Πρωτότυπα κόμικς Ελλήνων και ξένων δημιουργών, εκθέσεις-αφιερώματα, μουσική και παράλληλες εκδηλώσεις, είναι αυτά που θα συναντήσουμε στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς που ξεκινά στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στις 22 Ιανουαρίου.

Παρόλο που άλλαξε χρόνος διεξαγωγής, και από φθινόπωρο διοργανώνεται στην καρδιά του χειμώνα, το φεστιβάλ Κόμικς δεσμεύεται και φέτος να μην απογοητεύσει τους φίλους του .

Μεγάλη ομαδική έκθεση Ελλήνων δημιουργών κόμικς. Όπως πάντα, οι Έλληνες σχεδιαστές αποτελούν τον πυρήνα του Φεστιβάλ. Φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων παρουσίας του φεστιβάλ, 33 δημιουργοί καλούνται να φτιάξουν πρωτότυπες ιστορίες πάνω στο θέμα 13.

Έκθεση – αφιέρωμα στο ρωσικό και ουκρανικό κόμικ. Δημιουργοί από τη Μόσχα, το Κίεβο και την Αγία Πετρούπολη δίνουν το δικό τους στίγμα στο φετινό Φεστιβάλ. Μια πλούσια και πολυσύνθετη καλλιτεχνική παραγωγή, ελάχιστα γνωστή -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη- που χαρακτηρίζεται από υψηλής ποιότητας δυνατό σχέδιο, σκληρή γραφή και πρωτοπόρα εικαστική σημειολογία.

Παρουσίαση Λιβανέζων δημιουργών κόμικς. Για όποιον αναρωτηθεί αν υπάρχει λιβανέζικο κόμικ, η απάντηση είναι: σαφώς και ναι! Το κοινό θα γνωρίσει μια αξιόλογη και παθιασμένη γενιά νέων δημιουργών, διαφορετικών στυλ και τεχνοτροπιών, με κοινό παρονομαστή τα έντονα βιώματα μιας πολυτάραχης και ασταθούς καθημερινότητας. Ιδιαίτερο αφιέρωμα θα γίνει στη διασημότερη εκπρόσωπό τους, τη Zeina Abirached, η οποία έγινε διεθνώς γνωστή με το βιογραφικό της άλμπουμ Πεθαίνοντας, φεύγοντας, ξαναγυρνώντας: Το παιχνίδι των χελιδονιών.

Μεγάλη ατομική έκθεση του Μεξικανού εικονογράφου Patricio Betteo. Νέος, σημαντικός και πολυγραφότατος καλλιτέχνης από την Πόλη του Μεξικού. Εικαστικός, εικονογράφος και δημιουργός κόμικς, με δουλειά που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα! Μαγνητικά έντονο χρώμα, εξαιρετικό σχέδιο, θεματολογία που εκτείνεται από την επιστημονική φαντασία έως την ποπ καθημερινότητα, μορφές ειρωνικές και τραγικές, κόμικς αισθητική.

Ατομική έκθεση του Λέανδρου. Ο δικός μας Λέανδρος, ζωγράφος και δημιουργός κόμικς, με μια γραφή αυθεντικά ευφυή, χαρισματικό σχέδιο και καυτή θεματολογία, δίνει το παρών στο Φεστιβάλ με μια έκθεση-έκπληξη.

Street Art και Graffiti αφιέρωμα. Η καρδιά της πόλης… Από το ξεκίνημά του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς παρουσίασε και φιλοξένησε αυτό το ζωντανό και πραγματικά σύγχρονο ρεύμα εικαστικής έκφρασης. Φέτος, οι: b., Αντρέας Κασάπης, The Krah, Dreyk, η ομάδα Srs.Quad και οι Errorism © Krfx & Littll θα επέμβουν στον εξωτερικό εκθεσιακό χώρο.

Εικαστικές παρεμβάσεις. Εικαστική και εικονογραφική παρέμβαση στον εσωτερικό χώρο του Φεστιβάλ από την Πόλη του Άρη Μπαραμπούτη. Visual επέμβαση στον εξωτερικό χώρο, Video Art και live V.J από την ομάδα Out of Time.

Μουσική. Οι συναυλίες προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες, οι Φούρνοι της Τεχνόπολις φέτος θα έχουν την τιμητική τους. Το εσωτερικό stage θα φιλοξενήσει live αγαπημένα γκρουπ.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου:The Swing Shoes
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου:The Appalachian Cobra Worshippers. Opening act: Γιάννης Τσόρβας
Σάββατο 24 Ιανουαρίου: Dustbowl
Κυριακή 25 Ιανουαρίου: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Οι συναυλίες αρχίζουν στις 19:00

Κουκλοθέατρο. Το θέατρο μαριονέτας Baruti στην άκρη της κλωστής παρουσιάζει στις 22/01 και στις 23/01 το απόγευμα τη μουσική παράσταση Τα τρελά μαγειρέματα.