To Life n’ Art theater πραγματοποιεί ένα δωρεάν θεατρικό εργαστήριο για παιδιά 3- 12 ετών και τους γονείς τους, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015.


…για τα παιδιά που θέλουν να παίξουν με τους γονείς τους

για τους γονείς που θέλουν να επικοινωνήσουν ποιοτικά με τα παιδιά τους…

Ο σκηνοθέτης και δάσκαλος θεάτρου, Θοδωρής Οικονομίδης με την στήριξη επιστημονικής ομάδας λογοθεραπευτή, ψυχολόγου και εργοθεραπευτή, προτείνουν την βιωματική αυτή δράση που αφορά την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και των γονιών τους μέσω των τεχνών του Θεάτρου , της Μουσικής και της Ποίησης.


Η δράση “Ας παίξουμε” χωρίζεται σε δύο βασικές ενότητες:

Η πρώτη ενότητα αφορά…

επαφή των συμμετεχόντων με τις πέντε βασικές αρχές του Θεάτρου: αισθήσεις, συναισθήματα, χαρακτήρες, ατομικές δράσεις και δράσεις συνόλου.
Παιχνίδια αυτοσχεδιασμού και φαντασίας.
Αρχές  χρήσης θεατρικής μάσκας και κούκλας.

και στη δεύτερη ενότητα…

χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω θεατροποιούμε μια ιστορία , ένα παραμύθι , ένα μικρό θεατρικό… που η ομάδα θα εμπνευστεί και θα αγαπήσει…
με αποτέλεσμα μια παράσταση… που αν η ομάδα θελήσει…μπορεί να παρουσιαστεί στους φίλους και τους συγγενείς …


Αφήστε λοιπόν να σκονιστούν οι οθόνες των υπολογιστών…
να ξεχαστούν αφόρτιστα τα tamplets και τα κινητά…
να κλείσει η τηλεόραση… και
Ας Παίξουμε…

–> Στο L.A.THEATER λειτουργεί επίσης εξειδικευμένο τμήμα «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» με τη Μαίρη Τσαρέα για όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών: Θεατρολόγους, Εκπαιδευτικούς Προσχολικής & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Λογοθεραπευτές, Παιγνιοθεραπευτές, Ηθοποιούς, ώστε να γνωρίσουν τη διαδικασία και τις τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού, τους διαφορετικούς τρόπους αυτοσχεδιασμού, τη θέση του εμψυχωτή στην ομάδα αλλά και να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά και να γνωρίσουν έμπρακτα την εμπειρία της διδασκαλίας. (Πληροφορίες στη γραμματεία του θεάτρου).