Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Συναισθήματα και διαχείριση ομάδας: Ετήσιο Βιωματικό Σεμινάριο για ενηλίκους

Συναισθήματα και διαχείριση ομάδας: Ετήσιο Βιωματικό Σεμινάριο για ενηλίκους

Η εταιρεία ΧΡΟΝΟΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο 2015 ένα ετήσιο Θεατρικό και Εικαστικό Παιχνίδι με γενικό τίτλο «Συναισθήματα και διαχείριση ομάδας» με την Δέσποινα Μαραγκουδάκη.

 

Το σεμινάριο είναι αμιγώς βιωματικό και ολοκληρώνεται σε 9 τετράωρα εργαστήρια, μία Κυριακή κάθε μήνα, μέχρι τον Ιούνιο 2015.

 

Θεματικές Ενότητες

 

Οκτώβριος

«Το νησί των συναισθημάτων»

Μια ιστορία το Χόρχε Μπουκάι θα είναι η ετήσια σανίδα μας να παράγουμε συναισθήματα τόσο στα παιδιά όσο και στους παιδαγωγούς μέσα από θεατρικά παιχνίδια και εικαστικές δημιουργίες, κατάλληλες να δώσουν στον εμψυχωτή ένα πολύτιμο υλικό επεξεργασίας.

 

Νοέμβριος

« Διαφορετικά παιδιά κοινά  δάκρυα»

Μέσα από θεατρικούς συμβολικούς  αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια συγκρότησης ,εστιάζουμε στην έννοια Διαφορετικότητα και πολυπολυτισμικότητα  ανακαλύπτοντας  την πολλαπλότητα μιας τάξης- ομάδας.

 

Δεκέμβριος

«Ανακαλύπτοντας την Αγάπη και τα αδέρφια της»

Ένα εργαστήρι που έχει ως στόχο  την απελευθέρωση  και την καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων   ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδα αλλά και ατομικές δράσεις προς τον εμψυχωτή –παιδαγωγό.

 

Ιανουάριος

« Πως το μάθημα γίνεται παιχνίδι»

Παραδοσιακά παιχνίδια από όλο τον κόσμο και όχι μόνο γίνονται η αφορμή για να γίνει η μάθηση διασκέδαση. Να τροφοδοτήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε νέους τρόπους εμπέδωσης τις γνώσης.

 

Φεβρουάριος

«Κρυμμένοι φόβοι και πως τους ανακαλύπτω»

Φόβοι, Φοβίες, Φαντασιώσεις παιδιών και ενηλίκων επηρεάζουν την επικοινωνία προκαλώντας εντάσεις και συγκρούσεις. Μέσα από την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού βρίσκω τρόπους να συμφιλιωθώ με τους προσωπικούς μου φόβους και να κατανοώ τους φόβους των άλλων.

 

Μάρτιος

«Όρια  υποχρεώσεις και ευθύνες»

Ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος για να μπουν τα όρια , να κατανοηθούν οι υποχρεώσεις και να αναλάβουν τα παιδιά και οι ενήλικες τις ευθύνες τους ως προς ένα κοινό δημιουργικό στόχο; Δοκιμές και αναθεώρηση παγιωμένων θέσεων.

 

Απρίλιος

«Θυμωμένα παιδία Αγανακτισμένοι Εκπαιδευτικοί»

Η Επιθετικότητα και  ο ανεξήγητος θυμός οδηγούν πολλές φορές σε ακραίες συμπεριφορές. Θεατρικές τεχνικές και ασκήσεις υπέρβασής θα μας οδηγήσουν να  γαληνέψουμε την φουρτουνιασμένη θάλασσα των συναισθημάτων μας.

 

Μάιος

«Η Κ. Υπομονή έχασε την Υπομονή της»

Είμαι και εγώ άνθρωπος πόσο να αντέξω;

Πόσες φορές δεν έχουμε νιώσει το συναίσθημα της αγανάκτησης χάνοντας την υπομονή μας, γεμίζοντας τον εαυτό μας με αρνητικά συναισθήματα. Με βιωματικό τρόπο θα  κα θα βρούμε προσωπικά τρικ επανατροφοδότησης.  

 

Ιούνιος

«Εξωτερικό πρόγραμμα»

Το τελευταίο εργαστήριο θα   είναι σε  εξωτερικό  χώρο και το θέμα του θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της  χρόνιας.

Απονομή των βεβαιώσεων  συμμετοχής

 

Μαραγκουδάκη Δέσποινα

Ηθοποιός  - Σκηνοθέτης - Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

 

ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σχετικές ειδήσεις
Ξεκινά η Β΄ Περίοδος για τα Θεατρικά Εργαστήρια του ΚΘΒΕ
25.01.2017 14:48
Τα θεατρικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ ανοίγουν τις πόρτες τους σε νέα μέλη για την Β’ περίοδο για νήπια, παιδιά και εφήβους από 4 έως και 17 ετών.
Οι δράσεις του Δεκεμβρίου στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης
05.12.2016 13:01
Έκθεση φωτογραφίας, συναυλίες, εργαστήρια, δράσεις ανταλλαγής, μαθήματα εκμάθησης γλώσσας, ανοιχτές βραδιές για τους πολίτες και πολλές ακόμη δράσεις φιλοξενεί το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης έως την περίοδο των γιορτών.
Νέα Θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών Theater Labs
12.08.2016 16:41
Τα θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών Theater Labs, μετά το περσινό επιτυχημένο ξεκίνημά τους, έρχονται πάλι κοντά σας και ανοίγουν και φέτος τις πόρτες τους σε όλους σας.
Υποκριτική κάτω από το φως: Βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς στο Underground
28.04.2016 17:06
Ο Πολυχώρος Underground διοργανώνει ένα βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς, με τίτλο Υποκριτική κάτω από το φως.
Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Εκπαίδευση: σεμινάριο στο Θέατρο της Ημέρας
09.03.2016 14:23
Το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει ταχύρυθμο σεμινάριο με θέμα «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Εκπαίδευση», με Εισηγητή τον Παναή Κασσιανό.