Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Επτά υψίφωνοι για την Κάλλας

Επτά υψίφωνοι για την Κάλλας
Τα αφιερώματα στη μεγάλη ντίβα της όπερας συνεχίζονται και γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέροντα μουσικά. Πάντα στο πλαίσιο του «Ετους Μαρία Κάλλας 2007».

Τα αφιερώματα στη μεγάλη ντίβα της όπερας συνεχίζονται και γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέροντα μουσικά. Πάντα στο πλαίσιο του «Ετους Μαρία Κάλλας 2007».

Η αφιερωματική βραδιά στην Κάλλας αυτή τη φορά περιλαμβάνει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα εκτελεσμένο από επτά υψίφωνους, με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό την καθοδήγηση του Ηλία Βουδούρη .

Οι επτά υψίφωνοι που θα τραγουδήσουν στη μνήμη της Κάλλας είναι η Μάρθα Αράπη, η Τζένη Δριβάλα, η Δήμητρα Θεοδοσίου, η Βασιλική Καραγιάννη, η Μάτα Κατσούλη, Ελενα Κελεσίδη και η Τζούλια Σουγλάκου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα έργα του Τζοακκίνο Ροσσίνι, του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, του Βιντσέντσο Μπελλίνι, του Τζάκομο Πουτσίνι , του Τζουζέππε Βέρντι και του Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Info
Θέατρο Ολύμπια
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου
Ωρα έναρξης: 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 80, 70, 35, 25, 20, 15 ευρώ, σπουδαστικό 10 ευρώ
Πληροφορίες στο 210 3612461

Σχετικές ειδήσεις
Η δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στο Μέγαρο
08.02.2017 13:28
Μια γοητευτική, όσο και σπάνια, πλευρά της Κάλλας μας αποκαλύπτει το πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο σπουδαίος σολίστ και παιδαγωγός του κλασικού τραγουδιού Άρης Χριστοφέλλης, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Ρεσιτάλ τραγουδιού για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης
22.09.2016 12:43
Με ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με την σπουδαία Ελληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την μνήμη της Μαρία Κάλλας, συνεισφέροντας με τα έσοδα από τα εισιτήρια στην δημιουργία της Ακαδημία Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας", η οποία θα δημιουργηθεί στο διαμέρισμα που έζησε η Μαρία Κάλλας στα νεανικά της χρόνια, στην Οδό Πατησίων 61, στην Αθήνα.
Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα στα φετινά Αισχύλεια
08.07.2016 14:43
Τα Αισχύλεια 2016 εντάσσουν και φέτος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών τους μία σειρά από ενδιαφέρουσες συναυλίες, με σπουδαίους καλλιτέχνες της τζαζ, του έντεχνου και του κλασικού.
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.