Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία

Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία
Μία πρωτότυπη όσο και ιδιαίτερης σημασίας έκθεση που περιλαμβάνει περισσότερα από 125 ελληνόκτητα επιβατηγά πλοία τα οποία παρουσιάζονται μέσα από 700 και πλέον φωτογραφίες εποχής, άρθρα, και έντυπο υλικό του Γεωργίου Μ. Φουστάνου, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 21  Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η έκθεση εκτίθενται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν μέσω της εικόνας στα σημαντικότερα πλοία που χάραξαν την πορεία της ελληνόκτητης επιβατηγού ναυτιλίας στον διεθνή χώρο στη διάρκεια του αιώνα που πέρασε και να έρθουν σε επαφή με ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας.
 
Ξεκινώντας από το πρώτο ελληνικό μεταναστευτικό υπερωκεάνιο Μωραΐτης, το οποίο ναυπηγήθηκε στην Αγγλία το 1907, η έκθεση συνεχίζει με γνωστά επιβατηγά πλοία που άλλοτε συνέδεσαν τους πλόες τους με το όνειρο χιλιάδων  Ελλήνων για μια καλύτερη ζωή σε τόπους μακρινούς, όπως την Αμερική και την Αυστραλία, ενώ άλλοτε υπηρέτησαν με επιτυχία τον χώρο του παγκόσμιου τουρισμού, ως κρουαζιερόπλοια.

Μέσα από την χρονολογική παρουσίαση των πλοίων, διαφαίνονται οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλαν διαχρονικά διακεκριμένοι Έλληνες εφοπλιστές κυρίως της ποντοπόρου ναυτιλίας, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που παρουσίαζε ανέκαθεν ο τομέας της επιβατηγών πλοίων.

Η έκθεση Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία ακολουθεί την έκδοση του ομότιτλου βιβλίου του συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή κ. Γεωργίου Μ. Φουστάνου, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Αργώ Εκδοτική-Διαφημιστική Μ.Ε.Π.Ε..

Σχετικές ειδήσεις
Ένα Ελληνικό καλοκαίρι, έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
10.02.2017 16:26
Την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την καινούργια δουλειά του Μίλτου Μιχαηλίδη με τον τίτλο “Ένα Ελληνικό καλοκαίρι“.
Τουταγχαμών - Ταξίδι στην Αιωνιότητα, νέα έκθεση στον Ελληνικό Κόσμο
06.12.2016 16:49
"Τουταγχαμών - Ταξίδι στην Αιωνιότητα". Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η έκθεση με τους θησαυρούς του θρυλικού Φαραώ στον «Ελληνικό Κόσμο».
Εγκαίνια της έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη Μόσχα
09.09.2016 14:49
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα. Την έναρξη της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου.
Το Ελληνικό Σύννεφο: Έκθεση του Πάρι Πετρίδη στην γκαλερί ΑΔ
05.09.2016 13:20
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Πάρι Πετρίδη με τίτλο «Το Ελληνικό Σύννεφο» στην γκαλερί ΑΔ.
Το Ελληνικό Καλοκαίρι του Σ. Βασιλείου: Έκθεση στην Γκαλερί Έρση
14.07.2016 16:02
H Γκαλερί Έρση θα παρουσιάσει μια σειρά έργων του Σπύρου Βασιλείου, έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, με τίτλο «Το Ελληνικό Καλοκαίρι του Σ. Βασιλείου».