Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Anvisible από την ομάδα χορού tripodium στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Anvisible από την ομάδα χορού tripodium στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζει την παράσταση χορού Anvisible από την ομάδα χορού tripodium, για τέσσερις παραστάσεις, την Πέμπτη 8, την Παρασκευή 9, την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.

Το 80% της μάζας του Σύμπαντος αποτελείται από ένα υλικό που οι επιστήμονες δεν μπορούν να παρατηρήσουν αλλά έχουν αποδείξει ότι υπάρχει.

Ψηλαφίζοντας το αόρατο. Χορός που ακούγεται αλλά δε βλέπεται, ήχος που βλέπεται και δεν ακούγεται, ανακαλύπτοντας ένα χώρο-χρόνο που χαρακτηρίζει μια άλλη αντίληψη και ένα ρυθμό που αισθανόμαστε στο δέρμα μας. Όλα τα στοιχεία της παράστασης, ήχος, video, κίνηση, γλυπτά , αλληλεπιδρούν και μπλέκονται συνθέτοντας μια ορχήστρα . Εξερευνώντας τα άκρα, ακροβατώντας στα όρια, επαναπροσδιορίζοντας τον κόσμο από την αρχή. Μέσα από τη σύνθεση και την αποσύνθεση αρχίζει να δομείται το χάος. Φυσικά τοπία, μικρόκοσμοι και περιβάλλοντα μεταμορφώνονται παράλληλα με τα σώματα αναζητώντας τo οργανικό, τον συντονισμό, τον ανθρωπο.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Oι tripodium είναι μια κολεκτίβα που ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να φέρει σε επαφή νέους καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο και διαφορετικά ερεθίσματα. Καθοδηγούμενοι από την κοινή ανάγκη να αλληλεπιδράσουν, δημιούργησαν μια πλατφόρμα προκειμένου να αναπτύξουν ιδέες και δράσεις που στοχεύουν να επεκτείνουν τα σύνορα της καλλιτεχνικής τους έκφρασης.

Συντελεστές:

Χορογραφία: Μαρία Παπαδοπούλου (Τripodium)| βοηθός χορογράφου: Μαριάννα Βαρβιάνη | πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κωνσταντίνος Σκουρλής | εικαστικός: Βασιλεία Δερελή | γλύπτρια: Ιωάννα Πλέσσα | κοστούμια: Βάγια Νικολακοπούλου| φωτογραφίες: Γιώργος Σιώρας-Δεληγιάννης, Βασιλεία Δερελή | αφίσες: Μαρίζα Σουλιώτη | Χορευτές: Ντένης Αλαμάνος, Νάντη Γώγουλου, Paul Girard, Κλεοπάτρα Παπαπαναγιώτου, Μάρω Σταυρινού

Διάρκεια: 50 λεπτά

Ευχαριστίες: Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση, Μαίρη Πολυδώρου, Νώντας Δαμόπουλος, Δήμητρα Μερτζάνη, Μάνος Κότσαρης.

Σχετικές ειδήσεις
Τέσσερις Εποχές: Παράσταση σύγχρονου χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
09.05.2016 14:45
Στις Τέσσερις Εποχές του Μικροσκοπικού Θεάτρου, το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στις 20:00, η Αναστασία Λύρα ιχνογραφεί τις κινήσεις του χορού πάνω σε τέσσερα κομμάτια μουσικής για πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσσύ.
On the spot (Χορεύεις και δεν το ξέρεις) στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
21.01.2016 12:53
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί την performance χορού με τίτλο On the spot.
Η Μαρίνα Μαυρογένη και η Ομάδα Α ΚΙΝ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
21.01.2016 11:20
Η Μαρίνα Μαυρογένη σκηνοθετεί και χορογραφεί δύο παραστάσεις που παρουσιάζονται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου.
iz-le: solo χορού από την Jasmin Ihraç στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
20.01.2016 14:35
Η Jasmin Ihraç παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων το σόλο χορού με τίτλο iz-le.
Collective Choreography Project - Untitled #1 στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
12.01.2016 10:43
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, σε συνεργασία με το γαλλικό πολιτιστικό ίδρυμα Le Quartz και τη Λενιώ Κακλέα, φιλοξενεί δημοσιογράφους του γαλλικού Τύπου σε μια βραδιά για το σύγχρονο χορό. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.