Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Παράλογο: Ετήσια έκθεση Σεμιναρίων Κοσμήματος στο Συν Άπειρο

Το Παράλογο: Ετήσια έκθεση Σεμιναρίων Κοσμήματος στο Συν Άπειρο

Από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες από το χώρο του κοσμήματος και των παραστατικών τεχνών, συναντώνται στην Αθήνα, παρουσιάζοντας πρωτότυπες δημιουργίες, installations και performances, στη στέγη του πολυχώρου κοσμήματος «ΣΥΝ ΑΠΕΙΡΟ», στον Κεραμεικό. Θέμα των δράσεων είναι Το Παράλογο, ενώ τελικό ζητούμενο είναι, συμμετέχοντες και κοινό να επαναδιαπραγματευτούν την έννοια του παραλόγου στις παρούσες συνθήκες, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

 

Κεντρικό άξονα των εκδηλώσεων αποτελούν η έκθεση κοσμήματος και ένα διαδραστικό installation από την ομάδα των Σεμιναρίων Κοσμήματος στο Συν Άπειρο. Τα κοσμήματα, που κατασκευάστηκαν από τους συμμετέχοντες ειδικά για το θέμα , αποτελούν την προσωπική τους εκδοχή για το πώς βιώνουν το παράλογο και θα είναι προς πώληση σε συμβολικές τιμές. Η εγκατάσταση αφορά σε μέρος της έρευνας, που γίνεται στα πλαίσια του Σεμιναρίου Σχεδιασμού και έχει τίτλο «The Bauhaus Self-booth».

Παράταση λόγω εκλογών: 21&22/09 18:00-21:00

 

ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ

 

Για τους περισσότερους το κόσμημα θεωρείται ως ένα κατεστημένο προϊόν πολυτελείας. Όμως για το ΣΥΝ ΑΠΕΙΡΟ είναι ένα μέσο έκφρασης πέρα από το δεδομένο. Το Συν Άπειρο είναι ένας χώρος σε άμεση επαφή με το περιβάλλον του και έχει ως στόχο να αφήνει αποτυπώματα στην τρέχουσα  κοινωνική πολιτική και καλλιτεχνική στιγμή. Σε μια εποχή όπου η ίδια η ιστορία παραλογίζεται και βιώνοντας τα τελευταία χρόνια το άγχος της επιβίωσης και την ψυχολογική πίεση, επιλέχθηκε φέτος ως θέμα της έκθεσης το «Παράλογο». Μέρος της έρευνας υπήρξε, πώς αντίστοιχες συνθήκες οδήγησαν προπολεμικά και μεταπολεμικά στη διερεύνηση του παραλόγου από τις εικαστικές τέχνες, το θέατρο και τον κινηματογράφο αλλά τελικό ζητούμενο είναι η έκθεση να αποτελέσει μια συνολική εμπειρία, όπου συμμετέχοντες και κοινό θα επαναδιαπραγματευτούν την έννοια στις παρούσες συνθήκες τόσο σε ατομικό όσο σε συλλογικό επίπεδο.

 

«Το Παράλογο είναι δυσαρμονία; πλούσιος αντίπαλος της στεγνής λογικής; γιορτή της ανατρεπτικής φαντασίας; ανεξερεύνητος τόπος σε ένα χαμένο χάρτη; άνοιγμα παράλληλου δρόμου δίπλα στο χάσμα της γλωσσικής επικοινωνίας; ξεγύμνωμα του πολιτικά φοβικού λόγου; βγάλσιμο γλώσσας στο συνετό μηχανικό τρόπο ζωής; ποιητικός αναστοχασμός στην ανθρώπινη κατάσταση; αναζήτηση μίας νέας ηθικής; ανιχνευτής μετάλλου ελευθερίας; Ή κάτι άλλο;»

Σχετικές ειδήσεις
Μικρά έργα: Η ετήσια έκθεση των Κaplanon galleries στη γκαλερί ena
14.12.2016 15:29
Οι kaplanon galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί ena contemporary την καθιερωμένη ετήσια ομαδική έκθεση Μικρά Έργα.
Αστικά τοπία των Βαλκανίων: Ετήσια φωτογραφική έκθεση της ομάδας BULB στην Γκαλερί Μάτι
30.06.2016 14:26
Η ετήσια ομαδική έκθεση της ομάδας BULB θα φιλοξενηθεί στην Γκαλερί ΜΑΤΙ το διάστημα 1-14 Ιουλίου 2016.
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.
Ετήσια έκθεση φοιτητών και μαθητών της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία
03.06.2016 12:01
Χρώμα, έμπνευση, δημιουργία, σύγχρονη προσέγγιση, διαφορετικότητα και εξέλιξη χαρακτηρίζουν την ετήσια έκθεση της Σχολής καλών & εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι και τις 22 Ιουνίου 2016.
Ατομική έκθεση κοσμήματος της Jee Hye Kwon στο Popeye loves Olive
06.05.2016 14:04
H σχεδιάστρια κοσμημάτων Jee Hye Kwon έρχεται στο Popeye loves Olive - Art Space από την Ν. Υόρκη με σκοπό να παρουσιάσει συλλογές των τελευταίων ετών. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00.