Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Όγδοη απονομή βραβείου "Ελευθερία Σαπουντζή" στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Όγδοη απονομή βραβείου

Με αφορμή την συμπλήρωση δεκαπέντε  ετών από την ξαφνική απώλεια της σκηνοθέτιδας, ηθοποιού και μεταφράστριας Ελευθερίας Σαπουντζή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ» διοργανώνει  εκδήλωση στη μνήμη της στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. 


Πρόκειται για ένα αστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο καθιερώνει τη βράβευση , κάθε δύο χρόνια, μιας νεαρής δημιουργού κάτω των 30 ετών, η οποία έχει διακριθεί στο χώρο της σκηνοθεσίας, ηθοποιίας ή μετάφρασης, τομείς με τους οποίους  ασχολήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Ελευθερία.

 

Η όγδοη  βράβευση θα γίνει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 7 μ.μ. Το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 3000 ευρώ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


Καλωσορίζει ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός .

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την Ελευθερία και όλες τις έως σήμερα βραβευμένες καλλιτέχνιδες σε ώρα εργασίας. Τι μπορεί να τις συνδέει; Πόσο μπορεί να πυροδότησε το βραβείο αυτό τη σκέψη τους; Μια γιορτινή υπενθύμιση οτι η ζωτική, δημιουργική ενέργεια του ανθρώπου δεν χάνεται,αλλά μεταβιβάζεται και κινητοποιεί. Τη βραδιά κλείνει με ένα βραζιλιάνικο τραγούδι της η Κατερίνα Πολέμη.

 

Η απονομή του βραβείου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ θα γίνει από την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη.

                             

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

Σχετικές ειδήσεις
De Profundis, του Όσκαρ Ουάιλντ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
12.10.2016 13:31
Η Αθανασία Καραγιαννοπούλου σκηνοθετεί τον Νίκο Νίκα, σε ένα συγκλονιστικό κείμενο βασισμένο στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, De Profundis, που γράφτηκε ως επιστολή προς τον εραστή του Άλφρεντ Ντάγκλας μέσα από τη Φυλακή του Ρέντινγκ το 1897. Η παράσταση, σε καινούρια μετάφραση και διασκευή της σκηνοθέτιδος, ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας-Β΄σκηνή, από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα της  Β’ σκηνής Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας για τη νέα σεζόν
22.09.2016 13:52
Η Kart Productions, η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.
Η Χίος γεμίζει θέατρο!
05.08.2016 14:13
Τα έργα "ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΡΓΚΟ", "ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ", "ΕΦΥΓΑ ΚΙ ΓΩ ΑΠΟ ΚΕΙ Μ' ΕΝΑ ΚΟΣΚΙΝΟ ΦΑΚΗ" και "ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ" θα παρουσιαστούν τον Αύγουστο στη Χίο.
Ανοιχτή συζήτηση και μία τελευταία «Ισορροπία του Nash» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
01.02.2016 14:04
Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της Πειραματικής Σκηνής, Ανέστης Αζάς και Πρόδρομος Τσινικόρης, κάλεσαν όλο τον κόσμο σε μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα την "Ελευθερία της τέχνης στην σύγχρονη Ελλάδα", ενώ αποφάσισαν με την σύμφωνη γνώμη του Στάθη Λιβαθινού να πραγματοποιηθεί η τελευταία, προγραμματισμένη παράσταση για την «Ισορροπία του Νash» της Πηγής Δημητρακοπούλου, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στην Πειραματική Σκηνή –Ι, με δωρεάν κάρτες εισόδου.
Emigrεδες, του Σλάβομιρ Μρόζεκ στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
18.01.2016 16:10
Στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζεται μία σύγχρονη εκδοχή του έργου του μεγάλου Πολωνού δραματουργού Σλάβομιρ Μρόζεκ, οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ, με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και τον Θάνο Τοκάκη, από τις 30 Ιανουαρίου.