Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Παιδική Ηλικία και Θρησκευτικά - Έλενα Μαυρομούστακου

Παιδική Ηλικία και Θρησκευτικά - Έλενα Μαυρομούστακου

Από τις εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορεί το βιβλίο «Παιδική Ηλικία και Θρησκευτικά» της Έλενας Μαυρομούστακου.

 

Ένα βιβλίο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κοινωνιολόγους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ζητήματα της παιδικής ηλικίας αλλά και κατηχητές και γονείς με ιδιαίτερες ευαισθησίες στην θρησκευτική διαπαιδαγώγηση του παιδιού.

 

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η έννοια της παιδικής ηλικίας σύμφωνα με την επιστήμη της Κοινωνιολογίας. Γίνεται αναφορά στα δικαιώματα του παιδιού, τα ψυχοπαιδαγωγικά χαρακτηριστικά της παιδικής ηλικίας, την παιδική ηλικία των Ισραηλιτών και την αντίληψη του Ιησού για την παιδική ηλικία στην ευρεία της διάσταση. Ακόμα, γίνεται λόγος για το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (Α.Π.Σ.) των Θρησκευτικών περασμένων ετών αλλά και το σύγχρονο Α.Π.Σ. των Θρησκευτικών καθώς και στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) των Θρησκευτικών.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα που έχει γίνει στα σύγχρονα σχολικά εγχειρίδια όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου με σκοπό τη δημιουργία του πορτραίτου του παιδιού και την άντληση πληροφοριών σχετικά με τη σχέση του παιδιού με την οικογένεια, την κοινωνία, την Εκκλησία, τους συνανθρώπους του και το Θεό. Τελικά, ποιο παιδί έχουν ως πρότυπο οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου;

Σχετικές ειδήσεις
Η υπέροχη φίλη μου - Έλενα Φερράντε
22.08.2016 12:07
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Η υπέροχη φίλη μου της Έλενα Φερράντε σε μετάφραση Δήμητρας Δότση.
Φίλμπυ – Πορτραίτο του κατασκόπου σε νεαρά ηλικία - Robert Littell
29.07.2016 10:23
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΓΡΑ το βιβλίο Φίλμπυ – Πορτραίτο του κατασκόπου σε νεαρά ηλικία του Robert Littell.
Saint Tennessee Williams on Stage - Ανθούλλης Δημοσθένους
13.07.2016 09:57
Από την Κάπα Εκδοτική κυκλοφορεί η έκδοση Saint Tennessee Williams on Stage που αποτελεί μια σύνοψη των πορισμάτων της έρευνας του Ανθούλλη Δημοσθένους γύρω από τη μεταφυσική και τα θρησκευτικά σύμβολα στο έργο του θεατρικού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς.
Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική Γωνιά στη 13η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
04.05.2016 16:44
Με βασική προτεραιότητα, από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά, τους εφήβους και τους εκπαιδευτικούς, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης οργανώνει κάθε χρόνο πολλαπλές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τόσο τις αφηγηματικές, διαδραστικές και εν γένει ευρηματικές παρουσιάσεις της τρέχουσας παραγωγής βιβλίων, όσο και την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την κοινωνική και σχολική ζωή όλων των συντελεστών της Εκπαίδευσης, αλλά και τους γονείς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Παιδική, η Εφηβική και η Εκπαιδευτική Γωνιά αποτελούν ίσως τους πλέον δυναμικούς πόλους έλξης των επισκεπτών της Έκθεσης.
 Όχι εγώ: Ο ναζισμός μέσα από τα μάτια ενός παιδιού - Joachim Fest
11.01.2016 11:02
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Joachim Fest Όχι εγώ: Ο ναζισμός μέσα από τα μάτια ενός παιδιού σε μετάφραση της Αλεξάνδρας Παύλου.