Προβολές με ελεύθερη είσοδο ετοιμάζει ο Πολυχώρος «Χυτήριο» στην πανέμορφη αυλή του για τις 8, 9 και 12 Σεπτεμβρίου 2015.

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Προβολή στις 21:00.

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ

Η ταινία Ποιός Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; (Αγγλ. Who’s Afraid of Virginia Woolf?) είναι δράμα παραγωγής 1966, σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς.

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Σάντι Ντένις και Τζορτζ Σίγκαλ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι, το οποίο διασκεύασε για τη μεγάλη οθόνη ο Έρνεστ Λέμαν. Η ταινία έλαβε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και αποτελεί την μοναδική ταινία μέχρι σήμερα που έλαβε υποψηφιότητες για τις κυριότερες κατηγορίες στην ιστορία του θεσμού. Και οι τέσσερις πρωταγωνιστές της ταινίας προτάθηκαν για Όσκαρ, ο καθένας στην αντίστοιχη κατηγορία με τα Όσκαρ Ερμηνείας. Βραβεύτηκε τελικά με 5 βραβεία Όσκαρ, χαρίζοντας στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ το δεύτερό της Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου (είχε κερδίσει το πρώτο της για την ταινία του 1960 Ζήσαμε στην Αμαρτία (BUtterfield 8).

Το 2008 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε την ταινία στην 67η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Προβολή στις 21:00

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ

Πρωταγωνιστούν: Πολύ Νιούμαν, Τζεραλντίν Πέιτζ, Σίρλεϊ Νάιτ

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Μπρουκς

1962, διάρκεια: 120΄

Τέσσερα χρόνια μετά την «Λυσσασμένη Γάτα» ο Brooks ξαναδιασκευάζει άλλο ένα θεατρικό έργο του Τένσι Ουίλλιαμς για τη μεγάλη οθόνη και χρησιμοποιεί  και πάλι τον Newman ως πρωταγωνιστή.

«Το Γλυκό πουλί της νιότης» αφορά στη ματαιοδοξία του ανθρώπου για δόξα, χρήμα, εξουσία. Ο Newman χρησιμοποιεί το κορμί του για να ανέβει στο χολιγουντιανό στερέωμα. Αυτή, ξεπεσμένη σταρ, καταναλώνει τόνους βότκας για να ξεχάσει το παρόν.

Επιστρέφοντας στην γενέτειρά του για να κερδίσει την παλιά του αγαπημένη έχει να αντιμετωπίσει τον αυταρχικό πατέρα της καλής του, ισχυρό μέλος της κοινωνίας,  ο οποίος έχοντας ήδη διώξει μια φορά από την πόλη προσπαθεί να ξανακάνει το ίδιο.

Μια ταινία ερμηνειών με τον πατέρα  Ed Begley να ξεχωρίζει λόγω κακίας και τελικά να κερδίζει το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου. Δυνατή ταινία, πιστή στο αυθεντικό κείμενο, με αρκετή κίνηση της κάμερας και πολλά διαφορετικά πλάνα στους εσωτερικούς χώρους ώστε να εξαφανιστεί η θεατρική καταγωγή του έργου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Προβολή στις 20:30.

ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ  (YOU CAN’T TAKE IT WITH YOU)

Παραγωγή 1938

Σκηνοθεσία: Frank Capra

Ηθοποιοί: Jean Arthur, Lionel Barrymore, James Stewart, Edward Arnold, Ann Miller, κ.ά.

Η διασκεδαστική και πανέξυπνη ρομαντική κομεντί από τον μαέστρο σκηνοθέτη του είδους, Φρανκ Κάπρα, που σκηνοθετεί υποδειγματικά ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών με επικεφαλής τον Τζέιμς Στιούαρτ.

Έλαβε Όσκαρ  Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας και άλλες πέντε υποψηφιότητες για Β’ Γυναικείο ρόλο, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ήχου και Σεναρίου.