Τη θεατρική περίοδο 2015-16 τα Αθηναϊκά Θέατρα θα παρουσιάσουν στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου ΑΛΙΚΗ από τον Οκτώβριο 2015, το πρωτότυπο θεατρικό έργο του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, “Η ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ“.

Ένα έργο γεμάτο με χιούμορ και εκπλήξεις, πλημμυρισμένο με μελωδίες κλασσικής μουσικής για τα παιδιά του δημοτικού, από 6 έως 12 ετών και όχι μόνο, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Παπαδάκη και Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Ίσως οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, όμως στο θέατρο ΑΛΙΚΗ υπάρχει ένα μυστικό πέρασμα. Ένα πέρασμα σε έναν κόσμο μαγικό.

Έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι πιθανά. Όπου περίεργα πλάσματα ζουν μέσα σε πέτρες και περιμένουν να ελευθερωθούν. Όπου μπορείς να βρεθείς σε ανάποδους κόσμους με σκύλους και ποντικούς και πάπιες να εξουσιάζουν τους ανθρώπους, κατοικώντας σε πύργους γοτθικούς. Η δύση συναντάει την ανατολή και ο βορράς τον νότο καθώς μάγοι, μάγισσες και αυτοκράτορες του ηλίου αναμετρούνε τις δυνάμεις τους σε έναν πόλεμο που θα σταματήσει μόνο όταν βρεθεί «Η ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ».

Ανάμεσά τους ένα αγόρι δώδεκα χρονών. Ένα αγόρι που με μόνο όπλο του το θάρρος, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στα πέρατα του κόσμου για να βρει τον πατέρα του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ. Ένα αγόρι που ίσως, ξαναφέρει την ειρήνη.

Ένα αγόρι 760 χρονών.

Και είναι εκεί, στο θέατρο ΑΛΙΚΗ, αυτό το μαγικό πέρασμα και ας το γνωρίζουν λίγοι. Βρίσκεται εκεί χρόνια τώρα. Από την εποχή του μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Και έχει και ένα μυστικό κλειδί για να μπορέσεις να το ανοίξεις. Όμως πρέπει να είσαι παιδί για να το βρεις, όσο χρονών κι αν είσαι.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ:

 

Αποστολίδου Φανή

Δενδρινού Χριστίνα

Μακρής Ντένης

Μαράουι Τζεφ

Παπαδάκη Κατερίνα

Παπαδοκωνσταντάκης Μάρκος

Πολιτάκης Γιάννης

Σαρακατσάνης Γιάννης

Χατζηαγγελάκης Σπύρος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Παπαδάκη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή

Μουσική Επιμέλεια: Αλέξιος Πρίφτης

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης