Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Παιδική Ηλικία και Θρησκευτικά - Έλενα Μαυρομούστακου

Παιδική Ηλικία και Θρησκευτικά - Έλενα Μαυρομούστακου

Από τις εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορεί το βιβλίο «Παιδική Ηλικία και Θρησκευτικά» της Έλενας Μαυρομούστακου.

 

Ένα βιβλίο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κοινωνιολόγους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ζητήματα της παιδικής ηλικίας αλλά και κατηχητές και γονείς με ιδιαίτερες ευαισθησίες στην θρησκευτική διαπαιδαγώγηση του παιδιού.

 

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η έννοια της παιδικής ηλικίας σύμφωνα με την επιστήμη της Κοινωνιολογίας. Γίνεται αναφορά στα δικαιώματα του παιδιού, τα ψυχοπαιδαγωγικά χαρακτηριστικά της παιδικής ηλικίας, την παιδική ηλικία των Ισραηλιτών και την αντίληψη του Ιησού για την παιδική ηλικία στην ευρεία της διάσταση. Ακόμα, γίνεται λόγος για το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (Α.Π.Σ.) των Θρησκευτικών περασμένων ετών αλλά και το σύγχρονο Α.Π.Σ. των Θρησκευτικών καθώς και στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) των Θρησκευτικών.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα που έχει γίνει στα σύγχρονα σχολικά εγχειρίδια όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου με σκοπό τη δημιουργία του πορτραίτου του παιδιού και την άντληση πληροφοριών σχετικά με τη σχέση του παιδιού με την οικογένεια, την κοινωνία, την Εκκλησία, τους συνανθρώπους του και το Θεό. Τελικά, ποιο παιδί έχουν ως πρότυπο οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου;

Σχετικές ειδήσεις
17.01.2017 12:15
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο Ιανός σας προσκαλούν σε μια μεγάλη γιορτή με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου Η ώρα του παιδιού της Αντιγόνης Μεταξά (Θεία Λένα) το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017.
 Διημερίδα με θέμα
08.11.2016 11:19
H International Winnicott Association (ελληνική ομάδα), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης, με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του Patrick Guyomard Για την παιδική σεξουαλικότητα, σας προσκαλούν σε διημερίδα με θέμα Παιδική Σεξουαλικότητα στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2016 με τον Patrick Guyomard ψυχαναλυτή, μέλος της Εταιρείας Φροϋδικής Ψυχανάλυσης, SPF.
Η υπέροχη φίλη μου - Έλενα Φερράντε
22.08.2016 12:07
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Η υπέροχη φίλη μου της Έλενα Φερράντε σε μετάφραση Δήμητρας Δότση.
Saint Tennessee Williams on Stage - Ανθούλλης Δημοσθένους
13.07.2016 09:57
Από την Κάπα Εκδοτική κυκλοφορεί η έκδοση Saint Tennessee Williams on Stage που αποτελεί μια σύνοψη των πορισμάτων της έρευνας του Ανθούλλη Δημοσθένους γύρω από τη μεταφυσική και τα θρησκευτικά σύμβολα στο έργο του θεατρικού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς.
Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική Γωνιά στη 13η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
04.05.2016 16:44
Με βασική προτεραιότητα, από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά, τους εφήβους και τους εκπαιδευτικούς, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης οργανώνει κάθε χρόνο πολλαπλές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τόσο τις αφηγηματικές, διαδραστικές και εν γένει ευρηματικές παρουσιάσεις της τρέχουσας παραγωγής βιβλίων, όσο και την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την κοινωνική και σχολική ζωή όλων των συντελεστών της Εκπαίδευσης, αλλά και τους γονείς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Παιδική, η Εφηβική και η Εκπαιδευτική Γωνιά αποτελούν ίσως τους πλέον δυναμικούς πόλους έλξης των επισκεπτών της Έκθεσης.