Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου από το Εθνικό Θέατρο

Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου από το Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει για δεύτερη χρονιά Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου με πλήρως ανανεωμένο το πλαίσιο και την οργανωτική του δομή και σκοπό την ανάδειξη  μιας νέας γενιάς θεατρικών συγγραφέων και την προβολή της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.

 

Το Στούντιο είναι οκτάμηνης διάρκειας με εναρκτήρια ημερομηνία την 13η Οκτωβρίου 2015 και θα διενεργείται κάθε Τρίτη 4 με 9 μμ. στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού Θεάτρου.

 

Το Στούντιο διευθύνει ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης και υποστηρίζεται από ομάδα ηθοποιών και σκηνοθετών του Εθνικού Θεάτρου, με επικεφαλής στο πρώτο τετράμηνο τον Σταμάτη Φασουλή και στο δεύτερο τον Δημήτρη Καραντζά.

 

Μετά τη λήξη των εργασιών του Στούντιο τα έργα των συμμετεχόντων, που θα επιλεγούν από επιτροπή του Εθνικού Θεάτρου, θα παρουσιαστούν σε μορφή θεατρικού αναλογίου στη σκηνή Νίκος Κούρκουλος.

 

Το κόστος συμμετοχής για τους υποψηφίους που θα επιλεγούν είναι 300€, που θα καταβληθούν σε δυο ισόποσες δόσεις στην αρχή του πρώτου και του δεύτερου τετραμήνου.

 

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 με την οργανωτική υπεύθυνο του Studio  κ. Κατερίνα Αγγελιδάκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση studio2@n-t.gr.

Σχετικές ειδήσεις
Νέο Σεμινάριο/Εργαστήριο συγγραφής σεναρίου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
23.08.2016 13:39
Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προσφέρει ένα επιπλέον σεμινάριο που θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, για όσους δεν πρόλαβαν να το παρακολουθήσουν τις δυο προηγούμενες φορές.
Έναρξη λειτουργίας για το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο
26.07.2016 16:50
Η Νάξος τιμά μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών και σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνεται η έναρξη της λειτουργίας του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Θερινά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες από το Εθνικό Θέατρο
31.05.2016 17:02
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων συνεχίζει τα παιδικά εργαστήρια και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο κτίριο Τσίλλερ.
Η Οδύσσεια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
09.05.2016 15:24
Μια ολοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου από τo Εθνικό Θέατρο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.
Εισιτήριο σε Αναμονή στους κινηματογράφους Αλκυονίς και Στούντιο
25.04.2016 14:57
Η NEW STAR θέτει σε λειτουργία το ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ για όλες τις προβολές στο Αλκυονίς new star art cinema και στο Στούντιο new star art cinema.