Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Terry Eagleton έρχεται στην Ελλάδα

Ο Terry Eagleton έρχεται στην Ελλάδα

Ο Τέρρυ Ήγκλετονπαγκοσμίου φήμης Βρετανός καθηγητής θεωρίας της λογοτεχνίας και του πολιτισμού, θα δώσει μια ομιλία στην Αθήνα με τίτλο «Ο θάνατος των ανθρωπιστικών σπουδών;» στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015.


Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο ομότιμος καθηγητής και τ. υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδης Μπαλτάς. Τον Terry Eagleton θα προλογίσει η κ. Αγγελική Σπυροπούλου, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΘΗΝΑ 16/9 

19.00: Χαιρετισμός από τον κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθηγητή κ. Μιχάλη Σπουρδαλάκη.
19.05: Χαιρετισμός από τον ομότιμο καθηγητή και τ. υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδη Μπαλτά. 
19.15: Προσφώνηση του ομιλητή, καθηγητή Τerry Eagleton από την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αγγελική Σπυροπούλου.
19. 25: Ομιλία του Καθηγητή Terry Eagleton με θέμα «The Death of the Humanities?» 

Θα ακολουθήσει συζήτηση.Ο Terry Eagleton θα αναγορευτεί επίσης επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στο Βουλευτικό Ναυπλίου, στις 19.00. Ο τίτλος της ομιλίας του Terry Eagleton είναι «Η σημασία της τραγωδίας σήμερα».Είσοδος ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό και για τις δύο εκδηλώσεις. 

 O Terry Eagleton είναι επιφανής Βρετανός διανοούμενος, ιρλανδικής καταγωγής. Έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία θεωρίας, κριτικής, λογοτεχνίας και θεάτρου, αρκετά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και σε πολλές άλλες γλώσσες. Πρόκειται για έναν δημόσιο διανοούμενο, έναν πολυγραφότατο πανεπιστημιακό θεωρητικό με αξιοσημείωτη ευρύτητα γνώσεων και θεματογραφίας και τεράστια συμβολή στη διάδοση της θεωρίας της λογοτεχνίας, καθώς και στη διαμόρφωση του επιστημονικού πεδίου των πολιτισμικών σπουδών. 
Ο Eagleton είναι Εταίρος (Fellow) της βρετανικής Ακαδημίας και δίδαξε επί δεκαετίες στα πανεπιστήμια του Καίμπριτζ και της Οξφόρδης, όπου από το 1992 κατέλαβε την καθηγητική έδρα Thomas Warton στην Αγγλική Λογοτεχνία . Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητήςτης Αγγλικής Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, καθηγητής Θεωρίας του Πολιτισμού στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας και διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Notre Dame. Παράλληλα, ο Eagleton αρθρογραφεί σε μεγάλες βρετανικές εφημερίδες και περιοδικά, όπως The GuardianThe Times Literary Supplement και London Review of Books.


Σχετικές ειδήσεις
Ο Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στη Στέγη
30.12.2016 15:08
Στα 27 του έγινε Επίκουρος Καθηγητής στο ΜΙΤ, στα 30 του απάντησε στον άλυτο γρίφο του Τζων Νας και τώρα έρχεται στη Στέγη για να μας μιλήσει για την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη.
Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015
20.12.2016 14:25
Από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015, που αφορούν εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων.
Hub science: Διάλεξη του καθηγητή Ιωάννη Κοντογιάννη
16.11.2016 16:50
Ο Γιάννης Κοντογιάννης, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνει διάλεξη στο "Hub Events" με θέμα "Τι κοινό έχουν το DNA, το κουτσομπολιό και το iPhone;".
Tα παράδοξα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: διάλεξη του Κώστα Δουζίνα στο Μέγαρο Μουσικής
07.06.2016 13:45
Με την ομιλία «Τα παράδοξα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: φιλοσοφία, πολιτική και ψυχανάλυση» του Κώστα Δουζίνα, Διευθυντή του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου Μπέρκμπεκ, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 7 το βράδυ η πρώτη ενότητα των διαλέξεων του νέου κύκλου εκδηλώσεων του Megaron Plus «Θεωρία στο Μέγαρο, φιλοσοφία, κριτική, ιστορία». Προλογίζει ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Νέος Διευθυντής και νέο Μέλος του Δ. Σ. στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
08.03.2016 11:39
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή ο κ. Παύλος Καλλιγάς, τ. καθηγητής Αρχαίας Φιλοσοφίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη θέση του κ. Αθανάσιου Μαρκόπουλου, Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ, του οποίου η θητεία έληξε στις 22 Φεβρουαρίου 2016. Η θητεία του νέου Διευθυντή του ΕΠΚΔ είναι τριετής.