Στo έβδομο μέρος της σειράς παρουσιάσεων από το epitelesis – Performance Art Foundation, το διεθνούς φήμης καλλιτεχνικό ντουέτο Ζierle & Carter από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζουν τη πρώτη τους ζωντανή επιτέλεση (live performance) στην Ελλάδα, τη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:00 στο πολυχώρο Booze Cooperativa, με ανοιχτή είσοδο για το κοινό.

Με αρχή τη συνεργασία τους και τις εκφάνσεις του performance art, οι Ζierle & Carter εξερευνούν τη διαδικασία επικοινωνίας μέσα από τη ζωντανή τους δράση, όπως αυτή καθορίζεται και ανατρέπεται από τις δυναμικές των ανθρώπινων σχέσεων. Η συνάντηση των σωμάτων – καλλιτέχνη με καλλιτέχνη και καλλιτέχνη με το κοινό – παρουσιάζεται ως τον ‘ενδιάμεσο’ χώρο μεταξύ των εννοιών εσωτερίκευσης και εξωτερίκευσης, μόνιμου και εφήμερου, προκαλώντας τον αναγκαίο επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών κανόνων συναναστροφής μας.

Ο οργανισμός epitelesis – Performance Art Foundation έχει φιλοξενήσει και παρουσιάσει ήδη τους Michel Collet (Γαλλία), Valentine Verhaeghe (Γαλλία), BBB Johannes Deimling (Γερμανία/Νορβηγία), Fausto Gracia (Μεξικό), Dagmar I. Glausnitzer Smith (Γερμανία/Ην. Βασίλειο) και Hector Canonge (Αργεντινή/Ην. Πολιτείες), αποσκοπώντας στη προώθηση και διάδοση του έργου διεθνών καλλιτεχνών στο τομέα του performance art, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τοπικούς καλλιτέχνες, το κοινό και τις πολιτιστικές διαστάσεις του κοινωνικού μας περίγυρου.

Συντονισμός: Αντρέας Πασιάς

Φωτογραφία: “Melodies between the Eyes”, 2011, Από τη Dayna Danger