…

--> Στο L.A.THEATER λειτουργεί επίσης εξειδικευμένο τμήμα «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» με τη Μαίρη Τσαρέα για όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών: Θεατρολόγους, Εκπαιδευτικούς Προσχολικής & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Λογοθεραπευτές, Παιγνιοθεραπευτές, Ηθοποιούς, ώστε να γνωρίσουν τη διαδικασία και τις τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού, τους διαφορετικούς τρόπους αυτοσχεδιασμού, τη θέση του εμψυχωτή στην ομάδα αλλά και να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά και να γνωρίσουν έμπρακτα την εμπειρία της διδασκαλίας. (Πληροφορίες στη γραμματεία του θεάτρου).

Σχετικές ειδήσεις
Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά στον Χώρο Τέχνης -ισμός
07.02.2017 13:05
Ο χώρος τέχνης –ισμός διοργανώνει θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 6 έως 12 ετών με θέμα την «Ιλιάδα μέσα από θεατρικές τεχνικές: Πως μπορούμε να ανακαλύψουμε την Ιλιάδα μέσα από το θέατρο;”
«Επί Σκηνής»: Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά, στο Θέατρο Αριστοτέλειον!
08.09.2016 11:48
«Παιδιά! Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την αυλαία της φαντασίας!» Για 3η χρονιά, τα παιδιά θα γίνουν πρωταγωνιστές ενός κόσμου παιχνιδιού, έκφρασης και δημιουργίας, στο Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής», του Θεάτρου Αριστοτέλειον!
Νέο εργαστήριο και ξενάγηση για παιδιά από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
25.08.2016 10:54
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα εργαστήριο με μία κάμπια πολύ πεινασμένη και μία διαφορετική ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης!
Θερινό εικαστικό εργαστήριο για παιδιά στην Casa Bianca
30.06.2016 15:16
Θερινό εικαστικό εργαστήριο που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 4 Ιουλίου έως τις 29 Ιουλίου 2016.
Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά στο Θέατρο Εξ αρχής
31.05.2016 12:40
Το Θέατρο ΕΞΑΡΧΗΣ υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι τους μικρούς του φίλους στο θερινό θεατρικό εργαστήρι, για να περάσουν ευχάριστες στιγμές δημιουργίας και να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του θεάτρου, από 4 Ιουνίου 2016.