Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Αιώνες μακριά από την Αλάσκα, του Άκη Δήμου στο 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Αιώνες μακριά από την Αλάσκα, του Άκη Δήμου στο 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» παρουσιάζει έργο του Άκη Δήμου , Αίωνες μακριά από την Αλάσκα, σε σκηνοθεσία της Πέμης Ζούνη και μουσική από τον Θοδωρή Οικονόμου .

«Μια ανήσυχη, αιχμηρή γυναίκα. Χορεύοντας πάνω στα γυαλιά κάτι σπασμένων ποτηριών από ψόφια γλέντια. Παίζει τη νύχτα της. Περιμένοντας να ξημερώσει…

… Η «Αλάσκα» του τίτλου είναι ο συμβολικός τόπος της έκπτωσης μιας ζωής που ξοδεύτηκε στο φτηνό θέαμα , που κατασπαταλήθηκε όπως-όπως, τόπος ψυχικής εξορίας, σύνορο του κόσμου της ηρωίδας, αναγκαστικός προορισμός και μόνιμο δεσμωτήριο, απ’ το οποίο η φυγή είναι επιβεβλημένη.

Κι όμως, αυτή η γυναίκα, αδειασμένη, κουρασμένη, έκπτωτη, όχι στην πρώτη νιότη πια, θα περιμένει υπομονετικά, γεμίζοντας με την υπομονή την ελπίδα, θα περιμένει με το τρεμούλιασμα μιας σχεδόν παρθενικής αιδούς, με την αναλαμπή μιας κοριτσίστικης προσδοκίας τον άντρα. Θα τον περιμένει με μόνη συντροφιά το φόβο της, μην τυχόν και δεν έρθει, ή μην τυχόν και έρθει –που είναι το ίδιο».

Έλσα Αδριανού
 
Σκηνοθεσία: Πέμη Ζούνη
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Σχετικές ειδήσεις
Συμβολαιογράφος, με την Υρώ Μανέ στο 3ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
26.08.2016 12:45
Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, η Υρώ Μανέ σε μια ακόμα ξεχωριστή «Μονήρη Εξομολόγηση», στο 3ο Φεστιβάλ «Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ΑRΤίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου στο 3ο Φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
23.08.2016 11:15
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, μια ξεχωριστή «Μονήρης Εξομολόγηση» εμπλουτίζει το φετινό, 3ο Φεστιβάλ «Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».
Τα ραδίκια ανάποδα, του Γιώργου Γαλίτη στο 3ο Φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
11.08.2016 11:52
Ο Γιώργος Γαλίτης παρουσιάζει Τα ραδίκια ανάποδα, στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016.
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
27.07.2016 12:06
Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που ανεβάζει ο Θεατρικός ‘Ομιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, εντάσσεται ως προφεστιβαλική του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα.
3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
16.06.2016 10:36
Με τίτλο «Μονήρεις Εξομολογήσεις» το φετινό 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ξεκινά στις 7 Αυγούστου με διάρκεια έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016, από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Γεωργουσόπουλου.