Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

After Sun: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42

After Sun: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42

Η ομαδική έκθεση που παρουσιάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 στην γκαλερί Art Zone 42 έχει τον τίτλο 'After Sun'. Είναι ένας τίτλος που παραπέμπει σε μνήμες διακοπών καθώς υποδηλώνει το ‘πέρασμα’ από το ζεστό μεσημέρι στο δροσερό σούρουπο. Συνάμα αναφέρεται και στην αναδόμηση του σώματος και πνεύματος που φέρνει μαζί του ο Σεπτέμβρης, καθώς αποτελεί έναν μήνα-μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο.

 

Πέντε καλλιτέχνες , η Αναστασία Γκινάκη, ο Τάσος Δήμος, η Henriette Engels, η Nora Kaissi και η Βασιλική Πανταζή, φιλοτεχνούν σκηνές και τοπία γης, θάλασσας και ουρανού, τα οποία με τα έντονα χρώματά τους, θυμίζουν καλοκαιρινές στιγμές ηρεμίας και παιχνιδιού. Κάποια έργα εμπεριέχουν σε διακριτικό βαθμό το ανθρώπινο στοιχείο και σε άλλα ο θεατής γίνεται ο πρωταγωνιστής. Τα έργα στο σύνολό τους ξυπνούν αναμνήσεις ξεχωριστές, διατηρώντας έτσι για λίγο ακόμα την αίσθηση της καλοκαιρινής ανεμελιάς.

 

Η Αναστασία Γκινάκη αποφοίτησε με Άριστα το 2002 από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Δημήτρη Σακελλίων. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει μαθήματα Γλυπτικής, Φωτογραφίας και Χαρακτικής. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Ο Τάσος Δήμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τους Δ. Κοκκινίδη, Δ. Μυταρά και Β. Δημητρέα. Έλαβε υποτροφίες το 1985 και το 1986 και αποφοίτησε με Άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στη ‘Hochschule der Kunste’ στο Βερολίνο, στο εργαστήριο του C.B. Marwan με υποτροφία από την Bosch. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, καθώς επίσης σε Κύπρο, Νέα Υόρκη και Γενεύη. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Αμερική, Ιαπωνία, Ελβετία, Αγγλία, Γερμανία, Κύπρο και Σαουδική Αραβία. Επίσης έργα του υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθήνας, Κορίνθου, Καρδίτσας, σε δημόσιους χώρους της Κύπρου και στην Βουλή των Ελλήνων.

 

Η Henriette Engels γεννήθηκε στη Γερμανία. Το 2011 ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής υπό την επίβλεψη του ζωγράφου Paola King - Borrero. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Η Nora Kaissi έχει γεννηθεί στο Λονδίνο, Αγγλία. Έχει τελειώσει τις σπουδές της στο Chelsea Gollege of Arts και στο Central Saint Martins, όπου και ακολούθησε Σχέδιο Μόδας. Αυτή την περίοδο ζει στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής στη Γλυφάδα και έχει λάβει μέρος με έργα της σε μια ομαδική έκθεση.

 

Η Βασιλική Πανταζή γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε Νέα Ελληνική Λογοτεχνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (2002 έως 2008) με δασκάλους τον Γιάννη Βαλαβανίδη, τον Μιχάλη Μανουσάκη και τον Πάνο Χαραλάμπους. Έλαβε μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση. Έχει φιλοτεχνήσει επίσης εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Φωτογραφία: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΝΑΚΗ, ‘Zευγάρι’, Ακρυλικά σε καμβά, 50 x 50 εκ.

Σχετικές ειδήσεις
Η Κόκκινη Γραμμή: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί ARTZONE 42
11.01.2017 11:51
Η γκαλερί Art Zone 42 φιλοξενεί από τις 12 Ιανουαρίου ως τις 4 Φεβρουαρίου 2017 την ομαδική έκθεση με τον τίτλο Η Κόκκινη Γραμμή σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.
Mykonos to Athens: ομαδική  έκθεση στη γκαλερί Σκουφά
19.09.2016 13:31
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 μ.μ. το βράδυ, η ομαδική έκθεση με τίτλο ‘Mykonos to Athens’, στην Γκαλερί Σκουφά Αθήνας, σηματοδοτώντας την έναρξη του εικαστικού της προγράμματος για το Χειμώνα 2016-2017. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 10 Οκτωβρίου.
Ομαδική καλοκαιρινή έκθεση 2016 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
25.07.2016 09:59
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση του καλοκαιριού με τα έργα των συνεργατών της. Θα μπορείτε να την επισκεφθείτε έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.
Athens Matters TOo: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42
07.07.2016 14:59
H γκαλερί Art Zone 42 διοργανώνει και εγκαινιάζει εν μέσω καλοκαιριού, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ., μια ιδιαίτερη ομαδική έκθεση με τίτλο Athens Matters T0o.
America: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί CAN
02.06.2016 11:27
Η γκαλερί CAN εγκαινιάζει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο America.