Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τα Παιδιά του Εμφυλίου, του Διονύση Γρηγοράτου στο 39o Montreal World Film Festival

Τα Παιδιά του Εμφυλίου, του Διονύση Γρηγοράτου στο 39o Montreal World Film Festival

Τα “Παιδιά του Εμφυλίου” ταξίδεψαν στο Μόντρεαλ και συγκεκριμένα σε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

 

Ο λόγος για το 39o Montreal World Film Festival, το οποίο διαρκεί μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2015, και στο οποίο η ταινία του Διονύση Γρηγοράτου FILS DE GRÈCE - Τα Παιδιά του Εμφυλίου επιλέχθηκε και εν τέλει προβλήθηκε την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για το άνοιγμά της στον ευρύτερο κινηματογραφικό χώρο.

 

Πρωταγωνιστούν:

Τζένη ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πέτρος ΓΙΑΣΕΜΗΣ

και πρόσωπα που έχουν βιώσει τα γεγονότα:

Ολυμπία ΓΕΛΟΔΑΡΗ

Γιώργος ΠΑΖΙΟΣ

Σενάριο – Σκηνοθεσία

Διονύσης ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΣ

Παραγωγή

Κωνσταντίνος ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΣ

 

Σύνοψη

 

Η ΕΡ'ΜΗ, πολιτική πρόσφυγας 3ης γενιάς, επηρεασμένη λόγω DNA από το αγωνιστικό παρελθόν του τόπου αλλά και από τον εργασιακό της χώρο - όπου εξειδικεύεται σε συνθέσεις αρχειακού υλικού και σύγχρονες Κινηματογραφικές λήψεις και Comics - περνάει και στη πράξη έπειτα από ένα αναπάντεχο αλλά και αναμενόμενο συμβάν: Την απόπειρα της ΓΙΑΓΙΑΣ της να ξαναπαίξει ως παιδί, σκαρφαλώνοντας σε ... κούνια Παιδικής Χαράς!!!

 

Ανασυνθέτει με τη βοήθεια δύο bloggers και ενός εξεγερμένου αλλά και συνειδητοποιημένου νεαρού - ονόματι ΣΥΜΒΑΤΟΣ - την ιστορία της ΓΙΑΓΙΑΣ και τριών άλλων ΠΑΙΔΙΩΝ που είχαν πρωταγωνιστήσει σε ένα απωθημένο γεγονός του Εμφυλίου Πολέμου: Το λεγόμενο - και συσκοτισμένο από την προπαγάνδα - "Παιδομάζωμα", προσεγγίζοντας την αλήθεια.

Σχετικές ειδήσεις
Akmi Film Festival στον Κινηματογράφο Τριανόν
27.09.2016 11:17
Το ΑΚΜΙ FILM FESTIVAL έρχεται στον Κινηματογράφο Τριανόν. Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου πρόκειται να προβληθούν οι κινηματογραφικές ταινίες των σπουδαστών του Α’ έτους ενώ την Τετάρτη στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, θα προβληθούν τα κινηματογραφικά έργα των σπουδαστών του Β’ έτους.
3o Taratsa International Film Festival: Όλα όσα θα δείτε στο φετινό φεστιβάλ!
22.08.2016 12:24
Ο Αύγουστος, ο τρίτος και θερμότερος μήνας του καλοκαιριού, φέρνει το τρίτο και πιο δυναμικό Taratsa International Film Festival!
Το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει με το Amadeus στην Αίγινα
16.08.2016 17:13
Επίσημη πρώτη του Athens Open Air Film Festival στα νησιά υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής!
6ο Athens Open Air Film Festival: Φιλιά εις τα παιδιά, του Βασίλη Λουλέ στον πεζόδρομο της Ερμού
06.07.2016 15:13
Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στον πεζόδρομο της Ερμού, θα γίνει η προβολή της ταινίας Φιλιά εις τα παιδιά, του Βασίλη Λουλέ, στα πλαίσια του 6ου Athens Open Air Film Festival.
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Οι ταινίες Έναρξης και Λήξης
10.05.2016 12:05
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Tαινιών Tρόμου, Horrorant Film Festival είναι εδώ για 3η συνεχή χρονιά και μας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, πολλές εκπλήξεις και ... τρόμο!