Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

epitelesis presents... Zierle & Carter σε μία live performance στο Booze Cooperativa

epitelesis presents... Zierle & Carter σε μία live performance στο Booze Cooperativa

Στo έβδομο μέρος της σειράς παρουσιάσεων από το epitelesis - Performance Art Foundation, το διεθνούς φήμης καλλιτεχνικό ντουέτο Ζierle & Carter από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζουν τη πρώτη τους ζωντανή επιτέλεση (live performance) στην Ελλάδα, τη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:00 στο πολυχώρο Booze Cooperativa, με ανοιχτή είσοδο για το κοινό.

 

Με αρχή τη συνεργασία τους και τις εκφάνσεις του performance art, οι Ζierle & Carter εξερευνούν τη διαδικασία επικοινωνίας μέσα από τη ζωντανή τους δράση, όπως αυτή καθορίζεται και ανατρέπεται από τις δυναμικές των ανθρώπινων σχέσεων. Η συνάντηση των σωμάτων - καλλιτέχνη με καλλιτέχνη και καλλιτέχνη με το κοινό - παρουσιάζεται ως τον ‘ενδιάμεσο’ χώρο μεταξύ των εννοιών εσωτερίκευσης και εξωτερίκευσης, μόνιμου και εφήμερου, προκαλώντας τον αναγκαίο επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών κανόνων συναναστροφής μας.

 

Ο οργανισμός epitelesis - Performance Art Foundation έχει φιλοξενήσει και παρουσιάσει ήδη τους Michel Collet (Γαλλία), Valentine Verhaeghe (Γαλλία), BBB Johannes Deimling (Γερμανία/Νορβηγία), Fausto Gracia (Μεξικό), Dagmar I. Glausnitzer Smith (Γερμανία/Ην. Βασίλειο) και Hector Canonge (Αργεντινή/Ην. Πολιτείες), αποσκοπώντας στη προώθηση και διάδοση του έργου διεθνών καλλιτεχνών στο τομέα του performance art, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τοπικούς καλλιτέχνες , το κοινό και τις πολιτιστικές διαστάσεις του κοινωνικού μας περίγυρου.

 

Συντονισμός: Αντρέας Πασιάς

 

Φωτογραφία: “Melodies between the Eyes”, 2011, Από τη Dayna Danger

Σχετικές ειδήσεις
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Η εντυπωσιακή performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
06.04.2016 13:18
Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη η performance του διακεκριμένου δημιουργού, Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο «Ένα μακρύ αντίο, λοιπόν, σε ολόκληρο το μεγαλείο μου» («A long farewell to all my greatness»).
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.