Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Μεγάλη Οθόνη»

Εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Μεγάλη Οθόνη»

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, στις 9 το βράδυ, εγκαινιάζεται (ταυτόχρονα) στις αίθουσες τέχνης  «ΕΝΑ» & «KAPLANON 5» καθώς και στους θερινούς κινηματογράφους VOX, Riviera & Aθηναία, η ομαδική έκθεση «Μεγάλη Οθόνη».

 

Σε περιόδους γενικευμένης κρίσης πολλές και σημαντικές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου προσφέρουν, παρακολουθώντας τις, στιγμές ξεγνοιασιάς, ενώ τροφοδοτούν όνειρα κρυμμένα στις ψυχές των θεατών τους. Συνδέονται με στιγμές χαλάρωσης, ειδικά, όταν ο θεατής τις παρακολουθεί μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον ενός θερινού σινεμά , όπου μπορεί να ζει και τις πρώτες στιγμές μιας μεγάλης αγάπης ή μπορεί να εισπράττει για πρώτη φορά το ιδιαίτερο νόημα, που εμπεριέχει η λέξη "ψυχαγωγία".

 

29 λοιπόν σημαντικοί ζωγράφοι εκθέτουν νέα έργα τους, που αποτυπώνουν τα εναπομείναντα και μη θερινά σινεμά της Αθήνας, αλλά και σκηνές από σημαντικές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου.

 

Ανάμεσα τους ο εικαστικός Αριστείδης Χρυσανθόπουλος που παράλληλα με τη συμμετοχή του στη Biennale (ακουαρέλας) CASTRA 2015 στη Σλοβενία, συμμετέχει στην ομαδική έκθεση «Μεγάλη Οθόνη» και σημειώνει:

"Ποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν έχει χαλαρώσει, απολαμβάνοντας μια ταινία, στον καταπράσινο κήπο ενός θερινού σινεμά; Ποιος δεν έχει ωραίες αναμνήσεις από θερινά σινεμά, που σήμερα λειτουργούν ή καλύτερα προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση, που όλοι μας βιώνουμε! Το θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης είναι σίγουρα ελκυστικό για έναν εικαστικό και ιδιαίτερο, όταν πρόκειται να δώσεις τη δική σου ανάσα σε μια σκηνή ή σε σκηνές από σημαντικές Ελληνικές ταινίες. Επέλεξα δυο ταινίες ( ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ) που κατόρθωσαν να έχουν όχι μόνο καλλιτεχνική επιτυχία, αλλά και μεγάλη εμπορική επιτυχία, πέρα φυσικά από το γεγονός ότι είναι και αγαπημένες μου. Εξαιρετικοί ηθοποιοί, μοναδικές ερνηνείες και η ανθρωποκεντρική σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Τσεμπερόπουλου αποτελούν όλα μαζί και το καθένα ξεχωριστά την έμπνευση μου για τα αντίστοιχα δύο έργα μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Ιστορικό Τέχνης κα Ίριδα Κρητικού που μου έδωσε πάλι την ευκαιρία να συμμετέχω σε μια τόσο σημαντική εικαστική έκθεση."

 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Δημήτρης Αναστασίου, Ειρήνη Βογιατζή, Μάριος Βουτσινάς , Δικαία Δεσποτάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Γιώργος Καρακάσογλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Βούλα Καραμπατζάκη, Νικόλας Κληρονόμος, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Βασίλης Λιαούρης, Λίλα Μπελιβανάκη, Γεωργία Μπλιάτσου, Βιβή Παπαδημητρίου , Γεύσω Παπαδάκη, Κατερίνα Πέτρουλα, Αχιλλέας Πιστώνης, Θανάσης Ραχούτης, Γιώργος Σαλταφέρος, Νίκος Σίσκος, Μαρίνα Στελλάτου, Κατερίνα Χαδουλού, Αθηνά Χατζή, Νικόλας Χριστοφοράκης, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος & η Βιργινία Φιλιππούση.

 

Να σημειωθεί ότι παράλληλα, με το ίδιο θέμα, θα εκτεθούν φωτογραφίες καταξιωμένων φωτογράφων. Τα εγκαίνια θα γίνουν ταυτόχρονα ώστε ο επισκέπτης να παρακολουθήσει την ανάπτυξη της έκθεσης στους πέντε χώρους που θα παρουσιάζεται. Η ιδέα της έκθεσης, η διοργάνωση και η επιμέλειά της είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Νίκου Βατόπουλου, Νίκης Παπαδάκη, Πέγκυς Ρίγγα και Ίριδας Κρητικού.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου και στην διάρκειά της θα παρουσιαστούν επιμέρους δρώμενα που θα ανακοινώνονται εγκαίρως.

Σχετικές ειδήσεις
Το Ντεπό της Γκαλερί στην a.antonopoulou.art
16.12.2016 14:13
Συνδυάζοντας το Gallery Weekend 2016, τον αποχαιρετισμό του έτους και τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης "Το Ντεπό της Γκαλερί", η γκαλερί a.antonopoulou.art μας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00-19:00 στο χώρο της για τα εγκαίνια και ένα εορταστικό πάρτι.
Back to the basics: Uncanny: ομαδική έκθεση στη ENIA Gallery
15.11.2016 13:45
Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 το πρώτο μέρος της ομαδικής έκθεσης «Back to basics: Uncanny» σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε δυο μέρη.
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης A World Not Ours στη Σάμο
09.08.2016 10:46
Την Πέμπτη 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "A World Not Ours" στο Art Space Pythagorion.
Αναπάντεχα Βλέμματα: Έκθεση της Φωτογραφικής ομάδας Δήμου Αλίμου - ΘΟΠΑΑ
24.06.2016 12:48
Η Φωτογραφική ομάδα του Δήμου Αλίμου/ΘΟΠΑΑ κλείνει έντεκα χρόνια ως ομάδα και σας προσκαλεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, στις 20.00 στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με γενικό τίτλο «Αναπάντεχα Βλέμματα».