Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το Θέατρο στο ΒΜΦ: 4 μοναδικές θεατρικές παραστάσεις για σχολικές ομάδες


Το Θέατρο στο ΒΜΦ: 4 μοναδικές θεατρικές παραστάσεις για σχολικές ομάδες


Φέτος, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου εντάσσει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Το Θέατρο στο ΒΜΦ».

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-16, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 4 μοναδικές θεατρικές παραστάσεις που εμπνεύστηκαν από τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, το παλαιό εργοστάσιο, τις συνθήκες εργασίας και τη ζωή στην περιοχή του Γκαζιού.

Καλλιτέχνες και θεατρικές ομάδες έγραψαν συνολικά 49 μονολόγους και 34 παραμύθια με αφορμή το εργοστάσιο φωταερίου, τις εικόνες και τις μυρωδιές του, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 και 2015 αντίστοιχα. Επιτροπή αξιολόγησης επέλεξε τα καλύτερα κείμενα, τα οποία ανέβηκαν ως θεατρικές παραστάσεις στο χώρο των Παλαιών Φούρνων, την πηγή έμπνευσης και το φυσικό σκηνικό τους.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζει φέτος 2 από τους θεατρικούς μονολόγους και 2 από τα παραμύθια που διακρίθηκαν και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό τις προηγούμενες χρονιές, προσαρμοσμένα πλέον στις ανάγκες του μαθητικού κοινού: «Η Μαρίκα στο Γκάζι», «Στην αλλαγή του χρόνου», «Μια πόλη στο σκοτάδι» και «Το Γκαζάκι και οι 12 Γυαλιστεροί Βόλοι».


Αναλυτικά:

«Η Μαρίκα στο Γκάζι»

Κείμενο & σκηνοθεσία: Έφη Λάνταβου

Ερμηνεία: Χριστίνα Μανώλη

Οι θεατές γνωρίζουν το παλαιό εργοστάσιο και τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, με ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τα μάτια της πληθωρικής Μαρίκας, κατοίκου της περιοχής του Γκαζιού!

Απευθύνεται σε:

Ομάδες παιδιών 15-18 ετών
 
Ημερομηνίες:
Πέμπτη 29 & Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
Πέμπτη 5 & Παρασκευή 6 Νοεμβρίου
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου


«Στην αλλαγή του χρόνου»

Κείμενο: Αδαμαντία Ξηρίδου

Σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου
Ερμηνεία: Νίκος Παναγιωτίδης

Το εργοστάσιο φωταερίου, η ελληνική κοινωνία του 19ου αιώνα, η ιστορία και η ατμόσφαιρα της εποχής ζωντανεύουν στα μάτια του θεατή μέσα από τα λόγια και τις εμπειρίες ενός παλαιού εργαζόμενου.

Απευθύνεται σε:
Ομάδες παιδιών 13-18 ετών

Ημερομηνίες:
Τρίτη 13 Οκτωβρίου
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου
Πέμπτη 5 & Παρασκευή 6 Νοεμβρίου
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου


«Μία πόλη στο σκοτάδι»

Κείμενο: Χρίστος Χριστόπουλος

Σκηνοθεσία & Ερμηνεία: Θεατρική ομάδα «Δον Κιχώτες»

Θέλεις να συμμετάσχεις στην εξιχνίαση του μυστηρίου που προσπαθεί να λύσει ο ντετέκτιβ Φώτης Μαυρίδης;  Μια τρελή κωμωδία για το φωταέριο με το πιο απροσδόκητο φινάλε!

Απευθύνεται σε:
Ομάδες παιδιών 6-12 ετών

Ημερομηνίες:
Τετάρτη 14 & Πέμπτη 15 Οκτωβρίου
Τρίτη 20 Οκτωβρίου
Πέμπτη 29 & Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
Πέμπτη 12 & Παρασκευή 13 Νοεμβρίου


«Το Γκαζάκι και οι 12 γυαλιστεροί βόλοι»

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Φιλιώ Λαζανά

Ερμηνεία: Θεατρική ομάδα «Ρακούν»

Θέλεις να γνωρίσεις το μικρό Γκαζάκι; Να συμμετάσχεις στις περιπέτειες του; Μία διαδραστική θεατρική παράσταση που παρουσιάζει την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου ενώ παράλληλα πραγματεύεται θέματα όπως η ζωή και οι ανθρώπινες σχέσεις.

Απευθύνεται σε:
Ομάδες παιδιών 6-12 ετών

Ημερομηνίες:
Τετάρτη 7 & Πέμπτη 8 Οκτωβρίου
Τρίτη 13 Οκτωβρίου
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου
Τρίτη 10 & Τετάρτη 11 Νοεμβρίου
Τετάρτη 18 Νοεμβρίου


Διάρκεια παραστάσεων: 60 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
10 θεατρικές παραστάσεις για παιδιά (και όχι μόνο)
07.10.2016 17:02
Θέλετε να πάτε θέατρο με τα παιδιά σας αλλά δεν ξέρετε τι να επιλέξετε από την πληθώρα και την ποικιλία των θεαμάτων που πλημμυρίζουν σιγά- σιγά τις παιδικές σκηνές της Αθήνας; Εμείς, ξεχωρίσαμε δέκα άκρως ενδιαφέρουσες, εκπαιδευτικές, διαδραστικές, διασκεδαστικές ή παραμυθένιες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά κάθε ηλικίας (αλλά και μεγάλους) που ανοίγουν αυλαία στις 8 & 9 Οκτωβρίου, και σας τις προτείνουμε!
Η Ομάδα των Πέντε Εποχών με νέες θεατρικές δημιουργίες!
06.10.2016 10:58
Η Ομάδα των Πέντε Εποχών" πάντα με οδηγό της το θεατρικό παιχνίδι και το ποιοτικό θέαμα σας προσκαλεί και για αυτή την σχολική χρονιά να γίνετε συνταξιδιώτες στην μαγεία, την γνώση και το όνειρο, παρουσιάζοντας 2 διαδραστικές παραστάσεις και μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Θέατρο 104 ή στο σχολείο σας!
Ο Τριγωνοψαρούλης κολυμπάει ξανά στη Θεσσαλονίκη για δύο μοναδικές παραστάσεις
19.09.2016 11:49
Ο Τριγωνοψαρούλης μετά τη επιτυχημένη του περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για δυο τελευταίες μοναδικές παραστάσεις την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη και την Κυριακή 2 Οκτώβρη 2016 στο Θεάτρο Κολοσσαίον.
Μαθαίνοντας μέσω της Τέχνης στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
16.09.2016 13:34
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης παρουσιάζει το πρόγραμμα των δράσεων του τη περίοδο 2016-2017, που περιλαμβάνει εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 2,5-14 ετών!
Παίζουμε με τις επιστήμες!: Τριήμερο Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
21.03.2016 17:07
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου υποδέχεται το φετινό Athens Science Festival με ένα τριήμερο εκπαιδευτικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους αφιερωμένο στις επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, από την Παρασκευή 1 ως και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.