Συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία των προηγούμενων εξαμήνων και παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015 ένα πρόγραμμα πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό, γεμάτο εκπλήξεις, ένα πρόγραμμα που αντιστέκεται στις τεράστιες δυσκολίες της εποχής προτείνοντας “φρέσκιες” συνεργασίες και επενδύοντας στις ήδη υπάρχουσες. Στο εξάμηνο αυτό συνεχίζεται η εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία του με το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, που οδήγησε στη δημιουργία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων υπό την αιγίδα του Μεγάρου. Παράλληλα συνεχίζεται η συμμετοχή του Οργανισμού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Creative Europe 2014-2020”, με το έργο “Οδεύουμε προς το 2020 – Εκπαιδεύοντας μουσικούς και κοινό”, μαζί με την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει την ικανότητα των ευρωπαϊκών πολιτιστικών φορέων να λειτουργούν διακρατικά, δίνοντας έμφαση σε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά, νέοι, άνεργοι και να υποστηρίξει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στον τομέα του πολιτισμού.

Το νέο πρόγραμμα του Μεγάρου, χορηγός του οποίου είναι η Alpha Bank, προκαλεί και προσκαλεί δημιουργικές αναζητήσεις, στηρίζει τους νέους δημιουργούς και τιμά τους παλαιότερους, ενώ παγιώνει τη στενή και γόνιμη συνεργασία του Οργανισμού με πολιτιστικούς φορείς και θεσμούς. Πλήθος συναυλιών, παράλληλων δράσεων και εορταστικών εκδηλώσεων θα απαρτίσουν και φέτος το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Χορηγός αερομεταφορών και για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο είναι η Aegean Airlines, ενώ και η SONY εξακολουθεί -για ένατη συνεχή χρονιά- τη γόνιμη συνεργασία της με το Μ.Μ.Θ. Χορηγός φιλοξενίας είναι για δεύτερη συνεχή σεζόν το Mediterranean Hotel.

Στο νέο αυτό πρόγραμμα, το πολυαγαπημένο Παραμύθι χωρίς Όνομα θα συγκινήσει και θα διδάξει μικρούς και μεγάλους, ενώ το θρυλικό μιούζικαλ Mamma Mia! θα χαρίσει στους θεατές “τη διασκέδαση της ζωής τους!”. Όπερα (Norma του Vincenzo Bellini), Θέατρο (Ο Νεκρός επιστρέφει στην Αγαπημένη του από το Theatre Kranj και Ptuj City Theatre), Βραδιές Ελληνικής Μουσικής (Αφιέρωμα στο Μάριο Τόκα), Κύκλο Διαλέξεων (“Αστέρια της Μουσικής και του Κινηματογράφου”) καθώς επίσης και το International Mime Festival (Only you από το Teatr Formy, IKIRU-Αφιέρωμα στην Pina Bausch από τον Τ. Endo, Déjà-vu? από την Bodecker & Neander Company και Firefly από το eVolution Dance Theater), συναυλίες της Κρατικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, αλλά και οι απευθείας προβολές όπερας από τη Metropolitan Opera, είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την περίοδο αυτή.

Μιλώντας με αριθμούς, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει 48 βασικές παραγωγές, με πλήθος παραστάσεων, παράλληλων δράσεων και εργαστηρίων.

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο www.tch.gr.