Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Παραμυθ…issimo!

Παραμυθ…issimo!
Ένα καινούριο έργο βασισμένο σε λαϊκά παραμύθια της Ιταλίας ορισμένα από όσα ενέπνευσαν και την πέννα του μεγάλου συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο, θα παρουσιάσουν η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος , στο θέατρο Πόρτα.

Το έργο που απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών. Πρόκειται για ιστορίες δροσερές, ανάλαφρες και αισιόδοξες. που αποδεικνύουν με σπιρτάδα και χιούμορ ότι, όταν κάποιος θέλει και μπορεί τα βγάζει πέρα με τις μεγαλύτερες δυσκολίες : όπως ένας φτωχός γιδοβοσκός που γίνεται βασιλιάς, μια άπειρη κοπέλα που καταφέρνει να σταματήσει έναν πόλεμο ή ένα άλλο κορίτσι που διασχίζει ολομόναχο στεριές και θάλασσες για να γλυτώσει από τη μοίρα της, και άλλα πολλά…

Η παράσταση είναι μια κεφάτη θεατρική φαντασμαγορία με μεταμφιεσμένες πριγκίπισσες και μεταμορφωμένους πρίγκιπες, με φλύαρους παπαγάλους και χήνες που τραγουδούν, με γενναίους ιππότες και παράξενους μάγους και βασίλισσες που φτιάχνουν πίτσες. Με ξύλινα φορέματα που περπατούν πάνω στη θάλασσα κι άλλα στο χρώμα του νερού και του αέρα που έχουν επάνω τους, όλα τ\' αστέρια τ\' ουρανού.

Κι όλοι αυτοί διασταυρώνονται σε παλάτια, φυλακές, κοτέτσια και κουζίνες. Παίρνουν μέρος σε κονταρομαχίες, τρώνε μακαρονάδες, χορεύουν σαν τρελοί και τραγουδάνε τους καημούς τους.

Ήρωες και ιστορίες από την πλούσια παράδοση της γειτονικής χώρας που ταύτισε, όσο καμιά άλλη τον πολιτισμό της με την χαρά της ζωής . Ένα θέαμα ανάλαφρο, γλυκό και δροσερό σαν…ιταλικό παγωτό!

Παίζουν οι ηθοποιοί : Ηλιάνα Γαϊτάνη, Τώνια Γελεκλίδου, Γιάννης Κουκουράκης, Δάφνη Μαρκάκη, Χρίστος Νικολάου , Τατιάνα Πίττα, Σαράντης Μιχάλης, Στέλιος Χλιαράς.

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ Vs Τέλμα στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις»
26.01.2017 12:52
Το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare πρόκειται να παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.
Βέρθερος, βασισμένο στα
06.10.2016 16:36
Το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει την παράσταση "Βέρθερος", ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.
Προσφορά εισιτηρίων «3 ευρώ» στο Θέατρο Τέχνης!
28.09.2016 13:45
Μετατίθεται για τις 3 Οκτωβρίου και ώρα 16.00 η προσφορά εισιτηρίων στην τιμή των 3 ευρώ που είχε αναγγελθεί από το Θέατρο Τέχνης για τις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς η «Φωνή της Ελλάδας» την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Studio C της ΕΡΤ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση βράβευσης των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν για τη συνεισφορά τους στη δημιουργία της εκπομπής με τίτλο «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας». (Η εκπομπή μεταδίδεται μέσα από τις ραδιοσυχνότητες της «Φωνής της Ελλάδας», του ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες του εξωτερικού, με στόχο τη βελτίωση της κατανόησης της ελληνικής γλώσσας στους Έλληνες της διασποράς και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους.)
Βρώμικα Παραμύθια από την ομάδα Άπειρον στο 104
05.08.2016 15:12
Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 θα παρουσιάζεται στο θέατρο 104 το έργο Βρώμικα Παραμύθια σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα.
Το
18.05.2016 12:20
Η Φένια Αποστόλου συνεχίζει την καλλιτεχνική πορεία της στο εξωτερικό με την ομάδα της Χοροθέατρο Λυδία Λίθος και το «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski που θα παρουσιαστεί στις 26 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο του TACT International Theatre Festival στο Teatro Stabile Sloveno στην Τεργέστη της Ιταλίας.