Το Θέατρο Μεταξουργείο ολοκληρώνει τις παραστάσεις του έργου της Κατερίνας Μάτσα ,Η περίπτωση Ευρυδίκη, την Τρίτη 27 Ιανουαρίου. Μια παράσταση που αποτελεί πραγματικό ντοκουμέντο καθώς πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού που βίωσε τον σκληρό κόσμο των ναρκωτικών.

Η περίπτωση Ευρυδίκη είναι η ιστορία ενός κοριτσιού που περιπλανήθηκε στον κόσμο των ναρκωτικών για 10 χρόνια, βίωσε την οδύνη σε όλες τις εκφάνσεις της και κατάφερε μέσα από τη θεραπεία της να βγει σώα και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

Η ζωή της κι ο αγώνας της παρουσιάζονται μέσα από τα δικά της κείμενα που απευθύνει στη θεραπεύτρια της στο 18 άνω, Κατερίνα Μάτσα και που τα γράφει θέλοντας να εκφράσει όλη τη τρομακτική ένταση που υπάρχει μέσα της, να κατανοήσει τη λειτουργία της και ταυτόχρονα να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας με τον εξωτερικό κόσμο. Μέσα από τα γράμματα της βλέπουμε την απουσία, το κενό, αλλά και την προσδοκία της παρουσίας και της πληρότητας.

Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στα έγκατα μιας ψυχής που διαλέγει τελικά τη ρήξη, διαλέγει τη ζωή και την ελευθερία σε κάθε είδους υποταγή και αντίθετα με τον αρχαίο μύθο της Ευρυδίκης βγαίνει τελικά στο φως.

Παίζουν :Σοφία Γεωργοβασίλη, Μαρία Λιβαδάρου, Μάγια Μοσχανδρέου, Γιούλη Τασίου
Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου