Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

YITAC II - Aiming at the Future @ Bios

YITAC II - Aiming at the Future @ Bios

Το YITAC (Young International Theatre Against Crisis) II είναι ένα θεατρικό πρότζεκτ με τη συμμετοχή 28 νέων ανθρώπων με διαφορετικό background και με προέλευση από ευρωπαϊκές χώρες που βιώνουν την οικονομική κρίση, οι οποίοι συνεργάζονται σε μια προσπάθεια να δώσουν λύσεις μέσα από το θέατρο.

 

Πιστεύοντας ότι η τέχνη, το θέατρο ειδικότερα, αποτελεί την κοινή γλώσσα μεταξύ των λαών της Ευρώπης, το πρόγραμμα YITAC II- AIMING AT THE FUTURE -με τη χρηματοδότηση των Erasmus+, OFAJ και WFS-  και τη συνεργασία τριών πολιτιστικών φορέων, της EΩΣ –art (Ελλάδα), του  L’ Aria (Γαλλία) και του Atrium (Γερμανία) αποτελεί ένα πλαίσιο σύμπραξης 28 νέων ανθρώπων από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα, οι οποίοι εξερευνούν θέματα, όπως η αλληλεγγύη , η εμπιστοσύνη και η συνεργασία και πώς αυτά ξεπερνούν τα εμπόδια της γλώσσας και θέτουν ερωτήματα σε σχέση με το όνειρο που κάποτε λεγόταν Ενωμένη Ευρώπη.

 

Η δεύτερη φάση του προγράμματος που αφορά το πώς αντιμετωπίζουν οι νέοι την οικονομική κρίση, φιλοξενείται φέτος στην Αθήνα την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 στο BIOS.Tesla main, μεταξύ άλλων και για συμβολικούς λόγους. Μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτήν την εποχή, έρχονται η Γαλλία και η Γερμανία για να μας υπενθυμίσουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ότι αρκεί λίγη δύναμη και αισιοδοξία για να χτίσουμε όλοι μαζί ξανά το παρόν, ώστε να δικαιούμαστε να αλλάξουμε το μέλλον.

 

Γαλλική ομάδα:

Antoine Albertini

Ben Soussan Charlotte

Bessalah Nasser

Bilong Aurélie Clarisse

Bourdon Amélie

Carraud Anna

Coquete Ferreifa Rémy

Jallal Tarik

Anissa Kaki

Ould Younes Thanina

Roland Robine

Sylla Moussa

Συντονιστές / Υπεύθυνοι ομάδας:

Aurore Prieto

Serge Lipszyc

 

Γερμανική ομάδα:

Helene Altenpohl

Ayelet Benner     

Marie Brink

Thomas Jean Pierre Dupont

Richard Josef Karel Feist

Lydia Liehm

Maike Malige

Alexander Maulwurf

Συντονιστής / Υπεύθυνος ομάδας:

Nabil Cherkit

 

Ελληνική ομάδα:

Γιώτα Βαμβακά

Δημήτρης Κακαβούλας

Παναγιώτης Καμμένος

Σεμίνα Πανηγυγροπούλου

Θαλής Πολίτης

Αγγελική Στρατή

Ουσίκ Χανικιάν

Ιόλη Χαραλαμποπούλου

Συντονιστές / Υπεύθυνοι ομάδας:

Σοφιάννα Θεοφάνους

Ναταλία Στυλιανού

Σχετικές ειδήσεις
Ευτυχισμένες Μέρες με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στο Bios
09.01.2017 11:20
Το «θεατρικό ποίημα» του Σάμουελ Μπέκετ, Ευτυχισμένες Μέρες, με την Όλια Λαζαρίδου σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου, επιστρέφει στο Bios από 3 Φεβρουαρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Η Αγγελική, από τους Fly Theatre επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
26.10.2016 14:52
Mετά τη συμμετοχή τους, για πέμπτη φορά, στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους “Αγγελική”, το οποίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δώμα του Θέατρου του Νέου Κόσμου την περσινή χρονιά και επιστρέφει από τις 11 Νοεμβρίου 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στον Κάτω Χώρο του ίδιου Θεάτρου
Hotel, από την ομάδα blindspot στα 51α Δημήτρια
04.10.2016 10:41
Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Έντα Γκάμπλερ» που πραγματοποίησε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την πολυσυζητημένη performance με τίτλο «Ένα Άτομο την φορά» στην έκθεση «As One» της Μαρίνα Αμπράμοβιτς και του ΝΕΟΝ, η ομάδα blindspot theatre group επιστρέφει με το τελευταίο της πρότζεκτ, με τίτλο «HOTEL» στα 51α Δημήτρια.
Η Ιλιάδα σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού ταξιδεύει στη Βουδαπέστη
07.04.2016 15:40
Η Ιλιάδα σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, συμμετέχει στο 3ο διεθνές φεστιβάλ Madách International Theatre Meeting (MITEM) στην Βουδαπέστη.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.