Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο “Καζαντζάκης” του Μάριου Ιορδάνου στη Ζυρίχη

Ο “Καζαντζάκης” του Μάριου Ιορδάνου στη Ζυρίχη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία σε Βερολίνο και Αθήνα της παράστασής του “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...” για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου ετοιμάζεται για Ελβετία. Εκεί μαζί με την ηθοποιό και χορογράφο Σοφία Καζαντζιάν θα παρουσιάσουν στις 19 Σεπτεμβρίου 2015 την επιτυχημένη θεατρική πρόσληψη για το σπουδαίο συγγραφέα με το γερμανικό τίτλο “Ich hoffe nichts, ich furchte nichts, ich bin...” σε συνεργασία με το Akrotheama Griechische Kultur- Gruppe. 

 

Το πρώτο ανέβασμα της παράστασης – η οποία έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό - έγινε στο Βερολίνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Εκδόσεων Καζαντζάκη και σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, ενώ ακολούθησε η Εβδομάδα Καζαντζάκη στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς και Διεθνή Φεστιβάλ.

Σχετικές ειδήσεις
Αναφορά στον Γκρέκο, στο Θέατρο Αυλαία
06.02.2017 17:16
Το Θέατρο Αυλαία στο πλαίσιο του «2017 - Έτος Νίκος Καζαντζάκης» σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής «Γίνονται Έργα» παρουσιάζει το κύκνειο άσμα του Νίκου Καζαντζάκη, το αυτοβιογραφικό «Αναφορά στον Γκρέκο» σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου για λίγες μόνο παραστάσεις, από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 21.00.
Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα, από τον Θανάση Σαράντο στη Μονή Λαζαριστών
11.10.2016 16:17
Με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τα «Απομνημονεύματα» του ήρωα. Η παράσταση, που παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Αθήνα, την Πάτρα αλλά και στη γενέτειρα του ήρωα, το Κροκύλειο Φωκίδος, φιλοξενείται τώρα στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: Δε Φοβάμαι. Δεν Ελπίζω. Είμαι… στο θέατρο Κολωνού
27.07.2016 13:15
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», παρουσιάζει στο Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 στις 9μ.μ. την παράσταση «Δε Φοβάμαι. Δεν Ελπίζω. Είμαι…».
Ο Κρητικός: Ο Μάριος Ιορδάνου ανεβάζει Διονύσιο Σολωμό στην Ευρώπη!
22.03.2016 14:43
Πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης θα κάνει ο Μάριος Ιορδάνου την 1η Απριλίου 2016 με τη νέα του παράσταση “Ο Κρητικός”, η οποία εν συνεχεία, στις 5 Απριλίου θα ανέβει στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο.
Έξοδος κινδύνου: solo performance στο Art Factory - Τεχνοστάσιο
25.02.2016 10:18
«Έξοδος Κινδύνου» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα παρουσιαστεί από τις 19 Μαρτίου μέχρι και τις 24 Απριλίου, σε σκηνοθεσία Μάριου Τσάγκαρη στο Art-Factory – Τεχνοστάσιο.