Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της έκθεσης Λόγος VI: Το τηλεγράφημα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της έκθεσης Λόγος VI: Το τηλεγράφημα

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, θα υλοποιήσει την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου (11.00-12.30) εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 6- 12 ετών στην έκθεση ΛΟΓΟΣ VI: ΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ που παρουσιάζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Με αφορμή τα αυθεντικά (vintage) τηλεγραφήματα του Μιχάλη Τσιπίδη που δωρήθηκαν στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και τις σύγχρονες φωτογραφίες του Σπύρου Στάβερη που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ανάθεσης του ΜΦΘ και παρουσιάζονται στην έκθεση, γονείς και παιδιά θα διερευνήσουμε τη σχέση λόγου και εικόνας επινοώντας ιστορίες και δημιουργώντας τα δικά μας τηλεγραφήματα.

Τα παιδιά, με τη βοήθεια των γονιών τους, θα ανακαλύψουν τα εκθέματα της έκθεσης και θα μάθουν τι ήταν το τηλεγράφημα και το τηλεγραφικό σύστημα.

Στο τέλος του προγράμματος, θα συζητήσουμε για τις αλλαγές στους τρόπους επικοινωνίας, καθώς και για τον τρόπο που η ιστορία της πόλης μας αποτυπώνεται στα τηλεγραφήματα και τις φωτογραφίες της έκθεσης.

Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος είναι επιθυμητή η ενεργός συμμετοχή των γονιών / ενήλικων συνοδών.

Συνδιοργάνωση έκθεσης: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Στο πλαίσιο του εκθεσιακού κύκλου του ΜΦΘ «Ματιές στην πόλη»

Σχετικές ειδήσεις
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινά και πάλι το ταξίδι του!
22.09.2016 16:39
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ για 3η συνεχή χρονιά θα ταξιδέψει σε νέους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Good Earth @ Google Earth: Δημιουργικά Εργαστήρια στο πλαίσιο της έκθεσης A World not Ours
25.07.2016 13:54
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στo πλαίσιo της έκθεσης "A World Νot Ours” στο Art Space Pythagorion στη Σάμο, σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου βασίζεται στο νόημα των έργων των 10 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση.
Lost in Port: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
18.05.2016 10:33
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζουν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του ΦΚΘ, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.