Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

2ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος: Συνάντηση με τον συγγραφέα David Safier

2ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος: Συνάντηση με τον συγγραφέα David Safier

Στον 2ο Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο, η Γερμανία εκπροσωπείται από το συγγραφέα David Safier, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 στη Στοά του Βιβλίου. Νέοι Έλληνες μεταφραστές θα συζητήσουν σε ένα ανοιχτό εργαστήρι με τον David Safier το τελευταίο του έργο «28 Tage lang». Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας θα επιφέρουν αλλαγές και θα τελειοποιήσουν αποσπάσματα των μεταφράσεών τους.

 

Την εμπειρία αυτού του εργαστηρίου μετάφρασης μπορείτε να ζήσετε από κοντά. Δείτε πώς δουλεύουν οι νεαροί μεταφραστές μαζί με το συγγραφέα και παρακολουθήστε την πρώτη γερμανοελληνική ανάγνωση του έργου «28 Tage lang» (η ανάγνωση αρχίζει στις 15:00).

 

O γεννημένος το 1966 David Safier είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους γερμανόφωνους συγγραφείς των τελευταίων ετών. Μετά τις σπουδές του στη δημοσιογραφία, απέκτησε τις πρώτες του επαγγελματικές εμπειρίες ως ραδιοφωνικός παραγωγός και τηλεοπτικός συντάκτης. Από το 1996 ασχολήθηκε κυρίως με τη συγγραφή σεναρίων για σειρές όπως οι: «Nikola», «Himmel und Erde», «Die Camper», «Die Schule am See», «Mein Leben und ich». Η σειρά «Berlin, Berlin», της οποίας υπήρξε ο κύριος σεναριογράφος, διακρίθηκε το 2003 με το Βραβείο Adolf Grimme στην κατηγορία «Μυθοπλασία και Ψυχαγωγία». Επίσης, το 2004 κέρδισε το γνωστό αμερικανικό τηλεοπτικό βραβείο Emmy.

 

Τα μυθιστορήματά του «Mieses Karma», «Jesus liebt mich» και «Plötzlich Shakespeare» έκαναν πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων. Τα βιβλία του είναι ευπώλητα και εκτός Γερμανίας. Το 2011, το «Mieses Karma» (Χάλια Κάρμα) και το «Plötzlich Shakespeare» (Σαίξπηρ... έτσι ξαφνικά) κυκλοφόρησαν σε ελληνική μετάφραση από εκδόσεις Κλειδάριθμος.

 

Ο David Safier ζει στη Βρέμη, είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά κι ένα σκύλο.

 

Συντονιστής εργαστηρίου: Γιάννης Καλιφατίδης (μεταφραστής)

 

Photo: Roman Raacke

Σχετικές ειδήσεις
Τζον Λένον & Γιόκο Όνο: Η τελευταία συνέντευξη - Ντέιβιντ Σεφ
21.12.2016 11:48
Από τις εκδόσεις Vakxikon.gr κυκλοφορεί το βιβλίο Tζον Λένον & Γιόκο Όνο: Η τελευταία συνέντευξη, του δημοσιογράφου των ΝΥ Times και συγγραφέα David Sheff.
Συνάντηση με τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη στο Κρεμλίνο
13.12.2016 13:24
Ο Ιανός στο Κρεμλίνο του Πειραιά και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη.
Απογευματινός λογοτεχνικός περίπατος στην Πλάκα
11.11.2016 16:47
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν Λογοτεχνικό Περίπατο στην Πλάκα στα ίχνη ποιητών και πεζογράφων που έζησαν για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα και δημιούργησαν στην καρδιά της Αθήνας,
3ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος στη Στοά του Βιβλίου
05.09.2016 11:45
Η βόλτα με τους ευρωπαίους λογοτέχνες συνεχίζεται: Κι αυτό το φθινόπωρο, το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) σας προσκαλεί να συναντήσετε κι άλλους συγγραφείς από διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Συνάντηση µε τον Πορτογάλο συγγραφέα Γκονσάλο Μ. Ταβάρες
09.06.2016 09:49
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 8ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις – ΛΕΑ» και με τη συνεργασία των Εκδόσεων Καστανιώτη, της πρεσβείας της Πορτογαλίας και του Ινστιτούτου Camões, παρουσιάζεται την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στη Στοά του Βιβλίου το νέο βιβλίο του Γκονσάλο Μ. Ταβάρες Η γειτονιά – Δέκα φανταστικοί κύριοι.