Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ο Δρόμος του Δημιουργού: Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για Ενήλικες στο Shantom

Ο Δρόμος του Δημιουργού: Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για Ενήλικες στο Shantom

Το Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες "Ο Δρόμος του Δημιουργού" ξεκινάει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Τεχνών SHANTOM, με την Ια Χρυσανθοπούλου.

 

Κάποτε, κάποιος είπε... “Για να παίξεις καλά το “ρόλο” σου πρέπει να μπορείς να απαντήσεις στις ερωτήσεις: Ποιός είμαι; Πού είμαι; Τι θέλω;”.

 

Ο “Δρόμος του Δημιουργού” είναι ένα ομαδικό παιχνίδι ανακάλυψης  και απελευθέρωσης της δημιουργικότητας που ο καθένας από εμάς κατέχει. Είναι μια ομαδική δράση η οποία έχει βάση το θεατρικό παιχνίδι και περιλαμβάνει πολλαπλές τεχνικές όπως: κινητικό, φωνητικό και θεατρικό αυτοσχεδιασμό, ζωγραφική, δημιουργική χρήση αντικειμένων, επεξεργασία κειμένων κ.α. Μπορεί να χαρακτηρισθεί απλά σαν μία περιπλάνηση των παικτών μέσα σε ένα περιβάλλον ροής, χαράς, αρμονίας, εμπιστοσύνης, σεβασμού, αλήθειας, αλλά μπορεί να αποτελέσει και μια έντονη εμπειρία απελευθέρωσης. Συνδυάζει πραγματισμό και φαντασία. Ανοίγει δρόμο πέρα από τα περιοριστικά πρότυπα προσφέροντας ζωή και ζωτικότητα. Έχει σκοπό μέσα από τη διαδικασία αφέματος, χαράς και άλλων “παιχνιδιών” συνειδητότητας να οδηγήσει τους παίκτες να έρθουν σε επαφή με τις κρυμμένες και ξεχασμένες δυνατότητες και ποιότητές τους, έτσι ώστε να επανασυνδεθούν με αυτές. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας καλύτερης σχέσης πρώτα με τον εαυτό τους και στην συνέχεια με το περιβάλλον τους.

 

“Η Τέχνη του να είσαι Άνθρωπος και να γίνεσαι Άνθρωπος, όσο πιο πλήρες μπορεί να είναι αυτό”.

 

Συντονισμός ομάδας: Ια Χρυσανθοπούλου Hθοποιός – Εμψυχώτρια

 

Ια Χρυσανθοπούλου

 

Σπουδές:

- Τριετής κύκλος σπουδών εσωτέρας Θεραπευτικής (1999-2002) και τριετής κύκλος σπουδών εσωτερικής Ψυχολογίας (2008-2011).

- Απόφοιτος τριετούς Σχολής Θεατρικού Παιχνιδιού του “Θεάτρου της Ημέρας” του Λάκη Κουρετζή (2005). 

- Τριετής κύκλος σεμιναρίων Θεατρικού Παιχνιδιού. “Παιδίων Δράσεις” (2004-2007). 

- Σεμινάρια Φωνητικής Αγωγής με τον Ulrik Bafrod (Roy Hart Theatre) (2005- 2011).

- Χοροθεραπεία με την Λήδα Σάνταλα (από το 2007).  

- Διετής κύκλος σπουδών expressive therapy με τον Αvi Goran-Bar (2011-2013).

- Παρακολούθηση σεμιναρίων Art Therapy (2011-2013)

 

Επαγγελματική Εμπειρία:

- Εμψυχώτρια σε εβδομαδιαία βάση σε ομάδες θεατρικού παιχνιδιού, στο Θέατρο της Ημέρας, στο Παιδίων Δράσεις και στην Παιδική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου. 

- Εμψυχώτρια στις παραστάσεις: “Τα γενέθλια του φεγγαριού” και “Η κόρη του Ήλιου”, “Οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας”, “Ο χρόνος είναι παιδί πού παίζει”.

- Από το 2012, λειτουργεί ως εμψυχώτρια σε ομάδες ενηλίκων με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την ανάδειξη του εσωτερικού καλλιτέχνη και την επαφή με τον αληθινό εαυτό.

Σχετικές ειδήσεις
Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση: Σεμινάριο με τον Τάσο Καρακύκλα στο Επί Κολωνώ
10.10.2016 11:06
Το Θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζουν ένα σεμινάριο για την Τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση, στο οποίο ο Τάσος Κατρακύλας θα διδάξει “Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων”.
Θεατρικό Εργαστήρι για Ενήλικες για 8η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
09.09.2016 16:37
Για όγδοη χρονιά, ξεκινάει στο Studio Μαυρομιχάλη, το Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Φώτη Μακρή, της χορογράφου και ηθοποιού Στέλλας Κρούσκα, της ηθοποιού Κλεοπάτρας Τολόγκου και του ηθοποιού και σκηνογράφου, Διονύση Μανουσάκη.
Έναρξη λειτουργίας για το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο
26.07.2016 16:50
Η Νάξος τιμά μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών και σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνεται η έναρξη της λειτουργίας του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Προστασία και ανάδειξη του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικού Μουσείου
17.02.2016 14:37
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναγνωρίζοντας τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται το σπουδαίο αρχείο και τα εκθέματα του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικού Μουσείου, έχει έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να βρεθεί άμεση λύση.
Σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού, με τη Δέσποινα Αναστάσογλου και την Ειρήνη Γκαρανέ στο ΚΕΤ
26.01.2016 13:15
Η ομάδα Elephas tiliensis, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, πραγματοποιεί έναν δεύτερο εργαστηριακό κύκλο εκπαιδευτικού δράματος για εφήβους. Τα σεμινάρια συντονίζουν η Δέσποινα Αναστάσογλου και η Ειρήνη Γκαρανέ.