Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Bookpoints: Φεστιβάλ για το παιδικό βιβλίο

Bookpoints: Φεστιβάλ για το παιδικό βιβλίο

Επτά δημιουργικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης, τα BOOKPOINTS, συνεργάζονται και διοργανώνουν για πρώτη φορά στην πόλη ένα διαφορετικό ετήσιο φεστιβάλ για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του.

 

Παρουσιάσεις, δρώμενα και εργαστήρια για παιδιά θα πραγματοποιούνται στον χώρο ενός από τα BOOKPOINTS, ένα Σάββατο κάθε μήνα, από τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Μάιο του 2016.

 

ΣΚΟΠΟΣ του φεστιβάλ

 

Το φεστιβάλ αυτό έχει στόχο να καθιερωθεί στην πόλη ως ένας βασικός θεσμός στήριξης του παιδικού βιβλίου, που αποτελεί βασικό σκαλοπάτι στην πορεία διαμόρφωσης αναγνωστών. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζονται ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις, με σκοπό να συμπαρασύρουν μικρούς και μεγάλους στην απόλαυση της ανάγνωσης ενός βιβλίου.

 

Στο επίκεντρο των δράσεων βρίσκονται οι μικροί αναγνώστες. Μπροστά τους ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος, ο κόσμος των βιβλίων, κι αυτοί καλούνται να περιπλανηθούν μέσα του και να τον εξερευνήσουν.

 

Μια τέτοια περιπέτεια θα ζήσουν στο φεστιβάλ BOOKPOINTS: Θα γνωρίσουν βιβλία, θα ανακαλύψουν συνδέσεις ανάμεσά τους, θα διαβάσουν κείμενα που θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στη μνήμη τους, θα δουν, θα ακούσουν, θα κρίνουν και θα επιλέξουν βιβλία, μέσα από μια διαδικασία δημιουργική και διαδραστική, πλαισιωμένη από ανθρώπους που γνωρίζουν και αγαπούν τον κόσμο των βιβλίων.

 

Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτών των βιβλιοπωλείων, που ήδη αποτελούν σημεία αναφοράς για το βιβλιόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, θα δώσει την ευκαιρία σε δημιουργικές ομάδες και επαγγελματίες, συγγραφείς και εκδότες να αναδείξουν τη δουλειά τους και να συνομιλήσουν με τους αναγνώστες.

 

«Ταξίδια με τα βιβλία» – η φετινή θεματική

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ είναι τα ταξίδια μέσα από τα βιβλία. Τα BOOKPOINTS που θα περιμένουν κάθε μήνα τους φίλους του παιδικού βιβλίου για να τους ταξιδέψουν είναι:

 

Οκτώβριος 2015 «Ταξίδι στην ελπίδα»

Books and Toys  (25ης Μαρτίου 93)

 

Νοέμβριος 2015 «Ταξίδι στα σύννεφα»

Χαρτί και καλαμάρι (Αναλήψεως 47)

 

Ιανουάριος 2016 «Ταξίδι στο κέντρο της Γης»

Πράσινο σύννεφο (Πασαλίδη 21, Καλαμαριά)

 

Φεβρουάριος 2016 «Ταξίδι στα συναισθήματα»

Ονειροπαγίδα (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο)

 

Μάρτιος 2016 «Ταξίδι στις χώρες»

Νους και γνώση (Λαζάρου Τσάμη 70)

 

Απρίλιος 2016 «Ταξίδι με καράβια»          

Παραμυθούπολη (Καβάφη 12, Ευκαρπία)

 

Μάιος 2016 «Ταξίδι στις νότες»

Κάτι γίνεται (Γεωργίου Παπανδρέου 27)

 

Εκτός όμως από τους αναγνώστες, στο φεστιβάλ αυτό θα ταξιδέψουν και τα ίδια τα βιβλία!

 

Σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας των BOOKPOINTS αποτελεί και η κοινωνική ευαισθητοποίηση, της οποίας αποδέκτες φέτος θα είναι οι μικροί αναγνώστες-μέλη σε δανειστικές βιβλιοθήκες του σχολείου ή της γειτονιάς τους. Έτσι, στο BOOKPOINT του κάθε μήνα θα συγκεντρώνονται βιβλία που θα προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντάς τα από το βιβλιοπωλείο είτε φέρνοντάς τα από το σπίτι τους), τα οποία στη συνέχεια θα δωρίζονται σε μια βιβλιοθήκη ή σχολείο της περιοχής του.

Σχετικές ειδήσεις
Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Φεβρουαρίου
01.02.2017 11:03
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του συνεχίζονται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο Ονειροπαγίδα, όπου θα συναντήσουμε ήρωες και ηρωίδες βιβλίων που αγαπήθηκαν τόσο ώστε να μεταφερθούν στον κινηματογράφο και να πάρουν σάρκα και οστά!
Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
04.01.2017 09:49
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του συνεχίζονται το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο βιβλιοπωλείο Βιβλιο…Ιδέες και ζωντανεύουν αγαπημένους ήρωες και ηρωίδες βιβλίων που αγαπούν τα μυστήρια και τους γρίφους!
Ήρωες & Ηρωίδες Χριστουγέννων στις συναντήσεις του Bookpoints στη Θεσσαλονίκη
24.11.2016 12:17
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του συνεχίζονται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Παραμυθούπολη και ζωντανεύουν αγαπημένους ήρωες και ηρωίδες μέσα από τις αράδες των Χριστουγεννιάτικων βιβλίων.
Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία - Νοσταλιγικοι ήρωες & ηρωίδες
23.09.2016 13:13
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, κάνουν πρεμιέρα για το σχολικό έτος 2016-2017 το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο Κάτι Γίνεται και μας θυμίζουν ήρωες και ηρωίδες των παιδικών μας χρόνων.
Ήρωες & Ηρωίδες στις συναντήσεις του Bookpoints στη Θεσσαλονίκη
15.09.2016 17:13
Το Bookpoints, το φεστιβάλ για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, συνεχίζεται φέτος με νέα θεματική, νέες ιδέες αλλά τον ίδιο, ίσως και μεγαλύτερο ενθουσιασμό και σας προσκαλεί με χαρά στις νέες του συναντήσεις με βιβλία!