Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Λευκές σελίδες για άναρχα όνειρα - Μαριάνθη Ντεβάκη

Λευκές σελίδες για άναρχα όνειρα - Μαριάνθη Ντεβάκη

Το βιβλίο της Μαριάνθης Ντεβάκη «Λευκές σελίδες για άναρχα όνειρα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, αποτελεί ένα μυθιστόρημα για τη σύγχρονη Ελλάδα, με επίκεντρο τους ανθρώπους που αναζητούν στήριγμα στη συνύπαρξη και τα όνειρα.

 

Με φόντο την Ελλάδα που βρίσκεται στη δίνη της κρίσης, η Μαρίνα προσπαθεί μέσα σε αντίξοες συνθήκες και περιστάσεις να μεγαλώσει τις κόρες της. Παράλληλα, αναζητά ένα αποκούμπι σε έναν γήινο άγγελο, τον Άγγελο, που έχει χάσει τη δική του Μαρίνα. Η κρίση και οι δυσκολίες φαίνεται πως τους ενώνουν, αλλά δύο καλά κρυμμένα μυστικά απειλούν να αφήσουν λευκές τις σελίδες της νέας τους ζωής .

 

Μαριάνθη Ντεβάκη: Γεννήθηκα και ζω στην επαρχία. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχω μεταπτυχιακό απ’ το London Center of Management. Η κύρια ασχολία μου είναι η μικρή επιχείρηση εμπορίας Δομικών Υλικών, την οποία διατηρώ εδώ και 15 χρόνια. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών που φοιτούν στην Αρχιτεκτονική και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το γράψιμο όπως και με τη ζωγραφική όπου έχω και εκθέσει έργα αρκετές φορές με πολύ θετική απήχηση στο κοινό. Από πολύ μικρή μου άρεσε να ενσωματώνω μικρές φανταστικές ιστορίες μέσα στις εκθέσεις μου και σε άλλες εργασίες του σχολείου. Γράφω όπως και ζωγραφίζω κυρίως για μένα γιατί είναι ένας τρόπος να ξεφεύγω απ’ αυτά που με κυνηγούν…

Σχετικές ειδήσεις
Τα όνειρα - Stefan Klein
13.01.2017 10:38
Από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης κυκλοφορεί το βιβλίο, Τα όνειρα του Stefan Klein σε απόδοση Παναγιώτη Δρεπανιώτη.
Σελίδες που ψιθυρίζουν - Βασίλης Κολτούκης
20.09.2016 11:38
Το όχι τυχαία τιτλοφορούμενο Σελίδες που ψιθυρίζουν είναι το τρίτο κατά σειρά προσωπικό φωτογραφικό λεύκωμα του Βασίλη Κολτούκη, μετά τα Music on the Road και Οδησσός Ονείρων από τις εκδόσεις Μετρονόμος.
Όνειρα γλυκά - Μάσσιμο Γκραμελλίνι
17.08.2016 11:28
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Όνειρα γλυκά του Μάσσιμο Γκραμελλίνι σε μετάφραση Μαρίας Οικονομίδου.
Τα Ποιητικά - Τεύχος 22
15.06.2016 12:46
Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το τεύχος 22 του περιοδικού Τα Ποιητικά, με σελίδες αφιερωμένες στον Κώστα Στεργιόπουλο.
Λευκές νύχτες - Ann Cleeves
13.05.2016 10:49
Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί το βιβλίο, Λευκές νύχτες της Ann Cleeves σε μετάφραση Ρένας Χατχούτ.