Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Mon Valmont

Mon Valmont
Η χορογράφος Μαρία Γοργία και η ομάδα χορού Αμάλγαμα θα βρίσκονται στο θέατρο Αλκμήνη για οχτώ μόνο παραστάσεις, με το έργο Mon Valmont που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2008.

Το Mon Valmont πραγματεύεται τις υστερικές φαντασιώσεις μιας γυναίκας που δε μπορεί να διανοηθεί τη ζωή της χωρίς την ύπαρξη του φαλλού. Ο φαλλός προσωποποιείται και συχνά παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στη δυαδική σχέση που με αυτόν τον τρόπο, μέσα στο μυαλό της, μεταβάλλεται σε παιχνίδι για τρεις. Η αντρική παρουσία πολλές φορές πολλαπλασιασμένη, σύμφωνα με τις νοητικές τις ανάγκες, είναι καθοριστική.

Το κακό και η αυτοκαταστροφή είναι διαδικασίες αφύπνισης και κλιμάκωσης της ηδονής που κάθε φορά υπόσχονται κάτι μοναδικό και ανώτερο, ένα επέκεινα ξεχείλωμα των ορίων του Εαυτού και μια ελπίδα κάθαρσης. Το μοτίβο, όμως, ανακυκλώνεται και λίγο-πολύ επαναλαμβάνεται με μόνη διαφοροποίηση την πρόοδο της ψυχοσωματικής φθοράς και το θολότερο βλέμμα στην αναγνώριση του Εαυτού στον καθρέπτη.

Η ομάδα χορού Αμάλγαμα βρίσκεται ήδη στον δωδέκατο χρόνο της δραστηριότητας της. Ιδρύθηκε το 1996 στο Λονδίνο από τη Μαρία Γοργία, χορογράφο, χορεύτρια και καθηγήτρια σύγχρονου χορού. Η ομάδα στοχεύει άμεσα στην δημιουργία έργων που βασίζονται στη συνδιαλλαγή με άλλες μορφές τέχνης και τα οποία από το 2002 κι έπειτα παρουσιάζουν έναν έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει οκτώ παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠ.ΠΟ.

Χορογραφία/ Ερμηνεία: Αποστολάτος Σταύρος, Λευτέρης Βάβουλας, Μαρία Γοργία, Αργύρης Καβίδας, Θανάσης Κουσαθανάς, Σταύρος Κώττας, Γρηγόρης Σερμπής.

Σχετικές ειδήσεις
10.11.2016 12:49
Ο μονόλογος της Λένας Κιτσοπούλου, Το πράσινό μου το φουστανάκι, ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Συγγραφέας σου Πέθανε, της Άσπας Καλλιάνη στο Θέατρο Αλκμήνη
09.11.2016 10:43
Στις αρχές του 2017, το θέατρο Αλκμήνη θα υποδεχτεί στη σκηνή του τρεις σπουδαίους χαρακτήρες της παγκόσμιας δραματουργίας υπό τις συγγραφικές και σκηνοθετικές οδηγίες της Άσπας Καλλιάνη. Ο Γιάννης Βούρος ως Γκοντό (Περιμένοντας το Γκοντό, Μπέκετ), η Ζέτα Δούκα ως Μπλανς (Λεωφορείον ο Πόθος, Ουίλιαμς) και ο Σταύρος Ζαλμάς στο ρόλο του Φιρς (Βυσσινόκηπος, Τσέχωφ) θα συναντηθούν στην ίδια σκηνή και στο ίδιο πρωτότυπο έργο.
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Η Νοσταλγός, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη
31.08.2016 16:37
«Η Νοσταλγός», το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μετά τις περσινές Sold-Out παραστάσεις επιστρέφει στο Θέατρο Αλκμήνη.
Η τελευταία σταγόνα της Τζένης Μιχαηλίδου στο θέατρο Αλκμήνη
05.04.2016 12:08
«Η τελευταία σταγόνα», το έργο της Τζένης Μιχαηλίδου βασισμένο σε αληθινά γεγονότα της ζωής της, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο Αλκμήνη την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και για λίγες μόνο παραστάσεις.