Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πέτρος Σαριδάκης για μία συναυλία με άρωμα Κρήτης στο Θησείο

Ο Πέτρος Σαριδάκης για μία συναυλία με άρωμα Κρήτης στο Θησείο

Ο Πέτρος Σαριδάκης θα μας χαρίσει μία συναυλία με άρωμα Κρήτης, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο Θησείο.

Σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους του κέντρου με θέα την Ακρόπολη, ο βιρτουόζος της κρητικής λύρας και συνθέτης Πέτρος Σαριδάκης και οι Εδικοί και Φίλοι (Χρήστος Τζελεπόπουλος, Γιάννης Πλυμάκης, Αντώνης Γερογιάννης) με προσκεκλημένη την Ευγενία Τόλη Δαμαβολίτη μας περιμένουν σε μια μοναδική βραδιά γεμάτη με το άρωμα και τη μουσική της Μεγαλονήσου.

Ο Πέτρος Σαριδάκης με μια παρέα φίλων τολμά να ξανά-παίζει ξεχασμένες μελωδίες και στίχους του παρελθόντος. Δε φοβάται να εκφραστεί , να πειραματιστεί, εκπλήσσοντας όμορφα το κοινό και βάζοντας βάσεις για μια πιο φρέσκια και συγχρόνως πηγαία τέχνη.

Με επιδράσεις από την παράδοση, η κρητική μουσική εξακολουθεί να παραμένει ζωντανή και να εμπλουτίζεται. Ο Πέτρος Σαριδάκης ακολουθεί με σεβασμό την ιστορία της μουσικής και δε φοβάται να την εντάξει σε ένα σύγχρονο ρεπερτόριο δείχνοντας ότι η παράδοση παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ.

Στη συναυλία, εκτός από κλασικούς και παραδοσιακούς κρητικούς σκοπούς, θα ακουστούν επίσης οι νέες συνθέσεις του δίσκου «Το Νάμι» που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2015, συνθέσεις από προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές και συμμετοχές με τη συνοδεία της χορευτικής ομάδας ΚΡΗΣΣΕΣ-Ειρηάννα Κλειδή και του χορευτικού συγκροτήματος του Μανώλη Οικονομάκη .

Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια συναυλία, με έντονο το στοιχείο μιας μουσικής που ανατρέχει στο παρελθόν προσεγγίζοντάς το σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών και την αισθητική της καλής και «ανεκμετάλλευτης» παραδοσιακής μουσικής από όπου και αν προέρχεται.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Πέτρος Σαριδάκης | λύρες Κρήτης
Χρήστος Τζελεπόπουλος | κοντραμπάσο
Γιάννης Πλυμάκης | λαούτο
Αντώνης Γερογιάννης | Κρουστά
Ευγενία Δαμαβολίτη Τόλη |φωνητικά

Συμμετέχουν η Χορευτική Ομάδα ΚΡΗΣΣΕΣ & και το χορευτικό συγκρότημα του Μανώλη Οικονομάκη

Σχετικές ειδήσεις
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Ο Πέτρος Σαριδάκης παρουσιάζει Το Νάμι στο Θέσις 7
16.06.2016 13:57
Με το «Νάμι» πάντα στις αποσκευές του, ο Πέτρος Σαριδάκης συνεχίζει το μουσικό ταξίδι με συνταξιδιώτες special guests, κάνοντας μια στάση στη μουσική σκηνή Θέσις 7 με προσκεκλημένη την αρπίστρια Clio K.
Ο Πέτρος Σαριδάκης ζωντανά στο Κελάρι Athenaeum
31.03.2016 13:00
Με το ολοκαίνουριο album «Το Νάμι» στις αποσκευές του, ο Πέτρος Σαριδάκης θα μας ταξιδέψει σε τόπους μουσικούς ξεκινώντας από το Κελάρι Athenaeum το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.