Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Πυξίδα: Μία νέα μουσική σχολή από τον Φίλιππο και τον Λευτέρη Πλιάτσικα

Πυξίδα: Μία νέα μουσική σχολή από τον Φίλιππο και τον Λευτέρη Πλιάτσικα

«Πυξίδα» ονόμασαν ο Φίλιππος και ο Λευτέρης Πλιάτσικας, τη νέα μουσική σχολή που δημιούργησαν στο κέντρο της Κηφισιάς.

Τα δύο αδέρφια με την πολυετή παρουσία στο χώρο της μουσικής αλλά και την επιτυχημένη εμπειρία του Ωδείου τους που άνοιξε τον “χορό” πριν 2 χρόνια στη Μεταμόρφωση, αποφάσισαν τη δημιουργία μιας νέου τύπου μουσικής σχολής, που στόχο έχει να βοηθήσει όλους όσοι επιθυμούν να λάβουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική, σε ένα  περιβάλλον γεμάτο καλλιτεχνικά χρώματα και μελωδίες, με καταρτισμένους καθηγητές και με μια διαφορετική φιλοσοφία από τις αντίστοιχες μουσικές σχολές.

Η Πυξίδα* βρίσκεται σε ένα πολύ κεντρικό και εύκολα  προσβάσιμο σημείο της Κηφισιάς, απένταντι από το τέρμα των λεωφορείων και ελάχιστα λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό του ΗΣΑΠ. Ερχεται να καλύψει ένα κενό στο χώρο των μουσικών σχολών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η κοντική της  απόσταση από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο την κάνει ελκυστική και για μαθητές από άλλα μέρη της Αθήνας.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, οι μαθητές μπορούν να διδαχθούν όλα τα μουσικά όργανα , ανώτερα θεωρητικά ,καθώς και τμήματα με κλασική, παραδοσιακή Rock και Metal μουσική. Στην Πυξίδα θα διδάσκουν έμπειροι καθηγητές, ενώ θα υπάρχουν και παρουσίες γνωστών καλλιτεχνών – έκπληξη, που θα κάνουν συχνά κύκλους μαθημάτων και σεμινάρια πάνω στο τραγούδι και τη σύνθεση .

Εντός του χώρου θα λειτουργήσει κι ένα café που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει όλους όσοι έχουν ανάγκη για καλή μουσική σε έναν εξαιρετικής αισθητικής χώρο, ο οποίος προβλέπεται χάρη στην πολυμορφικότητα του, να μετατρέπεται πολύ συχνά σε μουσική σκηνή που θα φιλοξενεί τόσο τους μαθητές της σχολής, όσο και σημαντικές μουσικές προτάσεις με live επώνυμων καλλιτεχνών! Ετσι ο στόχος είναι οι μαθητές της σχολής να μην παίρνουν μόνο τις γνώσεις μέσα απο τα μαθήματα αλλά να αντιλαμβάνονται και πως αυτές μεταφέρονται στην πράξη!

Στο τέλος μάλιστα κάθε χρονιάς μέσω ενός διαγωνισμού ο νικητής θα κυκλοφορεί ψηφιακά την δουλειά του μέσω δισκογραφικής εταιρείας που συνεργάζεται με την σχολή!

*H ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΥΞΙΔΑ είναι αναγνωρισμένη απο το κράτος.

Σε συνεργασία με το ελληνικό κέντρο Rockschool και TRINITY Guildhall οι φοιτητές μπορούν να δίνουν εξετάσεις για πτυχία και διπλώματα από τη σχολή, αναγνωρισμένες από το αγγλικό πανεπιστήμιο. Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Θοδωρής Καλαντζάκος.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Ιάννης Ξενάκης: Μουσική | Αρχιτεκτονική, μια ημερίδα και μια συναυλία στο Μέγαρο
11.04.2016 12:28
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, σε συνεργασία με το Megaron Plus, την ημερίδα ΙΑΝNΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.