Οι Omikron Project είναι ένα πολυμορφικό και ευέλικτο σχήμα που κατά εποχές διαμορφώνεται από ντουέτο σε τρίο, κουαρτέτο, κουιντέτο κλπ., με τη συμμετοχή διαφόρων μουσικών και οργάνων. Η βασική ιδέα είναι ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός πάνω στην Jazz.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο café του Νομισματικού Μουσείου, το σχήμα θα απαρτίζεται από τους Νίκο Τσιλογιάννη στα κρουστά, παλιό μας γνώριμο στην ελληνική μουσική σκηνή από τις συνεργασίες του με Idols, Μπουρμπούλια, Διονύση Σαββόπουλο, Ντέμη Ρούσσο, Παύλο Σιδηρόπουλο κλπ, τον συνθέτη Alex Δρόσο, από το Παρίσι, στο σοπράνο σαξόφωνο, didgeridoo & beckophone, τον Ολλανδό Henk Spies στο σοπράνο σαξόφωνο & ηλεκτρονικά, καί τον Ντίνο Ζούμπερη στο μπάσο & ηλεκτρονικά, γνωστό μας από τις συνεργασίες του με τους Κάτω Από Το Δέντρο, Δ. Πουλικάκο, 667, Echo Tattoo κλπ.

Η παρουσία των Omikron Project στην Ελλάδα ανοίγει έναν καινούριο δρόμο στα μουσικά δεδομένα της jazz στη χώρα μας, καθώς βασίζεται πάνω σε αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς ήχων και οργάνων. Το μέταλλο των κρουστών δένει με τα σαξόφωνα, φλερτάροντας με τον ηλεκτρονικό ήχο.

Παίζουν οι:

Νίκος Τσιλογιάννης – κρουστά

Alex Δρόσος – σοπράνο σαξόφωνο, didgeridoo & beckophone

Henk Spies – σοπράνο σαξόφωνο & ηλεκτρονικά

Ντίνος Ζούμπερης – μπάσο & ηλεκτρονικά