Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ατομική έκθεση του Nick Mauss στην Eleni Koroneou Gallery

Ατομική έκθεση του Nick Mauss στην Eleni Koroneou Gallery

Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη δουλειά τoυ Nick Mauss στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί . Ο καλλιτέχνης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Οι ποικίλες πρακτικές του Nick Mauss περιλαμβάνουν ζωγραφική, γλυπτική και περφόρμανς καθώς και κάποια επιμελητικά πρότζεκτ. Το έργο του Mauss χαρακτηρίζεται από μια διαρκή κατάσταση απροσδιοριστίας, εκφράζοντας την ανάγκη του να επαναπροσδιορίσει τα όρια του σχεδίου και της ζωγραφικής, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο διαρκώς επεκτείνονται. Το έργο του είναι μια προμελετημένη σύγχυση, όπου ολοκληρωμένα σχήματα και μορφές παραβλέπονται υπέρ διφορούμενων εκφάνσεων, ενώ η χρήση των διαφόρων μέσων και οι τίτλοι των έργων εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο την παροδική, εφήμερη και ρευστή φύση των έργων του.

 

Για την έκθεση αυτή, ο Mauss δημιούργησε μια σειρά σχεδίων πάνω σε ύφασμα που είναι τοποθετημένα σε αλουμίνιο. Το ύφασμα χρησιμοποιείται είτε ως στήριγμα για τα σχέδια από κάρβουνο/ακρυλικό/παστέλ είτε, σε άλλες περιπτώσεις, η ίδια η υποστήριξη του υφάσματος χρησιμοποιείται ως κολάζ, έτσι ώστε το σχέδιο και το χρώμα να δίνουν την αίσθηση ότι αποκολλούνται, σαν μία μη ευθυγραμμισμένη εκτύπωση. Λαμβάνοντας υπόψη την ξεχωριστή υλικότητα του υφάσματος και την ικανότητα του να απορροφά τόσο το χρώμα όσο και το φως –με διαφορετικό τρόπο από ό,τι για παράδειγμα το χαρτί–, δημιουργείται μια μαλακή επιφάνεια για το σχέδιο που πρόκειται να αποκαλυφθεί. Επιπλέον, παρουσιάζονται κάποιες εκτυπώσεις από αρνητικά καπνισμένου γυαλιού με τη χρήση μιας πρώιμης φωτογραφικής τεχνικής που ονομάζεται cliché verre, όπου κάθε γραμμή ή σημάδι, συμπεριλαμβανομένων των τυχαίων σημείων, καταγράφεται στην τελική εκτύπωση ως μια συσσώρευση. Παράλληλα, ο Mauss παρενέβη στο χώρο της γκαλερί, δημιουργώντας κάποιες επιδαπέδιες μακέτες, με έργα από χαρτί, σχέδια και φωτογραφίες, τα οποία λειτουργούν σαν γλυπτά που ακροβατούν μεταξύ αιώρησης και παραίτησης. Ο Mauss ενθαρρύνει τον θεατή να προσεγγίσει τα έργα του μέσα από μία προσωπική οπτικοποίηση και αφήγηση , σχεδιάζοντας διαδρομές και συμπληρώνοντας τα φαινομενικά κενά της γκαλερί.

 

O Nick Mauss γεννήθηκε το 1980 στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και εργάζεται. To 2015 επιλέχθηκε από το Dia Art Foundation σε συνεργασία με τον Ken Okiishi, για την πραγματοποίηση του Artist Web Project. Στο πλαίσιο της Frieze Projects, London (2014) πραγματοποίησε την performance, “1NVERS1ONS”, σε συνεργασία με το Northern Ballet και το National Youth Ballet, με συνοδεία κειμένων και μουσικής από τους Juliana Huxtable και Kim Gordon. Πρόσφατες ατομικές του εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί στα: 303 Gallery, New York (2015); Art Basel Unlimited, Basel (2014); Bergen Kunsthall, Norway (2014); Fiorucci Art Trust, London (2014); Κim?, Riga (2012) και Indipendenza Studio, Rome (2012). Ο Mauss συμμετείχε στη Whitney Biennial το 2012 και στην έκθεση “Greater New York”, MoMA PS1 το 2010. Έχει συμμετάσχει επίσης σε ομαδικές εκθέσεις, όπως: “Portraits d'Intérieurs”, Nouveau Musée National de Monaco (2014), “Florine Stettheimer retrospective”, Lenbachhaus, Munich (2014), Kunsthaus Bregenz (2013); The Walker Art Center (2011); The Hessel Museum of Art, Bard Center for Curatorial Studies (2010); Kunsthalle Basel (2010); Kunsthalle Zurich (2009) and Le Magasin, Grenoble (2008).

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Unbound: Ατομική έκθεση της Λίλιας Ζιάμου στην Gallery
07.12.2016 16:42
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα με την καινούργια δουλεία της Λίλιας Ζιάμου, με τίτλο “Unbound”.
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.