Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Anvisible από την ομάδα χορού tripodium στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Anvisible από την ομάδα χορού tripodium στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζει την παράσταση χορού Anvisible από την ομάδα χορού tripodium, για τέσσερις παραστάσεις, την Πέμπτη 8, την Παρασκευή 9, την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.

Το 80% της μάζας του Σύμπαντος αποτελείται από ένα υλικό που οι επιστήμονες δεν μπορούν να παρατηρήσουν αλλά έχουν αποδείξει ότι υπάρχει.

Ψηλαφίζοντας το αόρατο. Χορός που ακούγεται αλλά δε βλέπεται, ήχος που βλέπεται και δεν ακούγεται, ανακαλύπτοντας ένα χώρο-χρόνο που χαρακτηρίζει μια άλλη αντίληψη και ένα ρυθμό που αισθανόμαστε στο δέρμα μας. Όλα τα στοιχεία της παράστασης, ήχος, video, κίνηση, γλυπτά , αλληλεπιδρούν και μπλέκονται συνθέτοντας μια ορχήστρα . Εξερευνώντας τα άκρα, ακροβατώντας στα όρια, επαναπροσδιορίζοντας τον κόσμο από την αρχή. Μέσα από τη σύνθεση και την αποσύνθεση αρχίζει να δομείται το χάος. Φυσικά τοπία, μικρόκοσμοι και περιβάλλοντα μεταμορφώνονται παράλληλα με τα σώματα αναζητώντας τo οργανικό, τον συντονισμό, τον ανθρωπο.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Oι tripodium είναι μια κολεκτίβα που ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να φέρει σε επαφή νέους καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο και διαφορετικά ερεθίσματα. Καθοδηγούμενοι από την κοινή ανάγκη να αλληλεπιδράσουν, δημιούργησαν μια πλατφόρμα προκειμένου να αναπτύξουν ιδέες και δράσεις που στοχεύουν να επεκτείνουν τα σύνορα της καλλιτεχνικής τους έκφρασης.

Συντελεστές:

Χορογραφία: Μαρία Παπαδοπούλου (Τripodium)| βοηθός χορογράφου: Μαριάννα Βαρβιάνη | πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κωνσταντίνος Σκουρλής | εικαστικός: Βασιλεία Δερελή | γλύπτρια: Ιωάννα Πλέσσα | κοστούμια: Βάγια Νικολακοπούλου| φωτογραφίες: Γιώργος Σιώρας-Δεληγιάννης, Βασιλεία Δερελή | αφίσες: Μαρίζα Σουλιώτη | Χορευτές: Ντένης Αλαμάνος, Νάντη Γώγουλου, Paul Girard, Κλεοπάτρα Παπαπαναγιώτου, Μάρω Σταυρινού

Διάρκεια: 50 λεπτά

Ευχαριστίες: Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση, Μαίρη Πολυδώρου, Νώντας Δαμόπουλος, Δήμητρα Μερτζάνη, Μάνος Κότσαρης.

Σχετικές ειδήσεις
In Spite Of Wishing And Wanting από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια
30.09.2016 14:05
Η παράσταση χορού In Spite Of Wishing And Wanting θα παρουσιαστεί από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια, στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Etude: Παράσταση Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Dansarte
23.06.2016 13:48
Το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte σας προσκαλεί στη βραδιά Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού "ETUDE", την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 8:30μμ, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Eορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2016 στη Θεσσαλονίκη
10.05.2016 12:02
Το Σωματείο Καθηγητών Χορού, το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεργάζονται και γιορτάζουν μαζί την Παγκόσμια ημέρα χορού 2016.
Τέσσερις Εποχές: Παράσταση σύγχρονου χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
09.05.2016 14:45
Στις Τέσσερις Εποχές του Μικροσκοπικού Θεάτρου, το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στις 20:00, η Αναστασία Λύρα ιχνογραφεί τις κινήσεις του χορού πάνω σε τέσσερα κομμάτια μουσικής για πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσσύ.
Picturae Vitae από την ομάδα χορού a.dd στο θέατρο Olvio
27.04.2016 12:39
Μια ιδιαίτερη χορευτική παράσταση με τίτλο "Picturae Vitae" παρουσιάζει η ομάδα χορού a.dd στο θέατρο OLVIO το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Μαΐου 2016.