Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση για τα 21 χρόνια του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης

Έκθεση για τα 21 χρόνια του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, με αφορμή την συμπλήρωση 21 χρόνων λειτουργίας, παρουσιάζει το συνολικό έργο των αποφοίτων του σε μία μεγάλη έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 2 Οκτωβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις της σχολής, στην οδό Θήρας 19.

 

Το 1994, ο Σπύρος Ορνεράκης, με εφόδια την πολύχρονη εμπειρία του στον χώρο της γελοιογραφίας, της εικονογράφησης και της διαφήμισης, και ανεκτίμητο συμπορευτή την σύντροφό του Τζένη, ιδρύει το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών «Ορνεράκης».

 

Διδάσκει με ένα οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τους μελλοντικούς εικονογράφους και σκιτσογράφους του τόπου μας και εμπλουτίζει χρόνο με το χρόνο το πρόγραμμα σπουδών με νέα μαθήματα και νέους συνεργάτες. Συμβαδίζοντας πάντα με τις ανάγκες της εποχής, έχει ως στόχο, πέρα από μια ποιοτική εκπαίδευση, και την πλήρη προετοιμασία των σπουδαστών για την επαγγελματική τους πορεία. Φυσικά, δεν έχει ξεχάσει και όσους για την προσωπική τους ευχαρίστηση αποζητούν την απόλαυση του σκίτσου, διδάσκοντας παιδιά και επαγγελματίες.

 

Η εμπειρία των καθηγητών του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης και όσων στέκονται δίπλα του ως αρωγοί, το αντάμειψαν με μια πληθώρα αποφοίτων που ακολούθησαν το όνειρό τους και σταδιοδρομούν με μεγάλη επιτυχία στο χώρο των ΜΜΕ και των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Αυτούς θέλει να τιμήσει, καθώς και τους τωρινούς σπουδαστές της σχολής, με την έκθεση των 21 χρόνων.

 

Σχεδιαστές, σκιτσογράφοι, γελοιογράφοι, εικονογράφοι, animators, γραφίστες, web designers, εικαστικοί, μαζεύονται όλοι μαζί σε μια έκθεση για να γιορτάσουν και να τιμήσουν την συνέχιση του έργου αυτού.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν:

 

Παρουσίαση του διδακτικού προσωπικού του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης

 

Παρουσίαση του ακαδημαϊκού προγράμματος 2015 – 2016

- Comics – Illustration Υπεύθυνος: Σπύρος Ορνεράκης Σκιτσογράφος, εικονογράφος, εικαστικός

- Visual Development Υπεύθυνη: Κατερίνα Πάνζαρη visual developer, traditional animator - Συνεργασία με Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης και Pixar Animation Studios

 

Επιμέλεια και σχεδιασμός έκθεσης:

Γαληνή Λαζάνη

 

Βοηθοί επιμελήτριες:

Ανδριανάκη Εμμανουέλα, Καλαμάκη Νάσια, Κοντοπούλου Άλκηστις, Χατζηβαγγέλη Μελίνα , Χρυσαφοπούλου Σοφία, Ψημμένου Κωνσταντίνα

 

Γραφιστική επιμέλεια poster και οπτικοακουστικού υλικού:

Πάνζαρη Κατερίνα

Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
Έκθεση Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ
28.06.2016 10:58
Οι τελειόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, εκθέτουν τις διπλωματικές τους εργασίες, στην αίθουσα Νίκος Κεσσανλής της ΑΣΚΤ, από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου.
Ετήσια έκθεση φοιτητών και μαθητών της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία
03.06.2016 12:01
Χρώμα, έμπνευση, δημιουργία, σύγχρονη προσέγγιση, διαφορετικότητα και εξέλιξη χαρακτηρίζουν την ετήσια έκθεση της Σχολής καλών & εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι και τις 22 Ιουνίου 2016.
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.
Periapsis Project: Η πρώτη Concept art έκθεση στην Ελλαδα
17.03.2016 10:20
Το CASK_up επιστρέφει την φετινή Άνοιξη παρουσιάζοντας σε συνεργασία με την CASK και το Τμήμα Εικαστικών Και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας το Periapsis project!